Saunier-Duval ThemaClassic F24E - Probleme la punere in fct

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță Tot
postări noi
  • silviu_draghici
    Membru
    • 17.mai.2006
    • 175

    Saunier-Duval ThemaClassic F24E - Probleme la punere in fct

    Problema centrala Saunier-Duval

    bun... Mi-au terminat meseriasii de facut instalatia. I-am rugat sa ma cheme si pe mine sa vad cum se umple instalatia cu apa si cum se aerisesc caloriferele si toate alea, ca sa nu mor prost. Buuunn...

    Au terminat ei p-acolo... au bagat centrala in priza, au dat drumu la gaz, au aerisit caloriferele, au facut 1,5 bari in instalatie, etc etc. Numai ca... surpriza. Centrala a dat ceva eroare: F1 Ne-am uitat in carte si scrie acolo ca e eroare de aprindere. In fine... maine trebuie sa vina instalatorul autorizat sa o puna in functiune asa ca am zis ca no... fiind problema de aprindere e ceva cu centrala nu cu instalatia de apa ce mi-au facut ei p-acolo. Au plecat si am mai ramas eu sa ma uit putin. Am mai incercat sa pornesc de vreo 2 ori si aceeasi poveste. Pana mi-a venit ideea sa dau drumu la robinetul pt aragaz sa vad de iese gaz p-acolo. Shi surpriza... Nu iesea. Amu nush... eu nu am mai auzit niciodata gaz iesind dintr-o conducta.. dar presupun ca e sub presiune shi nu e ceva adiere de gaz care sa nu se auda...

    M-am dus pe casa scarii dar era deschis robinetul de la contor... in fine... l-am pus shi pe cealalta pozitie ca am spus ca poate nu stiu eu cum arata un robinet deschis... se pare ca stiu. Oricum... in orice pozitie as fi pus eu robinetii aia tot nu iesea gaz pe nicaieri si tot nu pornea centrala.

    Acuma... pe teava de gaz, mai e o chestie... electrovalva cred ca-i spune, la care se leaga un detector de gaz. No eu cred ca e ori aia, ori contorul... Numa ca nu stiu cum functioneaza valva aia shi nu stiu ce ar trebui sa fac sa o deblochez in caz ca e blocata. Shi maine vine baiatu cu pusu in functiune... Lamuriti-ma shi pe mine ca sa dorm bine in seara asta... sa nu cred ca am dat 20.000.000 pe o bucata de fier vechi cu leduri.

    Merci.

    PS: Centrala e un Saunier Duval ThemaClassic F 24 E
  • construct
    Incepator
    • 02.iul.2005
    • 95

    #2
    s-ar putea

    probabil ca ati oprit gazul si electrovana este blocata pt siguranta
    am vazut asta la cineva

    Comentariu

    • construct
      Incepator
      • 02.iul.2005
      • 95

      #3
      s-ar putea

      probabil ca ati oprit gazul si electrovana este blocata pt siguranta
      am vazut asta la cineva

      Comentariu

      • Baboo
        Living Legend
        • 09.iul.2006
        • 1674

        #4
        La electrovalva aceea este conectat acel sesizor de gaz? Verificatzi! Daca nu e atunci cine sa deschida electrovalva?

        O electrovalva, in principiu, este alcatuita dintr-un electromagnet care este actzionat electric si un sitem mecanic de inchidere/deschidere a unei cai de admisie a unui agent (de gaz in cazul de fatza) pe principiu ,,totul sau nimic''! La prezentza unei tensiuni la bornele electrovalvei un miez metalic(plonjor) este atras si actzioneaza mecanismul de de deschidere al electrovalvei si agentul circula. Aceasta este o electrovalva normal inchisa, adica in absentza tensiunii ea inchide circuitul! Tot la fel de bine plonjorul poate fi si respins si sa aiba acelasi efect, sa deschida valva!
        Cel mai logic mi se pare ca electrovalva sa fie normal deschisa, adica la lipsa tensiunii ea sa fie deschisa si numai la aparitzia defectului ea sa inchida circuitul de gaz! Adica atunci cind sesizorul de gaz da un semnal de prezentza a gazului in incinta unde este montat, numai atunci intra in functziune electrovalva, inchizind circuitul de gaz si totodata anuntzind optic sau sonor prezentza gazului in incinta. Mi se pare normala aceasta functzionare (adica fara tensiune sa fie deschisa) ptr ca timpul de functzionare in conditzii normale este infinit mai mare decit tipul de functzionare in conditzii de avarie. Este o chestie de consum electric inutil pe bobina electrovalvei!
        Sal'tare!
        E bine sa faci ceea ce stii si sa stii bine ceea ce faci!

        Sal'tare!

        Comentariu

        • Bruttus
          Incepator
          • 02.nov.2007
          • 22

          #5
          ...

          Pai din moment ce nu intra gaz in instalatie de ce mai umbli la centrala,nu este logic ca fara gaz nu porneste????Si nu stiu daca am inteles eu bine din ce spui,dar robinetul de gaz de la aragaz nu ar trebui sa influenteze pe cel de la centrala.Ca sa verifici daca ai gaz la intrarea in centrala,desfa piulita de la conducta de gaz,de la intrarea in centrala,si daca ai presiune sigur vei auzi zgomotul.Daca nu ai gaz nu mai umbla la instalatie ca nu are rost.

          Comentariu

          • silviu_draghici
            Membru
            • 17.mai.2006
            • 175

            #6
            Ok... deci...

            M-am interesat cum e cu valvele astea si se pare ca exista valve normal deschise si normal inchise. Se pare ca a mea este normal deschisa cu rearmare manuala... sau ceva de genul. Numai ca am avut surpriza sa ma duc azi la apartament sa vad ca valva era declansata. Prin urmare ala era baiul. Am rearmat valva shi am dat drumu la robineti. Am dat drumu la cel de la aragaz si a inceput sa iasa gaz. Am lasat sa iasa putin pt ca sigur mai era aer pe conducta si apoi am reincercat. Evrika. A inceput sa functioneze centrala. Am lasat-o vreo 2 minute sa mearga shi caloriferele incepusera sa se incalzeasca. Nu a venit omul sa o puna azi in functiune dar o sa vina luni.

            Ce am mai observat.
            1. A inceput sa iasa fum pe cosul de evacuare a gazelor... din cate stiu eu gazul metan nu arde cu fum... Am pus acest fenomen pe seama substantelor folosite pa conservarea diverselor elemente din centrala, gen uleiuri, vaselina sau ce se mai pune pe elementele metalice sa nu corodeze. Am dreptate sau ar trebui sa ma ingrijorez?

            2. Se aude apa in centrala... Adica se aude clipocit de apa. Am dedus eu ca asta inseamna ca nu e aerisita bine instalatia. Am mai aerisit pe la caorifere si intr-adevar a mai iesit aer si clipocitul s-a mai atenuat dar tot exista. Am venit acasa si am mai citit prin cartea tehnica si se pare ca si pompa de apa a centralei se aeriseste. O sa vad maine sau luni.

            E ceva la ce ar trebui sa am grija!?!

            No... merci de raspunsuri.

            Comentariu

            • crinaelena
              Living Legend
              • 11.sep.2007
              • 1596

              #7
              fum sau abur ?
              mai faceti o aerisire la rece.

              Comentariu

              • silviu_draghici
                Membru
                • 17.mai.2006
                • 175

                #8
                Fum. Si numai la inceput. Drept e ca centrala a functionat numai vreo 2 minute... deci nu stiu daca o sa mai iasa acum cand am sa o pornesc... am sa vad.

                Comentariu

                • Baboo
                  Living Legend
                  • 09.iul.2006
                  • 1674

                  #9
                  Postat în original de silviu_draghici
                  Fum. Si numai la inceput. Drept e ca centrala a functionat numai vreo 2 minute... deci nu stiu daca o sa mai iasa acum cand am sa o pornesc... am sa vad.
                  A fost probabil ceva ulei ptr conservarea pieselor care s-a ars la prima,,incingere'', parerea mea!
                  Din arderea metanului rezulta o molecula de bioxid de carbon si doua de apa , asa tzin eu minte.
                  Facetzi o ecuatzi ...si aflatzi!
                  Sal'tare!
                  E bine sa faci ceea ce stii si sa stii bine ceea ce faci!

                  Sal'tare!

                  Comentariu

                  Procesare...