Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Schimbare sens rotatie motor

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • #16
  Cine foloseste asa ceva, e bun sistemul ??????????
  Am auzit ca se blocheaza foarte des si iarna ar fi un chin
  "Am patit-o si pe asta" - Stan Patitu'

  Comentariu


  • #17
   Se poate face prin intermediul a 2 contactori care :
   1. sa se schimbe legaturile condensatorului la motor monofazat. Totusi exista un dezavantaj. Pornire motoarelor cu condensator se face lent (in functie de condensator) si de obicei in gol, iar cand a ajuns la o anumita turati se va cupla sarcina de obicei prin intermediul unui ambreaj. Asa ca nu prea recomand.
   2. Daca exista curent trifazic nu e nici o problema. Contactorii vor face schimbarea de faze . Trebuie facuta interconectarea lor.(sa nu cupleze ambii in acelasi timp).

   O varinata pentru curent monofazat si motor trifazat prin care se poate face si inversarea sensului este folosirea unui convertor de frecventa. Pe langa faptul ca poti face ca plecarile si opririle sa fie line, se face inversarea de sens, se pot pune anumiti timpi maximi de conectare, protectie suprasarcina, plus o graoza de setari. Ca si investitie un convertor se ridica pe la vreo 500euro. Are intrari pentru actionare intr-un sens, o intrare pentru actionarea in celalalt sens, in rest nu te doare capul ce face si cum face.

   Comentariu

   Procesare...
   X