Ma puteti ajuta?

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi
  • DIY
    Living Legend
    • 07.sep.2007
    • 1752

    #46
    Postat în original de SERGHEI-ARO10
    ... Referitor la frectia unui picior de lemn: aveti dreptate ,este mult mai simplu sa te apuci acum sa izolezi casa (ca tot este cald si frumos afara) decat sa mai montezi un calorifer..... cred ca doamna vrea o solutie acum.Maturizeaza-te..sa parodiezi pe cineva este simplu...cand ai doar doi neuroni ,si aia zgribuliti.....

    Veniti numai cu solutii din carti.Vine omul sa caute o rezolvare ca face frigul iarna asta ,si voi va apucati sa-l sfatuiti sa izoleze casa....ca tot a venit iarna...solutia trebuie sa-l ajute pe om acum...ca pana la primavara mai este mult...
    Pai, in cazul acesta, cea mai de bun simt solutie este sa cumpere urgent un calorifer electric care sa compenseze pierderea suplimentara si sa astepte pina ce vine vremea calda si sa rezolve cu izolatia; parol!
    Cred ca uneori uitam de unde se pleaca in aceste discutii si, mai ales, care ar trebui sa fie rezultatul final.
    1. trebuie rezolvata problema pe termen scurt: iarna;
    2. trebuie rezovata porblema pe termen pung: izolatia;

    Mai bine se plateste o suma suplimentara pe curent electric, pe o perioada limitata de timp decit sa se platesca pe inlocuirea (tot temporara) a unui calorifer...

    Cit despre comentariul cu cartile .... chiar au ajuns cartile un lucru asa de rau? Nu se mai poate lua in considerare AVANTAJUL pe care-l aduc?!?

    Numai bine,
    DIY

    Comentariu

    • SERGHEI-ARO10
      Membru
      • 03.mai.2006
      • 155

      #47
      Postat în original de raduca
      Postat în original de SERGHEI-ARO10
      [...] Raduca: de la partea superioara a caloriferului incepe geamul. [...]
      Inseamna ca aveti o casa cu camere foarte inalte (3,2-3,5 m).
      Cu atit mai mare este meritul Dvs. de a realiza o instalatie de incalzire care sa-si faca si treaba bine, si cu randament bun.

      Domnu Raduca...asa este ,camerele sunt foarte inalte (3.2m)....Mare merit nu am,am facut si eu ce m-au invatat altii care se pricep (cat de cat),m-am consultat cu n instalatori ,am citit si recitit toate postarile de pe forum,si am ales si eu ce am crezut ca pot face repede si ieftin.Recunosc ,daca faceam ca la ,,carte"era mult mai bine dar..timpul nu mi-a permis .Sunt foarte multe sfaturi pertinente pe acest forum de care voi tine cont la vara cand voi ,,moderniza" instalatia.Referitor instalatie de incalzire:isi face treaba saraca,nu la capacitatea ei dar pt iarna asta este bine ...Am gresit multe in instalatie: aerisitoare automate montate aiurea,diametru coloanelor de la si la centrala un pic subdimensionate ,spun unii,cos total nereusit (facut in criza de timp din tabla si izolatie de vata minerala ...un esec total dar ..functioneaza.Am si un sistem de automatizare care imi asigura functionarea centralei cel putin 8 ore in caz de pana de curent...etc..(gandit si executat de mine)Randamentul ......sa fim seriosi ..este un cuvant mare,sa incalzesc o casa cu 2.5 mil pe luna eu spun ca este bine ,dar recunosc se poate si mai bine.Pana la ideal mai este cale lunga.....Aici totul tine de ,,RANDAMENTUL" meu cu privire la caratul lemnelor in centrala....

      Incarcarea la 12 ore?!! Producatorul da ca perioada de alimentare 4-5 ore.Eu folosesc lemn de fag in combinatie cu frasin si ulm....si dupa 6 ore gasesc centrala cu jar din belsug.Poate ajung si la 12 ore dupa ce izolez casa dar ma indoiesc ,ca dupa 12 ore mai gasesc jar in centrala.Va trebui sa fac focul de la zero,lucru care imi displace.....La mine dispare focul (si jarul) doar sambata cand o curat.


      Afirmatia ,,vorbesc din carti " nu se refera la faptul ca acestea sunt inutile,a fost o figura de stil care recunosc ,nu poate fi inteleasa de toata lumea.... Daca vrei ceva perfect apelezi la specialisti,inmultesti cu 3 si gata ,ai scapat de griji.

      Comentariu

      • termoadi
        Membru Marcant
        • 21.ian.2007
        • 982

        #48
        , da este ceva sa faci TU SINGUR ceva si sa si functioneze... tot inainte va doresc
        O instalatie termica nu incepe si nu se termina cu doua tevi spre radiator

        Comentariu

        • SERGHEI-ARO10
          Membru
          • 03.mai.2006
          • 155

          #49
          Postat în original de termoadi
          , da este ceva sa faci TU SINGUR ceva si sa si functioneze... tot inainte va doresc

          Prea frumos ca sa fie adevarat.....SFAT:construiti un cos ca la ,,carte"..altfel patiti ca mine....injur de rup si miros a fum cand se raceste centrala.,pana incepe sa traga cosul iti vine a f... ....Asa ca ascultati ce spun unii pe aici si faceti un cos adevarat.

          Comentariu

          • ing.GRIGORE ZAHARESCU
            Membru marcant
            • 26.dec.2005
            • 584

            #50
            Cosul de fum,de cele mai multe ori este neglijat,nu i-se da importanta necesara,din motive de subiective,care este pretul lui.Pretul unui cos este de cca.40-50% din pretul cazanului uneori si mai bine.in functie de materialele din care este construit.Dar pericolul cel mai mare este aparitia fenomenului de"FOC IN COS" datorat de aprinderea CREUZOTULUI care se depune pe peretii lui.La calculul sectiuni, nu este recomandata nici supradimensionarea aparind fenomenul de supra tiraj,care duce la un control anevoios al temp.cazanului.Eu folosesc la calc.sectiunii 10-11cm2 pt.fiecare Kw al cazanului,si nu am dat gres niciodata.
            Cu respect,
            G.Z.

            Comentariu

            Procesare...