Economisire ENERGIE

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță Tot
postări noi

  • Mircea_G
    a răspuns
    Sa repetam ; calculatorul este alimentat printr-o priza master . Cind opresc unitatea se opreste curentul la priza decuplind total perifericele dar ea ramine in stand-by .Acel consum in stand-by al unitatii este de 17w si acesta am vrut sa il elimin + sa obtin o protectie suplimentara . Pt ce o priza cu telecomanda si nu o tripla cu intrerupator ? Simplu ! Si priza master are intrerupator general dar este incomod de ajuns la el . Montind aceasta priza am pus telecomanda exact linga calculator fiind usor de folosit . Studiati pozele . Acum , inainte de a porni calculatorul , deschid curentul iar dupa oprirea lui, il opresc . Chiar este greu ? In privinta a cit economisim , in lei , are mare importanta? Satisfactia mea este mai mare ca atunci cind ma ridic din fata calculatorului el nu continua sa taxeze la Renel . Consumul de stand-by al prizei , nu stiu care ar putea fi , banuiesc , foarte mic , deoarece sub 7w , aparatul indica zero. Teoretic poate fi intre 1-7w .

    Lasă un comentariu:


  • RaduCA
    a răspuns
    Postat în original de VYS
    [...] Ce face efectiv aceasta priza? [...]
    Se joaca de-a intrerupatorul.

    Postat în original de VYS
    [...] Calculatorul ramane in stand-by?
    Nu.

    @ lucianraducanu:

    @ MIRCEA MAXIMG: Economia anuala este de aprox 45 ron, deci "investitia" se amortizeaza dupa aprox. 10 luni. In acest caz, nu ar fi mai buna o priza multipla cu intrerupator?
    Si faceti o economie de 35 (priza cu telecomanda) + 65 (priza master) - 25 (priza multipla cu intrerupator) = 75 ron.
    75 x X (nr. de televizoare, calculatoare etc.) = un concediu in Bahamas!

    P.S. Inca o telecomanda? pe linga cea de la televizor, decodor, video, DVD, combina muzicala, aer conditionat, eventual jaluzele... mai conteaza inca una?
    Fișiere Atașate

    Lasă un comentariu:


  • lucianraducanu
    a răspuns
    Cel mai frumos ar fi ca priza cu telecomanda sa consume 18W in stand-by

    Lasă un comentariu:


  • VYS
    a răspuns
    Se vede ca esti fugarit de apele uzate iar ai gresit la calcule - 111.69 KW.

    Cand iti mai tragi sufletul, spune-mi cum faci economia de mai sus prin utilizarea prizei cu telecomanda.

    Ce face efectiv aceasta priza? Calculatorul ramane in stand-by?

    Lasă un comentariu:


  • Mircea_G
    a răspuns
    Postat în original de VYS
    2 observatii:
    -chiar lasi PC-ul 24/24 in functiune? - cat crezi ca rezista asa fara a cadea vreun ventilator, o sursa etc.

    -cred ca ai gresit la transformarea din W in KW !
    Tocmai ca nu sta 24/24 in functiune , eu spuneam de timpul cind e oprit adica in stand-by . Despre ce poate sa cada... celalalt pc merge aproape non-stop si nu are nimic . (deocamdata )
    Da ! Se pare ca am pornit cu stingul ! Ai dreptate sint 117 Kw , asta schimba total datele problemei dar nu diminueaza importanta ei . Cind am realizat ca fac o economie m-a bucurat reusita si n-am calculat costul . Abia cind am scris am facut acel calcul , eronat ! Importanta e ideea , important e ca si asa , daca transformam in bani sau efecte , MERITA ! Acum n-am de unde sa stiu cu ce sa ocupa Einstein sau Tesla cind faceau greseli , dar presat de problema mea cu canalele si apa , sapatori in curte , a iesit ce a iesit ! In concluzie va recomand solutia , o mica economie , poate un minut in plus la viata pe Pamint , protectia totala a aparatelor . Ma bucur ca ai fost asa atent , inseamna ca te intereseaza subiectul si iti multumesc pt corectie .

    Lasă un comentariu:


  • VYS
    a răspuns
    2 observatii:
    -chiar lasi PC-ul 24/24 in functiune? - cat crezi ca rezista asa fara a cadea vreun ventilator, o sursa etc.

    -cred ca ai gresit la transformarea din W in KW !

    Lasă un comentariu:


  • Mircea_G
    a răspuns
    Re: Propunere rubrica noua

    Ma gindeam sa incepem cu unealta noastra de distractie si munca : Pc-ul ! De regula prima metoda de economie dar si de protectie este sa folosim o priza master . Aceasta ajuta la o prima economie decuplind total de la retea perifericele , monitor , boxe , imprimanta , raminind in stand-by doar unitatea centrala . Am facut o masuratoare si am constatat ca in stand-by unitatea de la calculatorul meu consuma in jur de 17w . Acesti 17 w m-au pus pe ginduri asa ca decis sa elimin si acest consum . Am achizitionat o priza cu telecomanda pe care am montat-o inaintea prizei master , telecomanda am pozitionat-o in apropierea butonului de pornire al calculatorului si ... am trecut la calcule . Sa vedem daca a meritat investitia de 35 de lei , pretul prizei !
    • Am luat in calcul o perioada medie de folosire a calculatorului de 6 ore pe zi deci 18 ore de stand-by.
    • 18ore x 17w=306w/zi
    • 306w x 365zile/an =111690w/an consumati in stand-by !
    • 1116,9Kw inseamna cca 560 lei .

    Concluzia este ca scazind pretul prizei , mizez pe o economie de 500 lei numai la calculator . Aceste calcule m-au hotarit sa aplic metoda si al doilea pc cit si la tv-urile cuplate cu home-cinema , la care inca nu am masurat consumul . Am sa revin cu calcule . Ce spuneti ? merita ? Fac precizarea ca pc-ul in functiune , unitate, monitor lcd, boxe , consuma cca 100w/ ora !
    Fișiere Atașate

    Lasă un comentariu:


  • andreisor1
    a răspuns
    buna idee

    Lasă un comentariu:


  • Mircea_G
    a creat un topic Economisire ENERGIE

    Economisire ENERGIE

    Cred ca ar fi foarte interesant si in pas cu vremurile noastre sa avem o rubrica clara despre economisirea energiei , indiferent de felul ei . Acolo sa se poata posta sfaturi , solutii , aparate , dispozitive si tot ce poate tine de domeniul acesta . Am gasit un site american unde o asemenea rubrica e la mare cinste si unde gasesti cele mai nastrusnice metode de economisire dar si cele mai profi ! La aceasta noua rubrica ar trebui multe subiecte mutate sau reluate , in asa fel inct sa se constituie intr-un ghid pt cei care au nevoie de sfaturi si vor sa treaca la fapte .
Procesare...