Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Tabloul electric pentru locuinta

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Treaba cu "PIMP MY..." cred ca e caea mai cool observatie de anul asta.
  Imi place lumina!

  Comentariu


  • Rad si acum... BRAVO.
   Imi place lumina!

   Comentariu


   • Tablou electric

    Nereguli sesizate astazi la o reparatie la un panou electric.Siguranta generala 25A, siguranta pt masina de spalat 32 A,[am inlocuit-o cu una de 16 A] ,impamantare luata de pe nulul de lucru dar trecut printr-o siguranta de 10 A.
    PERMANENT AM CEVA DE INVATAT.

    Comentariu


    • Salut.Sunt nou pe acest forum,si acesta e primul meu post.Am vazut ca sunt multi specialisti ,si vin si eu cu o intrebare:Vreau sa instalez o centrala termica electrica de 9 kw,pe care sa o alimentez la 220 volti,intr-un apartament la bloc,si nu stiu daca va face fata siguranta din tabloul general.Mentionez ca ne-au fost inlocuite toate cablurile si contoarele cu sigurante de cei de la CEZ acum un an.Centrala va fi alimentata dintr-un circuit separat direct din tablou.Intrebarea mea este daca va permita siguranta de la tabloul general sa functioneze sau o va decupla intr-una!As fi vrut sa instalez trifazic dar e si scump si dureaza vreo 3 luni si ma prinde iarna fara caldura!Multumesc

     Comentariu


     • Bransamentul pe care il aveti dvs in BMP de cat este? BMP este acea cutie in care aveti tabloul si siguranta generala. Pentru o centrala electrica de 9 kW o siguranta de 40 de A v-ar fi necesara. Numai pentru centrala. dar dvs mai aveti si restul locuintei de alimentat. Depuneti o cerere la firma furnizoare de energie si vedeti ce raspuns primiti.

      Comentariu


      • Postat în original de bassu
       Bransamentul pe care il aveti dvs in BMP de cat este? BMP este acea cutie in care aveti tabloul si siguranta generala. Pentru o centrala electrica de 9 kW o siguranta de 40 de A v-ar fi necesara. Numai pentru centrala. dar dvs mai aveti si restul locuintei de alimentat. Depuneti o cerere la firma furnizoare de energie si vedeti ce raspuns primiti.
       Sincer sa va spun nu stiu.Care ar fii siguranta maxima permisa de cei de la Renel?Cred ca in cazul meu ar fi 50 de A,tinand cont ca am si boiler electric,si masina de spalat ,o plasma si un LCD ,computer,etc.Am vazut ca exista tariful CTP cu transe de putere peste 6 kw,dar nu prea am inteles cum sta treaba.Am vorbit cu o doamna de la Cez care stia mai putine ca mine in acest domeniu.

       Comentariu


       • Pai din pacate pentru dvs regulile lor sunt ca daca depasiti 6 kW treceti la trifazat. Dar dvs fiind la bloc..e cam problematic. Nu imposibil. Personal, cel mai mare bransament ptr monofazat l-am facut ptr 12 kW. acuma 2 ani. depinde ce raspuns primiti de la CEZ.

        Comentariu


        • Salut , am impresia ca dumneavoastra detineti o centrala de 9 KW energie termica nu electrica pentru ca in mod normal o centrala termica pe partea de electrica nu are decat un panou de comanda , o pompa electrica care recircula agentul termic si cateva electroventile care toate impreuna nu consuma mai mult de 1000 W , asa ca o sig. diferentiala de 16-20A si 30mA e arhisuficienta pentru acest consum .Eu am realizat un tablou electric care avea si un circuit separat pentru centrala si am folosit o sig. de de 20A precizez ca acest tablou si centrala sunt montate intr-un apartament de 2 camere 65 mp , centrala e de 12 KW (termic) , consumul electric absorbit de la retea nu depasea 4A adica 880W , puteti sa va uitati aici sa vedeti tabloul electric , http://www.misiuneacasa.ro/forum/vie...=asc&start=105 . Puteti sa dati datele de la centrala pe partea de electrica sau ce model e ?
         Nu te lega la cap daca nu te doare, preventiv ia-ti o pastila
         http://www.misiuneacasa.ro/forum/vie...er=asc&start=0

         Comentariu


         • Centrala nu am cumparat-o inca,dar va fi centrala termica electrica Ray Protherm,adica va consuma 9 kw de energie electrica.Asta deoarece la noi in oras nu avem gaze si nici termoficare.Mi-e rusina sa spun ca traiesc intr-un oras din Uniunea europeana care mai e si municipiu !

          Comentariu


          • Mergeti la distribuitorul dvs de energie electrica, explicati clar ce doriti si ei va vor indruma pasii urmatori. Daca aveti deja modernizarea facuta doar de jos de unde aveti contoarele pot sa va aduca alt circuit de alimentare dimensionat corespunzator ptr a suporta atat centrala electrica cat si restul apartamentului.
           Sanatate maxima si efort minim!

           Comentariu


           • Help!

            Am toate sigurantele din tablou bipolare de la Moeller. Fiind cu casa in renovari, trebuie sa fac un upgrade, care sa contina:
            -1 protectie supratensiune(~250v)
            -1 diferentiala de 40 A, 30 mA (am o plita electica nenorocita care papa aproape 8kw si este pe siguranta separata de 32A..)

            Problema este ca nu am gasit de la moeller protectie la supratensiune. De la Schneider am gasit bobina MST, dar care nu putea fi conectata la nimic din oferta lor(DEDEMAN)
            DIY

            Comentariu


            • AICI aveti ceva de referinta.In Arad sunt cateva magazine unde se gasesc mai multe variante de protectii la supratensiune si bobine de declansare.Practic partea de supraveghere poate sa fie de alta marca si doar bobina de declansare sa fie compatibila cu sigurantele care le aveti.
             Cu respect ... Ovi
             Un pret mic nu inseamna o afacere buna.Lucrul bun e scump! Lucrul prost te costa dublu, poate triplu, poate...viata !!!

             Comentariu


             • Aseara am luat la colindat mai multe magazine de profil si am achizitionat protectia.
              Este vorba de o bobina MSU cuplata la un fel de contactor subtire, cuplata la o diferentiala de 40A 30mA. Jucaria a costat peste 300 RON, de la Schneider.
              Modalitatea de cuplare pare simpla. Siguranta insa are niste borne imense...
              DIY

              Comentariu


              • Buna ziua,
               Cum se numeste aceasta piesa si unde as putea sa o gasesc?
               Multumesc.
               Cu stima,
               Bogdan
               Fișiere atașate

               Comentariu


               • nu stiu cum se numeste, vezi prin cataloage, functioneaza ca un simplu intrerupator, poate sa comande ceva auxiliar. Nu are utilitate pentru mine in acest moment, decat ca face interfatarea intre MSU si diferential.
                Alternativa era sa cuplez MSU-ul pe o siguranta bipolara separata, si apoi diferentialul. Mai ieftin, dar consuma spatiu in tablou
                DIY

                Comentariu

                Procesare...
                X