Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Economisire ENERGIE

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Răspuns la: Economisire ENERGIE

  Postat în original de Cherubino Vezi post
  Sincer, nu stiu daca trebuie spalate (sau macar daca e admisa spalarea lor)
  Logic ar fi, find de exterior si stind in ploaie si ultraviolete, sa suporte lejer (de fapt sa le faca bine atit lor cit si buzunarului nostru,datorita cresterii randamentului) jetul unui furtun si ceva detergent(poate unul special) Daca la tine in oras, care este cit de cit mai micut si nu atit de supraaglomerat ca Timisoara sau Bucuresti, apare smog, ce sa mai spun eu?
  Cele mai frumoase cabluri si tevi sunt cele care nu se vad

  Comentariu


  • Răspuns la: Economisire ENERGIE

   Micuț, micuț, da prafu-i „cât China” de imens. Au grijă de asta dragii de edili, aleși pentru al „enșpelea” mandat de asistații sociali care ar trebui să presteze la curățenia străzilor, dar nu se văd deloc pe străzi (însă ajutorul social vine lună de lună).
   Scuze pentru off-topic.
   LARGO AL FACTOTUM

   Comentariu


   • Răspuns la: Răspuns la: Economisire ENERGIE

    Postat în original de addysoftware Vezi post

    Casa si vehiculul vor fi alimentate de la 6 panouri fotovoltaice de 240W (total 600eur), energia se va stoca in doua pachete interschimbabile de cate 48V 2kWh baterii LiFePO4 (2 x 1100 eur). Iarna in perioadele fara soare pot reduce consumul total electirc la un nivel de cca 400Wh pe zi (suntem doua persoane). Iluminat (10-20W, cel mai important consumator), netbook (cca 9W), internet (2-5W) telefoane (4-7Wh/zi), muzica (putere necesara 1W) TV (limitat la cateva ore, P =25W) si apa curenta (30-40Wh/zi). Frigiderul dispare iarna, nu este necesar. Spalatul rufelor se va face doar cand este soare.

    Daca doriti, pot detalia mai mult.
    Salut.

    Costul unui panou fotovoltaic mi se pare a fi mic.
    Pe lîngă panouri mai sînt necesare și alte echipamente.
    La cît se va ridica investiția în acest caz?
    Ultima editare de Consultant electrice; 14.apr.2017, 12:12.

    Comentariu


    • Răspuns la: Economisire ENERGIE

     Daca tot vorbim de economisire energie care merge mana in mana cu reducerea costurilor la facturi eu am facut o astfel de investitie pentru consumatorii uzuali ai casei si pot spune ca sunt foarte multumit. Baietii de la au avut grija sa-mi dea toate detaliile pentru performanta, costuri si tot ce este necesar pentru ca un astfel de sistem sa fie rentabil si aici ma refer la instalatia cu panouri solare. Au preturi acceptabile si ofera garantii serioase la lucrarile pe care le fac.
     Ultima editare de Consultant electrice; 21.apr.2017, 13:37.

     Comentariu


     • Răspuns la: Economisire ENERGIE

      Buna ziua. Nu mai deschid alt subiect, cred ca ii potrivit in subiectul acesta. Am un prieten care a cumparat un apartament la etajul 4. Ma rugat sa-i refac instalatia electrica. El are contorul electric la parter. Deci un traseu lung, circa 15m. Acest traseu este realizat cu conductor de aluminiu de 2X4mm2 si 4mm2 cupru impamantare. Va avea consumatori destul de mari (plita si cuptor electric). Am facut un mic calcul si pe traseul principal poate sa aiba o cadere de tensiune 4.31V la un consum de 25A. Deci o pierdere de 107W. Acesasta pierdere este suportata de el. Daca calculam acesta pierdere pe un an se aduna ceva bani la factura. Cine ii responsabil de traseul dintre contor si tabloul electric din casa? Clientul sau furnizorul? Se poate face ceva in legatura cu problema asta?
      Multumesc.

      Comentariu


      • Răspuns la: Economisire ENERGIE

       Incarcarea nu va fi pe toata perioada anului la acel nivel ca doar nu merge non stop plita, cuptorul sau aerul conditionat, iar realitatea nu este chiar ca in calculul dvs. Caderea este sub 5%, din punctul meu de vedere refaceti instalatia corect in apartament si ulterior masurati daca exista o cadere semnificativa de tensiune in conditii de incarcare maxima. Ce este dupa contor e treaba abonatului.
       Ultima editare de Consultant electrice; 30.sep.2017, 23:36.
       Curentul nu iarta!

       Comentariu


       • Răspuns la: Economisire ENERGIE

        Un nou program pentru stimularea de utilizare si implementare a panourilor fotovoltaice:
        https://stirileprotv.ro/stiri/financ...-in-5-ani.html
        Curentul nu iarta!

        Comentariu


        • In Romania panoul solar nu este economie . Daca faci calculul pe durata de viata a acumulatorului si pui si costul lui iesi mai scump decit din retea . Italia , Germania nu au nevoie de acumulatori ca reteaua cumpara energia produsa .

         Comentariu


         • Panourile fotovoltaice sunt o varianta tentanta in conditiile in care retaua electrica este disponibila si primesti ajutor nerambursabil. Daca reteaua nu este disponibila atunci, desi acumulatorii au randament mic, nu prea ai alte variante.
          “Quality means doing it right when no one is looking.”

          Comentariu

          Procesare...
          X