Tabloul electric pentru locuinta

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

  • Bernat
    a răspuns
    Răspuns la: Tabloul electric pentru locuinta

    Puneti o poza cu rezolutie mai mare. Nu se intelege nimic

    Lasă un comentariu:


  • Lucian Icu
    a răspuns
    Răspuns la: Tabloul electric pentru locuinta

    Buna ziua.De curand am inceput constructia unei case si am conceput urmatorul tablou pe care il atasez aici.Mentionez ca nu sunt calificat in ale electricitatii.As dori ceva pareri daca este in regula cu cele relatate.Multumesc.

    Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	Fără titlu.jpg 
Afișări:	35968 
Mărime:	21,5 KB 
ID:	618653

    Lasă un comentariu:


  • Consultant electrice
    a răspuns
    Răspuns la: Tabloul electric pentru locuinta

    Instalatiile cu tevi de cupru au lipituri cu aliaj de lipit specific, executate la cald. Odata terminata instalatia, inainte de ingropare se umple cu apa si se fac teste de presiune pe parcursul a cateva zile. Daca totul este ok, se poate ingropa.

    Lasă un comentariu:


  • solomonien
    a răspuns
    Răspuns la: Tabloul electric pentru locuinta

    Va multumesc mult pentru raspuns. Acum trebuie sa gasesc solutia ideala pentru instalatia termica. Din cate stiu instalatia cu tevi de cupru are imbinari capsate sau cu piulita,, ,nu este cam riscant sa fie ingropate in sapa?

    Lasă un comentariu:


  • mbostangiu
    a răspuns
    Răspuns la: Răspuns la: Tabloul electric pentru locuinta

    La instalatii termice nu ma pricep. Din experienta proprie va pot spune ca acasa am facut instalatia termica cu pexal (in regim DIY motivat de ”meseriasii” de care m-am lovit la momentul respectiv) si am avut zone in care am ingropat-o in sapa. Nu am avut probleme timp de 11 ani pana când a imbatranit pexal-ul si a cedat la o indoitura cu raza mai mica intr-o iarna. Cu ocazia aceea am inspectat toate îndoiturile si am constatat crapaturi superficiale peste tot. Exact când am iesit din iarna respectiva a cedat si centrala termica asa ca am schimbat si centrala si pexal-ul din toata casa pe teava de cupru. In zonele ingropate am schimbat pexal-ul si am pus cupru tot ingropat, a mai trecut o iarna si nu am decât o singura problemă pentru care voi cere ajutorul pe forum: in zonele in care instalatia este aparenta (teava pozata pe perete atat pentru calorifere cat si pentru ACM) ”pacane” toata iarna datorita dilatatiei si e cam deranjant.
    Pentru instalatia electrica:
    - Este foarte bine daca o realizati in braul respectiv. Tineti cont sa lasati posibilitatea accesului ulterior cel putin la doze. Tineti cont si de faptul ca instalatiile de curenti slabi pot fi influentate de instalatiile electrice si din acest punct de vedere exista distante minime de vecinatate care trebuie respectate.
    - Intradevar, in tuburi spatiul este foarte mic si acesta este motivul pentru care exista reguli de dimensionare a tuburilor in functie de sectiunea si numarul conductoarelor pozate in tuburile respective. Dimensionarea si executia corecta a tuburilor este importanta atat pentru regimul termic in care vor functiona conductoarele cat si pentru posibilitatile de montaj si interventii ulterioare.

    Lasă un comentariu:

Procesare...