Surse de lumina LED vs alte surse!

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi
  • Consultant electrice
    Moderator
    • 08.nov.2005
    • 3240

    #61
    Am tot vorbit de surse de lumina LED si le-am laudat, insa vom aduce in discutie si o solutie ceva mai ieftina. Producatorii de becuri clasice au inceput de ceva timp implementarea lampilor halogen in bulbul clasic de bec E27. Astfel s-au obtinut niste becuri care consuma aproximativ 28W si lumineaza ca un bec clasic de 40W. Economia nu este la fel de mare ca in cazul solutiei LED insa pretul isi spune cuvantul. Un astfel de bec precum cel din poza este oferit de Osram sau Philips la un pret de pana in 9 ron bucata.
    Un alt avantaj este ca aceste surse de lumina pot fi folosite si pe variatoarele clasice.
    Fișiere Atașate
    Curentul nu iarta!

    Comentariu

    • klaus
      Membru Marcant
      • 24.iun.2005
      • 959

      #62
      Am eu acasa o "carcasa" ca un bec clasic dar in care se pune o lampa d-aia cu halogen
      Viata e complexa si are multe aspecte...

      Comentariu

      • EugenioAlexe
        Incepator
        • 03.ian.2010
        • 2

        #63
        Ledurile in Iluminat

        Pot sa va spun ca LED-urile sunt Sigur Viitorul ! Mai ales in aceste momente cind se incearca in cunostinta de cauza sau inpinsi de criza sa economisim. Cu ajutorul iluminatului pe Led-uri, economisim, suntem mai sanatosi si usor usor aducem o contributie la salvarea planetei. Vorbesc din pozitia unuia care le produce, monteaza si utilizeaza de cinci ani.

        Comentariu

        • Mircea_G
          Living Legend
          • 14.ian.2007
          • 12202

          #64
          EugenioAlexe / Impinsi de criza sa economisim ....
          Interesant ! " Pret disponibil la cerere " ??? Ce inseamna asta ? Nu este public sa va este rusine cu asemenea preturi ???
          " sistem senzorial patent pt interior " ???? Chiar palpitant !

          Daca niste amarite de leduri care au un pret de doi bani au ajuns sa se vinda sub forma de becuri si spoite cu aura " economiei de energie " , la preturi de bijuterii de lux , poate sa vina si mama crizei cu toate neamurile ca o asemenea " economie" nu cred ca va face cineva . Parerea mea !
          Sa vad si eu pe ala care ajuns in foame pt a face economie , investeste milioane in becuri economice ... daca aveti un asemenea client puneti poza lui aici sa ridem si noi in timp ce ne inchinam !

          Atentie ! sint in situatia sa-mi pot permite asa ceva , daca ar fi utile , deci nu vorbesc in postura de " vulpe " ! ( aia cu strugurii )
          Instalatii verificari-revizii gaze

          Comentariu

          • raducu_ilie
            Living Legend
            • 10.apr.2008
            • 1043

            #65
            Eu vorbesc din postura executantului. La un intreg sediu de firma cu 24 de birouri, a cate 3 becuri economice fiecare de 24W plus cele de pe holuri cat si cele de pe casa scarii....s-a ajuns la o economie substantiala. Omul a investit acuma ca sa stie ca pe viitor factura nu o sa fie asa de incarcata ca in varianta cu becuri clasice. Oameni dispusi sa investeasca exista...totul e sa li se explice de ce trebuie sa faca acest lucru. La urma-urmelor e decizia fiecaruia ce face cu banii sai. si ca un exemplu personal: am pe un hol mic de trecere un bec economic care sta aprins de cca 1 an si ceva. Inca rezista. Inainte de asta, ma saturasem sa tot schimb la ele. Stima!
            Sanatate maxima si efort minim!

            Comentariu

            • EugenioAlexe
              Incepator
              • 03.ian.2010
              • 2

              #66
              E simplu, preturile nu sunt afisate pt. ca site-ul se adreseaza (chiar daca din pacate nu se intelege asta) grosistilor de materiale pt. iluminat, si nu celor care vor sa cumpere un led! Atentie ! Nu sunt produse chinezesti ci de nivel HighEnd. Nu am pus aici site-ul pt. a-mi face reclama, nu am nevoie, ci pentru cei care vor sa vada si sa cunoasca aceasta tehnologie care se produce si in Romania si pt. care fapt sunt Mindru. Nici mie nu mia venit sa cred ca un asemenea produs va rezista crizei, dar din fericire prin productia in Italia si in Romania (sursele CC si TC), in perioada sept.08 - mai09 am stagnat, dar fara concedieri si acum am ajuns la cresteri de productie si personal de peste 40%! Si toate acestea din cauza acestei tehnologii. La noi nu exista inca o 'cultura' a noilor tehnologii, o cumparam numai pt. ca arata bine sau este altceva decit are vecinul...nu pentru ca aduce niste avantaje reale si imbunatateste viata. Trebuie sa mergem si pe principiul "sunt prea sarac sa-mi iau lucru ieftin si prost" Ne cunoscind utilitatea acestor produse (si cred ca acesta este unul din scopurile acestui forum), nu le vei cumpara pt. ca-ti permiti sa platesti energia consumata cu iluminatul si sa schimbi becurile de fiecare data cind se ard! Intradevar pentru unii poate parea inutil ca pentru aprox. 17 ani (8 ore/zi) sa nu schimbe un bec si in aceasta perioada de timp sa plateasca de 8-10 ori mai putin factura Renel (care face ca investitia initiala, sa se amortizeze in max 2 ani) sau sa isi pastreze ochii si pielea ne iradiata de UV sau IR (daca nu a lor cel putin a copiilor lor) ! Pentru unii aceste lucruri fac diferenta! Ne-am cistigat acum ceva timp si aceasta libertate, de a alege cum vrem sa traim!

              Comentariu

              • electricman
                Membru Marcant
                • 26.iul.2009
                • 690

                #67
                Postat în original de EugenioAlexe
                Atentie ! Nu nu le vei cumpara pt. ca-ti permiti sa platesti energia consumata cu iluminatul si sa schimbi becurile de fiecare data cind se ard! Intradevar pentru unii poate parea inutil ca pentru aprox. 17 ani (8 ore/zi) sa nu schimbe un bec si in
                Ca ne permitem sau nu sa platim energia consumata pt iluminat este problema fiecaruia,iar pe piata actuala exista cateva produse economice la un pret decent(nu sistem led) cu o fiabilitate buna!Chiar crezi ca isi merita pretul,si cine garanteaza 17 ani?
                Siguranta in realizarea si exploatarea instalatiilor electrice.

                Comentariu

                • RaduCA
                  Living Legend
                  • 09.oct.2005
                  • 6452

                  #68
                  Postat în original de EugenioAlexe
                  [...] preturile nu sunt afisate pt. ca site-ul se adreseaza (chiar daca din pacate nu se intelege asta) grosistilor de materiale pt. iluminat, si nu celor care vor sa cumpere un led! [...] Nu am pus aici site-ul pt. a-mi face reclama, nu am nevoie, ci pentru cei care vor sa vada si sa cunoasca aceasta tehnologie [...]
                  Sînt destule neconcordanţe între ceea ce afirmaţi şi ceea ce se vede pe site. De exemplu, dacă site-ul se adresează numai en-gross-iştilor, de ce mai apare şi butonul de "cumpărături", care este speific site-urilor cu vînzare en-detail? Sau, dacă tot doriţi să faceţi cunoscută acestă tehnologie, de ce pe site-ul Dvs. nu apar decît cîteva cuvinte (şi acelea în engleză, că de... este limba noastră natală) despre LED-uri, nu şi despre tehnologie?


                  P.S. Cum se face că nici unul dintre cei care-ţi împinge sub click adresa propriului site nu scapă ocazia să evidenţieze faptul că "eu nu am nevoie de reclamă, am pus link-ul doar aşa..."?
                  De cînd fenicienii au inventat moneda, mulţumirile sînt de prisos... şi încă o veste tristă: ieftin, bun şi mult nu există.
                  În schimb, există Instalatorul de Iaşi.

                  Comentariu

                  • Mircea_G
                    Living Legend
                    • 14.ian.2007
                    • 12202

                    #69
                    Doar o vorba sa mai spun ...
                    Nu este vorba de " cultura " indiferent de ce fel o fi ea . Pur si simplu pretul este urias si repet o spun din postura celui ce-si poate permite asa ceva , daca ar merita !
                    Cine a spus ca factura la electrica este o placere ? Si pt mine reprezinta un moment neplacut, sosirea ei . Pt acest lucru am ales becuri economice . In toata casa si de 2 ani ! Pt iluminatul exterior ( dar de decor , fantezie si fitze ...iluminat cu LEDURI insa produse cumparate la preturi decente si de FIRMA !)
                    Asa ca nu are rost sa discutam de cultura , vecini sau asa cum spune o vorba : " sa n-o dam in tiganeala " !
                    Asta este parerea mea , sint scumpe . Si nu sint decit niste leduri .

                    Si o ultima vorba . Pe 30 dec cind faceam ultimele inchideri la firma , o problema pusa a fost sa schimbam iluminatul in birouri ! . Pt asta m-am dus sa caut ceva potrivit . Am cautat in varianta leduri -economice . Rezultatul ? La varianta cu leduri dadeam faliment asa ca am cumparat niste becuri economice , de proba , mai multe modele , pt a vedea ce se potriveste mai bine cu designul lampilor noastre . Deci economia este in mintea multora nu asa cum sustineti dvs ca nu avem " cultura "
                    Nu ca vreau sa va " deranjez " dar sa stiti ca avem si cultura banului si a bunui simt .

                    Ps . Dvs aveti asa ceva acasa ?
                    Instalatii verificari-revizii gaze

                    Comentariu

                    • electricman
                      Membru Marcant
                      • 26.iul.2009
                      • 690

                      #70
                      Postat în original de Mircea G
                      Nu ca vreau sa va " deranjez " dar sa stiti ca avem si cultura banului si a bunui simt .
                      Si asta primeaza!
                      Siguranta in realizarea si exploatarea instalatiilor electrice.

                      Comentariu

                      • gabix
                        Membru
                        • 10.sep.2007
                        • 185

                        #71
                        Acum 2 luni mi-am spus sa urmez trendul si merg in brico.... Doream becuri cu led pt. holuri, un fel de lumina de permanenta. Bec de 1 W, alb, era ~ 60 RON. Uau...

                        Nu se poate asa ceva! Apelez la ebay si aceleasi becuri de 1 W fasung normal la ei costa 1$, cu toate taxele m-au costat 10 RON. Lumina are o tenta albastruie dar mi-au intrecut asteptarile ( se spune ca sint echivalente cu ~10w). Pina firmelor romanesti le vine mintea la cap in acest domeniu voi cumpara numai de afara. ( la fel se intimpla si cu panourile fotovoltaice sau de apa calda)

                        Comentariu

                        • klaus
                          Membru Marcant
                          • 24.iun.2005
                          • 959

                          #72
                          Postat în original de EugenioAlexe
                          Nu sunt produse chinezesti ci de nivel HighEnd.
                          Daca nu e un secret, ce produse sunt? De cine sunt fabricate?
                          Viata e complexa si are multe aspecte...

                          Comentariu

                          • Bill
                            Membru Marcant
                            • 05.dec.2006
                            • 421

                            #73
                            Postat în original de EugenioAlexe
                            La noi nu exista inca o 'cultura' a noilor tehnologii, o cumparam numai pt. ca arata bine sau este altceva decit are vecinul...nu pentru ca aduce niste avantaje reale si imbunatateste viata. Trebuie sa mergem si pe principiul "sunt prea sarac sa-mi iau lucru ieftin si prost" Ne cunoscind utilitatea acestor produse (si cred ca acesta este unul din scopurile acestui forum), nu le vei cumpara pt. ca-ti permiti sa platesti energia consumata cu iluminatul si sa schimbi becurile de fiecare data cind se ard!
                            Aici nu cred ca e vorba de cultura. Ci de un simplu calcul economic.
                            Pe site-ul dvs. o lampa QLamp H1 de 4.4W echivalent 18W costa 145.75 lei (si pretul asta poate e de en-gros )
                            La o utilizare casnica, in cat timp se amortizeaza invetitia asta? Poate in 180 de ani. Cat priveste fiabilitatea, mie greu sa cred ca tine 17 ani, ledurile poate, dar sursa sigur pica. O lampa Qlamp E1 costa 188.84 lei (si asta cu 20% reducere). Nu vreau sa fiu indiscret, dar ce profit aveti, daca spuneti ca dvs le produceti ?
                            Sa va mai spun un lucru, in casa am si becuri clasice (Osram de 1 leu). Nu mi s-a ars nici unul pana acum. Se ard in schimb tuburile de neoane (alea lungi de 18W). La birou am o lampa de 16W cu neon (tot cu un tub lung si subtire). Este nemtesc. Odata pe an se arde lampa. Si costa............20 lei.
                            Merge cam 4 ore pe zi. Eu nu cred ca fac vreo economie la bani cu lampa asta, dar imi e greu sa o schimb, ca e fixata frumos in biblioteca si lumina vine bine.

                            Poate or fi rentabile (nu am facut un calcul) lampile cu led la o iluminare ambientala (ori la interior, ori la exterior) care functioneaza non-stop. Altfel nu ii vad rostul. Iar in privinta fiabilitatii, hmm, dupa cat ma mai pricep si eu, pot spune ca daca sunt fortate (adica daca sunt alimentate la un curent la limita) au viata scurta.
                            Mai repet, mie greu sa cred ca tin 17 ani, in timpul asta imbatranesc condensatoarele din sursa, pica ceva. La 230V viata componentelor e mai scurta ca a acelor de 12V. Dvs. a-ti facut doar predictii.

                            Comentariu

                            • Consultant electrice
                              Moderator
                              • 08.nov.2005
                              • 3240

                              #74
                              Sunt produse scumpe, la fel cum erau si becurile economice la inceput !
                              Bricostore nu e un loc de unde sa iei astfel de produse acum la inceput deoarece au statut de produse moderne care sunt vandute scump din acest motiv, nu ca ar fi cine stie ce calitate. Eu inafara de diverse veioze cu led de la Philips si cateva "aplice" LED care evident erau f scumpe nu am vazut in marile magazine o solutie LED care sa fie folosita pentru iluminat general.

                              Chestia cu ebay e cu dus si intors - evident oricine face o placuta, tranteste 18 led-uri de 5 mm si ii face o mica sursa dupa care le introduce in carcasa de sticla pentru led clasic si vinde pe ebay - cam asta face chinezu care produce spoturi, insa poti pune led-uri mai bune care sa nu mearga supravoltat, poti pune surse mai bune si asa mai departe.

                              Iluminat cu LED complet este scump la ora actuala dar exista solutii care ni le putem permite dar realizam ca nu se amortizeaza asa repede; este bine ca ni le putem permite insa, pentru ca acum ceva vreme in urma existau solutii insa erau mult mai scumpe.


                              @Eugenioalexe - daca nu ai nevoie de reclama am sters acel site si iti vom pune intrebarile aici pe forum ca sa le poata citi si altii!
                              Cat despre partea cu productia, cred ca mai degraba in cel mai bun caz asamblarea unor repere ca nu cred ca face nimeni la noi in tara radiatoarele respective, optica sau ce sa mai vorbim de LED-urile in sine.
                              Curentul nu iarta!

                              Comentariu

                              • Cherubino
                                Living Legend
                                • 10.iul.2006
                                • 1687

                                #75
                                Postat în original de Skyworker
                                Uite un sit de la chinezi care aplica deja in masa instalatiile astea. Panourile solare combinate cu faruri cu led-uri:





                                Au un avantaj enorm ca nu mai trebuie sa sapi sa tragi fire, faci o gaura in pamant, il fixezi si-l muti unde vrei.

                                La noi ma intreb cat ar rezista panoul si bateria pe stalp...
                                Daca nu se pot fura,fiind montate prea sus,atunci se pot sparge foarte usor cu prastia
                                LARGO AL FACTOTUM

                                Comentariu

                                Procesare...