Postat în original de radudrescu
Anunț
Adună
Nici un anunț încă.
Instalatie electrica facuta de mine
Adună
Acesta este un topic important.
X
X
-
-
-
Postat în original de bassuAtunci cand treci acel cablu prin profilele de tabla o sa vezi de ce ti-am recomandat sa folosesti tuburi. Insa e mai bine decat daca foloseai Myf direct sau Fy fara tuburi.
Comentariu
-
Postat în original de radudrescuAm cumparat acum de la Baumax cablu CYY-F care este si ignifug si cred ca nu mai am nevoie de tuburi.Siguranta in realizarea si exploatarea instalatiilor electrice.
Comentariu
-
-
A doua varianta ar fi mai buna cu urmatoarele modficari:
1. sig. gen sa fie de 32A;
2. lasati masina de spalat pe circuit separat cu diferentiala de 16A la 0,01A sau sau 0,03A;
3. centrala termica treceti-o pe un circuit cu siguranta de 6A. este mai mult decat suficient. In cazuri rare ajunge la un consum de 200 de W. Cu tot cu senzorii de detectie ai gazului metan;
4.Bucataria pe circuit separat, si in functie de ce doreste sotia dvs eventual mai aduceti un circuit, ambele cu protectie pe 16A. De regula la bucatarie intalnim partea de la blatul de lucru unde sunt asezate micro-undele, mixerul, filtrul de cafea, sandwich maker-ul etc, si aragazul cu hota si masina de spalat vase. Asa ca in functie de ce aveti puteti merge cu un circuit sau cu doua;
5. circuitul de iluminat poate fi doar unul singur. 10A sunt suficienti;
6. Daca nu aveti interfon, va inteleg la faza cu soneria. Si eu o intrerupeam din tablou cand doream sa nu fiu deranjat.
In rest este ok. Bafta!
Comentariu
-
Postat în original de bassuA doua varianta ar fi mai buna cu urmatoarele modficari:
1. sig. gen sa fie de 32A;
2. lasati masina de spalat pe circuit separat cu diferentiala de 16A la 0,01A sau sau 0,03A;
3. centrala termica treceti-o pe un circuit cu siguranta de 6A. este mai mult decat suficient. In cazuri rare ajunge la un consum de 200 de W. Cu tot cu senzorii de detectie ai gazului metan;
4.Bucataria pe circuit separat, si in functie de ce doreste sotia dvs eventual mai aduceti un circuit, ambele cu protectie pe 16A. De regula la bucatarie intalnim partea de la blatul de lucru unde sunt asezate micro-undele, mixerul, filtrul de cafea, sandwich maker-ul etc, si aragazul cu hota si masina de spalat vase. Asa ca in functie de ce aveti puteti merge cu un circuit sau cu doua;
5. circuitul de iluminat poate fi doar unul singur. 10A sunt suficienti;
6. Daca nu aveti interfon, va inteleg la faza cu soneria. Si eu o intrerupeam din tablou cand doream sa nu fiu deranjat.
In rest este ok. Bafta!
Sa le las asa sau sa renunt la diferentiala de 20A de pe circuitele din bucatarie si hol, si cele 2 prize din bucatarie (de sus) sa le pun pe o siguranta de 16A iar celelalte 3 prize cele de pe holuri si cea din bucatarie (de langa baie) pe o sigurante de 16A. Toate intr-un tablou cu 12module. Ce ma sfatuiti?
Comentariu
-
-
sa le las ca mai sus sau sa le pun asa, ca in schema de mai jos. Pe diferentialul de 20A sa las prizele din bucatarie si cea de pe holul mic si pe cea de 16A sa las masina de spalat si frigiderul, si am mai pus o priza, in cazul in care mut frigiderul pe cealalta parte sa am deja priza trasa acolo. Cum vi se pare?
Comentariu
-
Postat în original de emanoil dumitrescuNu este vorba de deranj, dar ar putea fi grupate toate in cadrul unui singur post. Ca sa fie utile si altora, nu credeti?.
Multumesc colegilor de pe forum care m-au ajutat cu sfaturi/idei.
Comentariu
Comentariu