Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Tablou exterior incendiat

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Tablou exterior incendiat

  salut toata lumea !!
  Am montat si eu cu o firma specializata, ma rog, agreata de Electrica, un post trifazic pentru casa.. Cablul este subterean, adus cam de la 200 m dintr-un transformator. Au montat contorul cu sigurante automate pe fiecare faza la strada, iar in curte mi-au montat un tablou electric cu o priza monofazica si una trifazica plus iara ... sigurante automate.
  Casa este in constructie, deci si tabloul electric... undeva afara , pe un stalp cam la 1,20m de sol..
  Aseara, vecinul ma suna si-mi spune ca in curte arde acel tablou electric... Am ajuns de urgenta si am stins cu instinctor cu pulbere..
  De mentionat ca aveam introdus in priza un senzor de noapte(pe el scrie max 1000 W) care aprinde seara si opreste dimineata 4 becuri de cate 75 W fiecare...
  Deci practic a luat foc... tot tabloul ala din curte cu senzor cu tot...
  Ma intreb: daca a fost un scurt... de ce n-au sarit sigurantele din tabloul din curte?
  OK ... sa fi ramas alea blocate... dar nici alea din strada n-au sarit...
  Care sa fie oare cauza?
  Acu... daca se pricepe cineva de pe forum... as fi recunoscator pentru eventuale raspunsuri

 • #2
  Probabil nu a fost un scurtcircuit. Cu siguranta ar fi declansat una din sigurantele montate in amonte. Mai mult ca sigur a fost un contact slab, imperfect, care a dus la transferul energiei electrice prin arc electric. Totodata duce si la supratemperatura in jurul contactului, topirea maselor plastice din jur, degajari de gaze. Iar un mic arc electric de la acelasi contact imperfect a dus la ceea ce dumneavoastra ati constatat: incendierea tabloului.

  Comentariu


  • #3
   Niste poze cu respectivul tablou ar fi utile. Ce valoare aveau sigurantele?
   ratzele se trag din camioane

   Comentariu


   • #4
    Ce sigurante erau. Marca, valori; tabloul era pentru exterior? Ce IP avea?
    Poate a fost un act de sabotaj ?
    Curentul nu iarta!

    Comentariu


    • #5
     foarte interesanta relatarea insa foarte ciudata e explicatia. Daca era contact imperfect nu cred ca ar fi luat foc firele de 4mm sau 6mm cat sunt in tablou. Totusi in cazul acesta nu ar trebui sa vina cineva de la Electrica sa faca o constatare? Spun asta deoarece s-a produs la BMP incidentul.

     Comentariu


     • #6
      Inainte sa ma pronunt la un raspun cat mai exact pune si u o poza cu ce a mai ramas din incendiul ala sau da si u niste detali despre ce sigurante ai folosit marca,amperaj etc.Si eu cred ca raspunsul dat de razvyyc se apropie de adevar dar pana nu ne dai mai multe amanunte nu putem da un raspuns cat mai bun...

      Comentariu


      • #7
       Postat în original de stefanev
       foarte interesanta relatarea insa foarte ciudata e explicatia. Daca era contact imperfect nu cred ca ar fi luat foc firele de 4mm sau 6mm cat sunt in tablou. Totusi in cazul acesta nu ar trebui sa vina cineva de la Electrica sa faca o constatare? Spun asta deoarece s-a produs la BMP incidentul.
       senzorul ala si celelalte cabluri nu cred ca sunt de/cu 4mmp Evident, nu luau foc firele de 4mmp de la 300W cat consuma becurile.

       Pe scurt, in Ro merge si asa. Am vazut si eu ceva lucrari facut pt case si aproape intotdeauna nu am fost multumit. Si vorba aia, stiu si eu cate ceva, nu-s profesionist.

       LE: ai scapat foarte ieftin. Gandeste-te daca ar fi fost acel tablou intr-o casa cu tot cu mobila si hartie in ea. Doamne fereste.

       Comentariu


       • #8
        Eu sunt de parere ca nu au fost stranse conductoarele in tablou. Cum curentul electric are tendinta de a parasi conductoarele s-a format un arc electric ce a incalzit carcasa pana la incendiu. Normal ar fi ca firma care a executat montajul sa plateasca daunele deoarece ofera garantie pe lucrare. Practic cred ca ar trebui sa va shimbati firma care va realizeaza instalatia electrica. Cum zicea si cineva de pe aici.. "daca se intampla asa ceva in casa.. in timpul noptii.. cand toata lumea doarme?"..
        Concluzia mea este: daca va pricepeti dumneavoastra verificati PERSONAL lucrarea, daca nu.. schimbati firma.
        Numai bine!
        Imi place lumina!

        Comentariu


        • #9
         Multumesc tuturor pentru raspunsurile date....
         Referitor la sigurante...nu ma prea pricep... erau d-alea automate...
         Cert este ca au venit cei de la firma montatoare.. au constatat... au pus altul si... au dat din umeri cand am intrebat cauza...

         Comentariu

         Procesare...
         X