Surse de lumina LED vs alte surse!

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță Tot
postări noi
  • Dan_Daniel
    Living Legend
    • 20.nov.2009
    • 1148

    #76
    Postat în original de florin muresan-grecu

    La noi ma intreb cat ar rezista panoul si bateria pe stalp...
    Daca nu se pot fura,fiind montate prea sus,atunci se pot sparge foarte usor cu prastia [/quote]
    Daca vrei sa ai ceea ce multi altii nu au, trebuie sa faci ceea ce multi altii nu fac.

    Comentariu

    • Anahi
      Incepator
      • 10.ian.2010
      • 2

      #77
      3 zile cu maxima indulgenta...eu zic ca ar rezista o noapte)
      Moda Femei | Program Tv Pro Tv

      Comentariu

      • saghin
        Incepator
        • 08.aug.2009
        • 44

        #78
        Postat în original de doru_a
        sunt si eu interesat de aceste corpuri de iluminat cu LED; avantajul major este consumul extrem de mic intre 1 pana la 5 W pentru o iluminare comparabila cu cea a unui bec clasic cu filament (care in UE nu se mai foloseste) de 100W.Din pacate daca pun in balanta pretul exagerat ...renunt.
        d-le Doru, diferenta este catastrofal de mare intre un bec ce consuma1-5 w si unul de 100 din punct de vedere al luminozitatii, sa fim seriosi, nu cred sa existe in lume un bec cu asemenea performante.
        iris, eterna iubire

        Comentariu

        • gabix
          Membru
          • 10.sep.2007
          • 185

          #79
          Postat în original de Consultant electrice
          Chestia cu ebay e cu dus si intors - evident oricine face o placuta, tranteste 18 led-uri de 5 mm si ii face o mica sursa dupa care le introduce in carcasa de sticla pentru led clasic si vinde pe ebay - cam asta face chinezu care produce spoturi, insa poti pune led-uri mai bune care sa nu mearga supravoltat, poti pune surse mai bune si asa mai departe.
          Nu sint fan ebay, dar am atras doar atentia pe unde este pretul real al acestor becuri. Cele la care m-am referit sint exact acelasi model ca cel din magazinul nostru. Sincer nu prea inteleg de ce sint atit de scumpe led-urile la noi, tehnologia este veche, le foloseam inca dinainte de 89 ( evident din cele de 10 mA ).

          Vreau sa cumpar pe viitor becuri cu led si de puteri mai mari deoarece cu cele zise economice ce se ard la fel de repede ca cele clasice si la pret de 9-n ori mai scumpe m-am saturat.

          Eu cred ca daca ne informam corect si in special asupra pretului vom gasi solutii bune si aici, sa le aratam celor de la marketing ( rupti de realitate de cele mai multe ori ) ai acestor magazine ca nu sintem veniti cu pluta.

          Comentariu

          • Consultant electrice
            Moderator
            • 08.nov.2005
            • 3240

            #80
            O fi tehnologia veche dar, pe principiul asta si automobilele de ce sunt asa scumpe ca sunt folosite cu mult dinainte de 89. LED-urile din 89 nu sunt la fel ca cele de dupa anul 1998 cand tehnologia in acest domeniu a inceput sa cunoasca o dezvoltare foarte rapida. Sa nu comparam totusi un LED din ziua de azi care poate produce peste 200 lumeni cu unul de prin 89. Solutiile LED sunt scumpe si din cauza electronicii care o inglobeaza, deci nu numai LED-ul este cel care dicteaza pretul. Produsele de calitate sunt scumpe si prin alte parti, deasemenea nu se pot compara preturile de la magazinele din Romania care ofera si garantie la produse cu preturile de pe Ebay sau Alibaba etc.
            Curentul nu iarta!

            Comentariu

            • Mircea_G
              Living Legend
              • 14.ian.2007
              • 12227

              #81
              " Solutiile LED sunt scumpe si din cauza electronicii care o inglobeaza, deci nu numai LED-ul este cel care dicteaza pretul " !
              Asta nu cred . Daca un DVD ( aparatul ) poate costa si 100 de lei , cum sa coste electronica atit .... Pretul mare este dicttat de moda .
              Instalatii verificari-revizii gaze

              Comentariu

              • electricman
                Membru Marcant
                • 26.iul.2009
                • 689

                #82
                Postat în original de Mircea G
                " Solutiile LED sunt scumpe si din cauza electronicii care o inglobeaza, deci nu numai LED-ul este cel care dicteaza pretul " !
                Asta nu cred . Daca un DVD ( aparatul ) poate costa si 100 de lei , cum sa coste electronica atit .... Pretul mare este dicttat de moda .
                Sau de costurile cercetarii?
                Siguranta in realizarea si exploatarea instalatiilor electrice.

                Comentariu

                • Consultant electrice
                  Moderator
                  • 08.nov.2005
                  • 3240

                  #83
                  La DVD jumate din carcasa e goala, aerisita, la un spot LED electronica e inghesuita pe o placuta de 1,5cm patrati care trebuie sa isi faca datoria, sa reziste la variatii de tensiune, de temperatura si sa aiba fiabilitate ca de facut service nu poate fi vorba. In plus este si pretul dupa cum spuneati datorat modei plus ca e inca un produs exclusivist. Dupa cum am mai spus cu cat se vor cumpara mai multe cu atat vor deveni mai accesibile si mai performante.
                  Curentul nu iarta!

                  Comentariu

                  • muale
                    Membru
                    • 06.ian.2006
                    • 154

                    #84
                    surse de lumina prin casa...fac o treaba f buna niste stalpi de gradina cu un singur LED destul de luminos. nu solare,ceva mai serios. lumina f puternica pt cat de mic e "becul".

                    dar de surse de pe langa casa? ce parere aveti de lanternele pe LED care deja au inceput sa cucereasca clasicele halogen/krypton?
                    am folosit cateva,incepand cu cele de 10 lei din piata (care lumineaza ceva dar dupa o vreme puterea LED-ului scade,parca a imbatranit) si pana la cele cu LED de putere mare. am testat MagLite si Surefire dar pana la urma am luat de la Led Lenser,[T7] (google/youtube it) au o gama variata de lanterne,folosesc LED de la CREE,construite f serios si cel mai impresionant e cata lumina pot produce cu niste baterii obisnuite,pe la 200 lumeni sau pe la 1000 lumeni la varianta x21 (care e un monstru la lumina,putin si la pret :P )

                    dupa reviewuri pe youtube pot spune ca isi fac treaba f bine,pt cei care vor o lanterna compacta,puternica si accesibila.

                    a mai cumparat/testat cineva ceva asemanator (in afara de surubelnita multi-cap cu LED de la mutii care umbla in baruri) ceva serios - fenix,surefire,etc???

                    P.S. urmeaza sa o testez mai mult,sa vad ce autonomie are la un set de acumulatori de 1000mAh

                    P.P.S. sa nu credeti ca am vreun interes sa le fac reclama,doar m-am bagat si eu in discutie!
                    Fișiere Atașate

                    Comentariu

                    • Mircea_G
                      Living Legend
                      • 14.ian.2007
                      • 12227

                      #85
                      Domnilor , eu m-am linistit ! Nu ne mai lasa cu becuri incandescente , foarte bine . Si asa folosesc mai mult ( 95%economice ). Totusi afacerea becurilor , au ! am scris afacerea incepe sa devina mai mult decit evidenta . Spuneau ca scopul principal ar fi reducerea consumului . Da ! reducerea ..
                      In marile magazine au disparut , este adevarat , becurile cu incandescenta de puteri mari , 100w dar aparut unele si mai mari de pina la 200w insa cu halogen . Simplu ! De ce sa cumpere , pardon , vinda " aia " un bec de 1 leu cind se poate vinde un bec de 12 lei ( bec cu halogen de 150w ) sau , prosteala maxima , bec e27 la care se schimba numai becul ( soclul si sticla ramin ) la pret de 30-40 lei ....
                      Asa ca viitorul ledurilor la iluminat de utilitate este indepartat . Le ramine piata iluminatului decorativ , mici aplicatii SF ....
                      In tot cazul , traiasca ledul ! la bricheta . Util! ...am gasit si pixuri cu led ( 1 leu ) . Noroc cu poporul chinez care gindeste practic !!!
                      Instalatii verificari-revizii gaze

                      Comentariu

                      • Bill
                        Membru Marcant
                        • 05.dec.2006
                        • 421

                        #86
                        Nu am becuri cu LED, dar din ce am mai vazut prin marile magazine par interesante, mai ales becul ala Philips care isi schimba culorile si costa vreo 50 lei.

                        Le vad utilitatea ca lumina ambientala, altfel se mai pot folosi ca spoturi cu lumina focalizata. In rest nu le vad utilitatea deocamdata.
                        Ele au tot felul de lupe care concentreaza lumina. Vorbeam cu cineva care produceau... semafoare...cu LED-uri. Chiar am si fost pe la ei si prima regula pe care mi-a spus sa o respect era sa nu mai uit la ele pe directia lor de lumina. Intr-adevar era periculos. Dar din lateral nu prea pareau ca lumineaza asa tare.

                        Revenind, cred eu ca pot fi utile pe post de lumina slaba, iar pt. citit sa ai spoturi cu lumina concentrata. Consumul este super OK dar costul este f mare deocamdata.

                        Referitor la fiabilitate, nu pot sa ma pronunt, dupa cate stiu eu curentul lor este limitat. Daca il maresti obti lumina mai multa dar durata de viata e mai mica. Si un bec cu incandescenta la 230V lumineaza intr-un fel iar la 270 in alt fel dar cu scurtarea duratei de viata.

                        @Mircea G, referitor la becurile economice, am observat o chestie cam nasoala la ele. Probabil sa le protejeze la pornire, electronica din ele le da o intarziere, adica lumineaza la standardul lor abia dupa vreo 30-60sec. F. deranjant daca vrei sa cauti ceva imediat dupa ce ai aprins lumina. Trebuie sa te uiti la ele si sa astepti..............

                        Comentariu

                        • Consultant electrice
                          Moderator
                          • 08.nov.2005
                          • 3240

                          #87
                          @ Bill vezi inceputul acestui topic - nu toate corpurile de iluminat LED au lupe sau sisteme optice care sa concentreze lumina pentru a fi puternica. Exista deja solutii complete pentru locuinte.

                          Becurile cu halogen in forma clasica costa cam 6 ron bucata, consuma 24W si lumineaza teoretic cat un bec de 40W.

                          @muale In lanterne LED-urile sunt binevenite datorita consumului redus si odata cu aparitia LED-urilor de putere avem lanterne cu surse de energie mult mai compacte care "bat" la intensitatea luminoasa de departe lanternele clasice, fie ele si cu becuri speciale cu krypton etc.
                          Curentul nu iarta!

                          Comentariu

                          • Bill
                            Membru Marcant
                            • 05.dec.2006
                            • 421

                            #88
                            Postat în original de Consultant electrice
                            Becurile cu halogen in forma clasica costa cam 6 ron bucata, consuma 24W si lumineaza teoretic cat un bec de 40W.
                            Da, am vazut prin marile magazine becurile acelea cu 50% economie.
                            Eu stiam ca tot ce e cu halogen dau lumina puternica dar si consumul e pe masura, dar tehnologia evolueaza.

                            Comentariu

                            • danecdan
                              Membru
                              • 03.iul.2009
                              • 122

                              #89
                              Cum adaptez o lampa de veghe cu senzor la ..sist.LED ?

                              am o lampa de veghe cu senzor, la care folosesc becuri de 230v / 7 w,
                              dar becurile sint foarte fragile si se ard repede.
                              As dori sa-mi dati o schema /sau mai multe cu alimentarea a 3 leduri ..la 23o v. ce rezistentr trebuiesc sau, ce componente...
                              Be nice with America, Or...., they bring " democracy" in your country...

                              Comentariu

                              • Consultant electrice
                                Moderator
                                • 08.nov.2005
                                • 3240

                                #90
                                Puteti utiliza un LED Acriche care functioneaza direct la retea, insa va trebuie si un mic radiator. Altfel se poate realiza simplu alimentarea cu o rezistenta si o dioda, dar in timp in functie si de LED acesta poate avea de suferit.

                                Curentul nu iarta!

                                Comentariu

                                Procesare...