yobit eobot freewallet bgogo digifinex wp fastest cache wp super cache
Urmareste-ne pe Facebook

Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Siguranta de 25 A

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • #16
  Postat în original de raducu_ilie
  Multe din remarcile de pe acest forum ma amuza. Unele sunt facute din dorinta de a ajuta. Altele doar ca sa fie spuse. Plecati de la ipoteza ca dl respectiv are in casa doar un tablou de sigurante cu LF-uri. Sa zicem 4. Pe doua are iluminatul si pe celelalte prizele. Daca nu are cum sa traga alte circuite cea de 25 de A este suficienta. Daca ar fi avut cum sa traga si alte circuite atunci era alta treaba.
  Sa-mi fie cu iertare, insa sfatul dumneavoastra este poate cel mai amuzant din topic. Omul doreste sa-si inlocuiasca tabloul de sigurante cu altul nou. Dansul intreba cum sa dimensioneze siguranta oentru circuitul de prize. Cum puteti recomanda montarea unei sigurante de 25A, atata timp cat nu cunoasteti caracteristicile circuitului respectiv? Siguranta de 25A poti pune DOAR pe conductor din cupru cu sectiune de 6 mmp (sau 10mmp in cazul conductorului de aluminiu).

  Comentariu


  • #17
   Nu are rost sa intru in polemica cu dvs dl razvyc. Citit cu atentie restul topicului si o sa intelegeti de ce am spsu ce am spus. Numai dl Cristi este in masura sa i-a o decizie bazandu-se atat pe ce afirmatia dvs cat si pe ce spun eu. In rest, stima!
   Sanatate maxima si efort minim!

   Comentariu


   • #18
    daca ai un circuit cu o protectie de 25A ar trebui ca toate cablurile sa fie de 6mm2 Cu, si toate prizele sa admita 25A. Daca tu sti ca in prizele din casa nu vei folosi aparate cu un consum mare... lasa asa, dar il locul tau as pune alt circuit de 16A cu cablu de 2.5 pt a proteja prizele din restul casei.
    Am vazut ca multi recomendeaza sa pui sig de 20A.... da nusi dau seama ca nu mai protejaza priza,find de 16A

    Comentariu


    • #19
     cred ca si-o rezolvat omul de atunci si daca nu scrie nimic pe aici cred ca nu a fost nici un incendiu
     Imi place lumina!

     Comentariu


     • #20
      Un sfat foarte bun nu conteaza cand este dat. Acest topic o sa fie citit si de alte persoane, care vor fi corect indrumati.

      Comentariu


      • #21
       Aveti perfecta dreptae din acest punct de vedere .
       Eu am montat instant pentru incalzit apa de 5 KW cu circuit separat(cablu Cu 3x4 mm2) si sig de 25A in tablou, iar pentru masina de spalat ar fi OK o sig 16 A(pentru conductor de Cu 16 mm2) cu conditia sa nu se foloseasca si microundele sau altceva in timpul functionarii masinii de spalat.

       Numai bine!
       Imi place lumina!

       Comentariu


       • #22
        Eu as intreba pe cineva, ce sigurante am inainte de ceas. Nu de alta dar daca inainte de ceas au pus sigurante de 25 atunci cum sa-mi pun eu in apartament tot de 25 ?

        Comentariu


        • #23
         Atata timp cat pui sig. de 25A pe plecarea de 6 mmp - Cupru, este OK din punct de vedere al protectiei retelei respective. Singurul lucru POSIBIL a fi afectat este selectivitatea protectiilor. Dar in cazul de fata, inainte de contor fiind patron fuzibil si in apartament disjunctor selectivitatea posibil sa fie acoperita prin curba de declansare.

         Comentariu


         • #24
          Pentru un consumator de 5KW ar fi suficienta o siguranta de 22A. Eu am pus 25 tocmai pentru ca generalul din tabloul principal de pe casa scarii este de 25.
          Imi place lumina!

          Comentariu


          • #25
           Si pentru ca una de 22 de amperi e cam greu de gasit in viata reala, nu-i asa? Eu raman la ideea principala. daca gasesti un client care are 3 circuite de prize intr-o bucatarie si nu au decat o doza comuna care vine spre tablou pe conductor de 4 nu ii montezi o siguranta de 25 de A? Sau ...il lasam cu fuzibile care vor fi indesate cu mananchiuri de lita si "care vor tine forever"? La vechile apartamente facute cu intenc, prizele erau pe 20 sau 25 de A si iluminatul pe 10A. Nu mai are rost sa mentionez ca datorita modului in care sunt construite..de regula, doza principala era undeva deasupra unei debarale ( asta la cele din placi) sau undeva aproape de tablou asta la cele din caramida. Astazi folosim intradevar mai multe circuite de priza si mai multe de iluminat datorita faptului ca au aparut mai multi consumatori. Dar respectivele circuite..tata le mai dezgroapa de unde sunt bagate. Uneori solutiile alese trebuie sa tina cont si de ce gasim la fata locului.
           Sanatate maxima si efort minim!

           Comentariu

           Procesare...
           X
           sigla BRAT