Urmareste-ne pe Facebook

Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Tabloul electric pentru locuinta

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Daca ai instalatia pe conductor litat,este posibil sa fi ramas vre-o lita in scurtcircuit pe la o priza,si in momentul primei conectari sa se fi ars,izolind defectul

  Comentariu


  • De la o doza de ramificatie am tras intr-adevar un fir litat la priza de pe balcon.Posibil sa fi fost si asa ceva.Mai zicea cineva de ceva posibil magnetism (sau ceva incarcare electrostatica ) in jurul sigurantelor pentru ca luminile mergeau.....nu stiu ce sa zic important e ca nu mai sunt probleme.

   Comentariu


   • La niste sigurante bune nu pot aparea astfel de perturbatii de la lumini. Ori a fost vreo lita, ori aveati conectat un consumator mare vreun motor electric care a avut un varf mare de curent. Ganditi-va bine cum ati facut legaturile, unde ar putea aparea o astfel de cauza si mai verificati odata conexiunile.
    Curentul nu iarta!

    Comentariu


    • sigurantele sunt toate schneider.Dupa ce am repornit sigurantele de la acea patanie am verificat fiecare priza faza nul impamantare si totul era ok.circuitele corespund sigurantelor conform designului deci legaturile sunt facute corect.Acum imi aduc aminte ca nu am verificat priza de pe balcon unde am pus firul litat dar voi face asta cu proxima ocazie.Atunci cand am legat cablurile la sigurante nu am avut nici un consumator in prize.

     Comentariu


     • Foarte adevarat ce a zis Gabriel_78, mie nu mi-a picat din prima.
      Imi place lumina!

      Comentariu


      • Salut pe toata lumea
       Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfatin configurarea unui tablou . Am refacut instalatia electrica in apartamet cablu myf de 2,5prize si 1,5 iluminat circuit separt boiler baie masina spalat AC bucatarie dormitor sufragerie iluminat la fel separt toate camerele.
       Multumesc anticipat

       Comentariu


       • va rog sa imi spune ti ce siguranta pot folosi pentru supratensiune?
        Am in acest moment o siguranta diferentiala DPNA VIGI 25 A si doua sigurante , una pentru priza si alta pentru iluminat.
        Va multumesc.

        Comentariu


        • Pentru supratensiuni generate de unele defecte din instalatie (cum ar fi "deplasarea " nulului de lucru) puteti folosi o bobina MSU cu tensiunea de 275 V.Aceasta bobina trebuie asociata unui disjunctor pe care sa-l declanseze in caz de supratensiune.Nu stiu sigur daca se poate asocia cu DPNa-Vigi. In cazul in care s-ar putea acest lucru, trebuie doar sa montati acel MSU.In caz contrar, trebuie inlocuit diferentialul cu un disjunctor bipolar de 25A (de exemplu din gama C60N) caruia sa i se asocieze bobina MSU, iar in compensare, pe circuitul de prize se monteaza, in locul sigurantei existente, un DPNa-Vigi cu acelasi curent nominal ca si siguranta inlocuita (max.16A/30mA).
         Poate intervin si alti colegi forumisti care ar putea sti mai multe despre asocierea dintre MSU si DPNa-Vigi.
         LARGO AL FACTOTUM

         Comentariu


         • citat de la Schneider:"Pentru a evita aceste inconveniente, soluţia asigurată de Schneider Electric constă în asocierea unei bobine de declanşare MSU la orice întrerupător automat din gama multi9: C60N, ID, C120 sau DPNN."

          Comentariu


          • am o problema si eu
           vreau sa cumpar un ap cu 2 cam, un electrician a inceput lucrarea a schimbat tabloul si a montat cateva prize pe care nu a mai apucat sa le lege la tablou. eu vreau sa le refac ca sunt prize ca a pus fir ca la prelungitor direct in perete si vin tocmai la centrala pe gaz, masina de spalat vase+ haine hota cuptor el
           o sa revin cu poze poate ma ajutati ca m-am saturat de tot felu de mesteri, mai ales ca in rest e de aluminiu

           Comentariu


           • Incercati sa folositi semne de punctuatie si litere mari la inceput de propozitie ca sa intelegem si noi mai usor ce doriti defapt. Sa inteleg ca aveti niste prize montate aparent unde s-a tras cablu tot aparent si doriti sa le ingropati sa faceti o instalatie electrica care sa nu mai fie vizibila?
            Curentul nu iarta!

            Comentariu


            • Vreau sa stiu:
             1. daca pot lasa la camere instalatia de Al
             2. ce grosime sa aiba firele pt priza care duce :centrala pe gaz, masina de spalat vase+ haine hota cuptor el - toate o sa fie pe acelasi perete

             Prizele nu sunt montate aparent ci ingropate, dar nu au fost astupate cu glet si firele sunt vizibile, au grosimea de parca ar fi taiat un prelungitor cu fir alb cu 3 fire cam de 1,5 cu triplu si efectiv puse in perete.

             Comentariu


             • 1. Daca urmeaza sa renovati locuinta respectiva si daca va permiteti este bine sa inlocuiti respectiva instalatie cu una pe Cu pentru a evita in viitor eventualele neplaceri provocate de caderi ale instalatiei, lucru care ar necesita spargerea peretilor, etc.

              2. centrala -1 - 1.5 mm desi cel de 1 este suficient;
              masina de spalat vase - 3x2.5
              masina de spalat haine - 3x2.5
              hota cuptor - 2x1
              cuptor electric - in functie de puterea inscrisa pe eticheta de pe el (cablul de alimentare poate varia de 3x2.5 pana 3x6)
              3. daca respectivele circuite sunt aduse direct de la tablou cu myym 3x2,5 ( asa se numeste ce aveti dvs acolo) ar fi fost bine sa fie protejate impotriva agresiunii mecanice. Daca nu sunt, puteti sa le demontati si sa le trageti in tub pvc dar asta este doar ptr a le proteja mecanic. Electric nu sunt "deranjate " de acest lucru.
              Sanatate maxima si efort minim!

              Comentariu


              • va multumesc mult.
               Am cumparat ap de la un electrician, dar cand am vazut ce improvizatii face l-am scos afara.
               Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	100_5793.jpg 
Afișări:	2 
Mărime:	265,9 KB 
ID:	600343Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	100_5792.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	383,7 KB 
ID:	600344

               Comentariu


               • Cablul fotografiat de dvs este Cyyf si se poate poza si asa. Singurul neajuns la asemenea pozare este ca nu se poate inlocui in caz de defect.
                Sanatate maxima si efort minim!

                Comentariu

                Procesare...
                X
                sigla BRAT