Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Amplificator 1oow-5.1

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Amplificator 1oow-5.1

  Am un amplificator de 100w-8 ohmi(5.1)si un sistem 5.1 de 100w-4 ohmi,sunt legate 5.1 de 2 ani dar am vazut pe net ca nu e bine(statie de 8 ohmi cu boxe de 4 ohmi )se incalzeste tare statia .Cum leg doua boxe in serierima la amplificator iar a doua din prima?ca sa fac 8 ohmi pe canal?

 • #2
  La un astfel de sistem nu prea ai cum. Impedanta incintei poate fi egala sau mai mare decat cea recomandata. Nu ar fi mai simplu sa cumperi niste incinte adecvate de 8 ohm? Concret despre ce aparate este vorba (marca/model)?
  Curentul nu iarta!

  Comentariu


  • #3
   Re: Amplificator 1oow-5.1

   Postat în original de sepe81
   Am un amplificator de 100w-8 ohmi(5.1)si un sistem 5.1 de 100w-4 ohmi,sunt legate 5.1 de 2 ani dar am vazut pe net ca nu e bine(statie de 8 ohmi cu boxe de 4 ohmi )se incalzeste tare statia .Cum leg doua boxe in serierima la amplificator iar a doua din prima?ca sa fac 8 ohmi pe canal?
   Cel mai simplu...vinzi boxele de 4 ohmi, mai pui parale si iei boxe pe 8...sau invers, vinzi sistemu si iei altu....
   ratzele se trag din camioane

   Comentariu


   • #4
    ca sa reusesti sa faci asa ceva trebuie sa renunti la auditia 5.1 in primul rand si sa o transformi in 2+1 compus din 2 grupe de 2 sateliti legati in serie cu sursa si un subwoofer caruia tre sa-i legi inca un difuzor de 4 ohmi (adica vor fi 2 subwoofere) sau o rezistentza de 4ohmi legate tot in serie cu sursa pt canalul de woofer caz in care rezistenta se va incalzi si vei pierde oleca din putere (avantaj aici ca nu se incalzeste finalul din amplificator). cam asta ar fi legatura, pe celelalte canale libere de sateliti poti lega difuzoare de 8 ohmi sau cate 2 de 4 puse in serie cu sursa, e foarte simplu. Pun pariu ca in boxele de casa cele de 8 ohmi sunt construite si din 2 difuzoare de 4 ohmi. PM. daca simti miros de fum deja e de rau
    ma pasioneaza multe "da bani e putini"

    Comentariu


    • #5
     2 woofere nu trebuie sa foloseasca pt. ca amplificatorul de 5.1 nu contine si amp final pt woofer, acest amplificator gasindu-se in wooferul din sistem; eu asa vad lucrurile.
     Curentul nu iarta!

     Comentariu


     • #6
      ati scapat cateva aspecte in privinta wooferului:
      -daca pui alt difuzor, iti trebuie o incinta, spatiu in plus folosit inutil, cu rezultat similar sau chiar mai prost
      -pot aparea "coloraturi" urate asupra sunetului datorita raspunsului in frecventa al difuzorului.
      -2 woofere legate gresit si pozitionate gresit se pot anula reciproc.

      Comentariu


      • #7
       In situatia de fata...cand vorbim de rezistente inseriate cu incintele acustice nu cred ca sesizeaza nimeni sunetul neadecvat produs de wooferul pozitionat incorect. Evident daca suntem rigurosi doua woofere care merg impreuna chiar si in incinte separate trebuiesc pozitionate corect altfel putem avea surprize, se pot anula partial reciproc etc. In nici un caz sa nu fie incinte sau difuzoare diferite ca atunci chiar ca mai bine ascultam la casti!
       Curentul nu iarta!

       Comentariu


       • #8
        da. pai eu incerc sa-i descriu cum sta situatia. acum ramane la latitudinea lui cum va pozitiona incintele acustice spre o auditie cat mai corecta si daca va pune doua difuzoare (woofere) in aceeasi incinta cu 2 sau 1 camere sau 2 incinte despartite. deci eu consider ca in sistemul 5.1 ar trebui sa fie 6 amplificatoare 5 pt sateliti identici ca proprietati si un canal pt Woofer pe care el daca nu poate sa puna 8 Ohmi poate opta pt adaugarea a inca un woofer sau o rezistenta de 4 ohmi cu grosimea sarmei cam cat e in woofer sau mai groasa. Asta presupune sa faca mici modificari la legaturile din interiorul incintei cu wooferul unde se afla schema cu toate cele 6 etaje de amplificare. acum solutia ieftina pt a adapta difuzoare de 4 ohmi pe sursa de 8 ohmi e cea pe care am dat-o eu, sau marog una dintre solutii. Fiecare face cum crede de cuviinta, suntem inzestrati cu liber albitru, Nu ??? Ne renunt sa spun ca sistemele 5.1 nu sunt pe placul meu desi sunt destul de atragatoare ca imagine. Eu sunt sustinatorul variantei stereo si daca mai ai un canal de centru ar fi ideal. Eu am 6 incinte acustice cu diferite difuzoare cu urmatoarele dimensiuni 12,11, 10, 8, 8, 8 inchi, cele de 12 si 11 sunt woofere. mai sunt 3 amplificatoare stereo, constructie proprie. toate incintele le-am pozitionat pe 2 coloane stanga dreapta.
        ma pasioneaza multe "da bani e putini"

        Comentariu


        • #9
         da,wooferul e activ,statia e sony str dg 700(8 ohmi) si sistemul e jbl scs 140(4 ohmi),daca as mai cumpara un sistem la fel si as dubla toti sateliti (in serie) ar merge?cum se leaga doua boxe in serie ???multumesc!!!

         Comentariu


         • #10
          ai putea lega doua incinte acustce de 4 sa realizezi in jur de 8 ohmi punant in serie adica + de la prima la - de la a doua si capetele care-ti raman respectiv - de la prima si + de la a doua sa le legi la amplificatoir. Iti ramane un singur aspect foarte important sa verifici daca difuzoarele si cablurile sunt lipite cu polaritatile corecte. Asta o faci simplu cu o bateie de 1,5 volti. verifici ca ambele difuzoare daca sunt legate la baterie cu + la + si - la - sa scoata sau sa bage mebrana difuzorului. E cea mai simpla metoda de a verifica daca cablurile au polaritatile curect legate la difuzor. Ideea e ca semnalul sa se adune in ambele difuzoare si nu sa se scada. Spor la treaba si numai bine.
          ma pasioneaza multe "da bani e putini"

          Comentariu


          • #11
           mare atentie cu legatul boxelor in serie. Prin legarea serie parametrii filtrelor din incintele acustice (in cazul in care are bobina si condensator si nu doar condensator) se vor modifica, scazand frecventa de taiere a tweeterului ceea ce poate duce la distrugerea lui in timp.

           Comentariu

           Procesare...
           X