Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Surse de lumina LED vs alte surse!

Adună
Acesta este un topic important.
X
X

• Filtrează
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

• Problema cu preturile este la noi, pe dincolo LED-urile devin din ce in ce mai accesibile.
    Curentul nu iarta!

Comentariu

• Salutare!
      Cam de mult nu am mai dat prin acest forum ....am citit ,am inteles pe fiecare ,mai putin pe cei ce dau preturi "acceptabile".Si eu caut de vre-o 2 ani sa vad care sistem e mai bun si IEFTIN.Aici la noi e prea scump in raport cu nivelul de viata.De fapt eu ma folosesc de o veche zicala romaneasca: Nu e vinovat cine cere ...ci cel care da banii .Chinezisme sint peste tot........cine vrea sa verifice si aceste 2 site-uri sa compare pret ,randament,putere s.a.m.d

http://www.dealextreme.com/products.dx/category.907
      http://www.aliexpress.com/wholesale?...light+&CatId=0

Am facut comanda si astept sa vina ....cum apare ceva dau un semn !
      Cu respect
      Never think that you are not good enough for anyone, always ask yourself if they are good enough for you.

Comentariu

• Sunt cam ca pe la noi preturile, ba la unele produse din aceeasi gama chiar mai mari (vezi produsele pentru auto). Aveti garantie pentru produsele respective? Ati pus la socoteala si transportul? Sunteti sigur ca specificatiile de acolo se respecta?
        Curentul nu iarta!

Comentariu

• Postat în original de Consultant electrice
          Sunt cam ca pe la noi preturile, ba la unele produse din aceeasi gama chiar mai mari (vezi produsele pentru auto). Aveti garantie pentru produsele respective? Ati pus la socoteala si transportul? Sunteti sigur ca specificatiile de acolo se respecta?
          Salutare!
          Daca ati intrat intr-adevar pe aceste site-uri trebuia sa vedeti ca pe unul din ele transportul este gratuit iar pe celalalt unele sint free iar altele contra cost .....Cred ca va inselati cu afirmatia ca preturile sint ca pe la noi ..iar in privinta calitati nu ma indoi ,cred ca mai degraba ar trebui sa ma indoi de cea din Romania ........In orice caz comanda am facut-o ptr inceput mai mica si asa cum am spus,o sa dau detalii la timpul potrivit.Am colegi care le-au venit coletul intact si cu mici excepti -minore pot sa zic- toate merg bine de aprox un an.Baietii le-au supus la fel si fel de teste ....

Aata e ...pierzi cistigi negustor te numesti

Cu respect!
          Never think that you are not good enough for anyone, always ask yourself if they are good enough for you.

Comentariu

• In Romania la un magazin serios de astfel de produse se primeste si o garantie. Transportul este gratuit in cazul cantitatilor mari. Ca sa aduci un plic antisoc A4 din China costa aproximativ 40 dolari prin DHL deci nu stiu cat sunt ei de interesati la comenzi mici care pot incapea in acel plic sa trimita gratis. Produse de calitate mai buna pana la foarte buna se pot gasi mai aproape, respectiv in Germania www.leds.de Comparati un pic doar din poze calitatea produselor cu cele din site-urile chinezesti.
            Curentul nu iarta!

Comentariu

• Pentru cei care doresc sa vada in actiune lampi LED pentru sistemul rutier va puteti deplasa pe strada Gramont sau pe strada Ion Baiulescu pentru a le admira. Lumina produsa este puternica si mai uniforma ca la lampile vechi cu vapori, iar o intrerupere scurta a alimentarii nu provoaca stingerea lor ca in cazul celor vechi care au nevoie de un timp pentru a se raci pentru ca apoi sa se reaprinda si sa ajunga la fluxul nominal.
              Curentul nu iarta!

Comentariu

• Din pacate ledurile ieftine sunt cele "de jucarie" cele cu care nu putem face mare lucru.
                Cele de putere , care ar putea inlocui becurile cu incandescenta sunt foarte scumpe.
                Singura solutie reala in zona iluminatului in incinte mari sau mici sunt lampile fluorescente.
                Este foarte usor sa ne dam seama daca "stam cu nasul pe sus" in supermarket, eu personal nu am vazut decat lampi fluorescente in proportie de 90%.
                Or cei ce detin si administreaza acesti colosi nu cred ca se joaca cu consumul si aici discutam de HECTARE intregi de spatii care necesita o buna iluminare.

Comentariu

• Postat în original de Consultant electrice
                  Problema cu preturile este la noi, pe dincolo LED-urile devin din ce in ce mai accesibile.
                  17, 50 euro lampa led 1,2 W mi se pare foarte scump in raport cu lumina care o da, chiar daca are durata de viata de 25 de ani

Comentariu

• La banii astia exista la noi in tara spoturi LED performante de 3W echivalent spot halogen de 30-35W.
                    Curentul nu iarta!

Comentariu

• Problema e ca dau putina lumina, de exemplu eu in sufragerie am 2 lampi de 18 W care inlocuiesc clasicele de 100 W, ca sa pun led tre sa umplu casa de leduri + infrastructura

Comentariu

• In primul post din acest topic aveti niste poze. Acolo se pot observa pe langa luminile de pe lateralele grinzilor doua dreptunghiuri luminoase. Va asigur ca un singur astfel de corp de iluminat depaseste necesarul dvs. de lumina si nu trebuie sa umpleti casa de LED-uri sau sa modificati instalatia electrica. Deasemenea tot prin acest topic sunt prezentate niste becuri de la Osram de 7W. Solutii exista, s-a depasit momentul in care nu existau solutii, cand ledurile erau slabe ca intensitate si era nevoie sa se foloseasca mii de bucati pentru iluminat general. Problema care se pune acum este pretul!
                        Curentul nu iarta!

Comentariu

• Lucrurile evolueaza uimitor de repede in domeniu. Se realizeaza chip-uri LED din ce in ce mai performante si cu eficienta mai mare, degajand mai putina caldura acestea pot fi inghesuite in configuratii multichip. Am avut astfel ocazia sa vad niste patrate cu latura de 10mm care lumineaza uimitor de puternic producand pana la 5000 de lumeni. Evident aceste componente trebuiesc montate pe un radiator, insa caldura degajata este redusa raportat la lumina produsa de o zona atat de mica.
                          Fișiere atașate
                          Curentul nu iarta!

Comentariu

• Am o intrebare. Pot sa imi aduc o "banda" cu leduri ca sa luminez o scafa. O leg la un mic transformator care se baga in priza/lega la circuit.

Intrebarea este daca as putea pune variator pentru aceste leduri, sau tehnologia nu suporta?

Comentariu

• LED-urile sunt reglate de obicei prin PWM. Sunt becuri cu LED care au driverul de LED format dintr-o rezistenta, care disipa mai multa putere decat LED-ul in sine. S-ar putea ca pe acestea proaste sa mearga un dimmer.
                              DIY

Comentariu

• Se pot regla, este nevoie de baghete care sa nu contina surse, sa contina doar led-uri si rezistentele aferente (majoritatea asa sunt), dimmerul PWM se instaleaza intre sursa si circuitul de LED-uri. Este preferabil sa folosesti o sursa in comutatie dedicata pentru LED-uri, un transformator clasic are randament mai mic, este mai voluminos si nu fara o electronica adecvata nu ofera o tensiune curata necesara LED-urilor!
                                Curentul nu iarta!

Comentariu

Procesare...
                                X