yobit eobot freewallet bgogo digifinex wp fastest cache wp super cache
Urmareste-ne pe Facebook

Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Tabloul electric pentru locuinta

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Răspuns la: Tabloul electric pentru locuinta

  Ce aparataj doriti sa folositi? Mai ales ce ampermetru?
  Acei 30mA sunt putini pentru o generala la asa multe circuite. Va lasa in bezna totala cel mai mic defect care duce la declansarea acesteia.
  Curentul nu iarta!

  Comentariu


  • Răspuns la: Tabloul electric pentru locuinta

   Releul de protectie si ampermetrul au cate un link(in postarea intiala) catre produsele dorite. Presupun ca despre aceste aparataje este vorba in intrebarea dumneavoastra.

   Pana la proba contrarie, gandesc ca e mai bine sa ramai in bezna dar in viata in cazul in care ceva merge prost. Totusi, daca o sa declanseze prea des si mai ales fara motiv, o sa reanalizez utilitatatea practica a unei diferentiale pentru tot circuitul.
   Meseria se fură - să nu faceţi reclamaţii!

   Comentariu


   • Răspuns la: Tabloul electric pentru locuinta

    Scuze, nu sesizasem link-urile. Treaba sta asa - exista aparate de masura pentru tablouri si comutatoare voltmetrice sau transformatoare de curent. Aceste aparate asociate pot sa masoare si curenti mai mari fata de cele din link-urile dvs. Costurile vor fi mai mari insa veti avea un panou echipat profesional care va va oferi informatii precise. Daca doriti doar sa arate bine cu acele afisaje si sa cheltuiti mai putini bani trebuie sa va ganditi daca atingeti acel consum de 20A/ faza sau sa folositi transformatoare de curent asa cum apare si in descrierea produsului:
    "Indicatoarele de curent DMA sunt destinate pentru transformatoare de curent cu un curent nominal in secundar de 5A. Domeniu pentru aceste transformatoare de la 25 la 1000 / 5 A. Valoarea curentului primarului transformatorului de curent specifica valoarea maxima masurata si valoarea reala curenta este afisata de indicator."

    DMA-20A si 20A-3 DMA sunt destinate pentru masuratori directe (fara transformatoare) in intervalul de 0-20 A.

    La o instalatie asa complexa puteti folosi mai multe sigurante diferentiale pe circuitele monofazate, sau o diferentiala de 300mA generala daca nu aveti in BMP deja una.
    Referitor la partea cu conexiunile v-am atasat niste poze cu panouri gata echipate si clemele de derivatie de la barele de distributie.
    Fișiere atașate
    Ultima editare de Consultant electrice; 09.iul.2013, 22:42.
    Curentul nu iarta!

    Comentariu


    • Răspuns la: Răspuns la: Tabloul electric pentru locuinta

     Primul produs nu are functie doar de voltmetru(desi ma incata si aceasta functie) ci scopul lui principal este de protectie la supratensiune/subtensiune. Am ales aceasta solutie in detrimentul clasicelor bobile MSU deoarece "rearmarea" se face automat si nu manual. Instalatia specificata este pentru o gospodarie(putin cam "imprastiata" - garaj, "atelier" de lucru), deci masurarea foarte exacta nu este chiar o necesitate, mai ales ca vine cu niste costuri asociate. Nici "aratatul bine" nu este un criteriu prea important, insa spatiul ocupat de aparataje este desul de limitat(de aceea speram sa pot monta amermetrul direct pe faze).

     Revenind la apermetu, tocmai aceasta e problema, ca nu stiu cum sa calculez, plecand de la generala de 40A, curentul maxim teoretic care poate ajunge pe faze . Chiar daca in utilizarea normala probabil nu vor atinge maximul, vreau ca fiecare componenta din circuit sa faca fata la incarcarea maxima admisa

     Mai nou nu se mai monteaza diferentiale in BMP. Sau cel putin asa mi-a comunicat electricianul care a realizat legaturile din panou. Chiar a dezactivat(prin inlaturarea impamantarii) diferentiala la un circuit monofazat mai vechi care a trebuit relocat. Explicatia lui a fost ca romanul a gasit modalitati sa fure prin impamantare. Pe circuitele sensibile(apa) sunt montate diferentiale de 10ma. Nu cred ca este fezabil sa montez diferentiale de 30ma pe fiecare circuit si nici sa dau cu banul in care este probabil sa se introduca aparate cu defecte. Dupa cum am zis, daca o sa faca figuri, o dau afara si pun una de 300ma.
     Ultima editare de Armata; 10.iul.2013, 10:42.
     Meseria se fură - să nu faceţi reclamaţii!

     Comentariu


     • Răspuns la: Răspuns la: Tabloul electric pentru locuinta

      Postat în original de Armata Vezi post
      Se da urmatoarea situatie: circuit trifazat, siguranta generala in tabloul de la poarta de 40A, conductor subteran(ACYABY 4x25) pana la tabloul interior.
      In tabloul interior se doreste diferentiala tetrapolara(40A, 30ma), releu de protectie(+contactor) si ampermetru inainte de distribuirea fazelor pe circuite.

      Intrebari:
      1. Pentru conectarea directa ampermetrul suporta maxim 20A pe faza. Este suficient? Dpdv teoretic cum se "distribuie" cei 40A "trifazati" pe faze?
      2. Se poate conecta conductorul subteran(aluminiu multifilar) direct la bornele tetrapolarei?
      3. Iesirea de dupa ampermetru se distribuie la 3 circuite trifazate(tablouri secundare) + ~12 circuite monofazate. Cum/prin ce "componente" se realizeaza aceasta distributie?
      1.Folositi transformatoare de curent de masura 50/5 si ampermetru cu conectare prin TC cu scala 0-50A
      2 In principiu da.
      3.Nu am tip sa ridic o schema; veti intelege mai bine decat explicand.
      Intrebare. Care este rolul contactorului in instalatie? Dar al ampermetrelor? Se justifica cheltuiala?
      Multumesc.

      Comentariu


      • Răspuns la: Tabloul electric pentru locuinta

       1. Se pare ca nu scap de transformatoarele de curent. Puteti sa-mi recomandati un TC trifazic cat mai mic?
       3. Nu cred ca este nevoie de o schema electrica. Pe mine ma interesau materialele care se folosesc pentru aceasta distributie. Precum barele de distributie si clemele de derivatie postate de Consultant electrice.

       Contactorul lucreaza impreuna cu releul VP-380V si intrerupe circuitul in caz de sub/supratensiune sau dezechilibru pe faze. Ampermetrul este un "moft" util la o echibrare cat mai buna a fazelor.

       Se justifica? Sincer, nu stiu. Protectie la supratensiune trebuie oricum asa ca solutia cu VP-380 si contactor(pe care il aveam deja) cred ca merita.
       Ultima editare de Armata; 10.iul.2013, 16:17.
       Meseria se fură - să nu faceţi reclamaţii!

       Comentariu


       • Răspuns la: Tabloul electric pentru locuinta

        Nu exista TC trifazic; exista doar transformator de curent de masura. Tocmai v-am spus ca va trebuie unul pentru fiecare faza cu raportul de transformare 50/5., 2.5 sau 5 VA, clasa de precizie 0.5. Aceste ultime date sunt mai putin importante, ca nu folositi TC-ul pentru masura energie, respectiv contoare.
        In ceea ce priveste echilibrarea consumului, pe fiecare faza activa a retelei, acesta se respecta odata cu legarea consumatorilor, functie de puterea acestora si de coeficientul se simultaneitate, dar in practica apar dezechilibre intotdeauna.
        Ce ve-ti face daca in cel mai drag moment al zilei, se arde bobina contactorului? Aveti una de schimb intotdeauna?

        Comentariu


        • Răspuns la: Tabloul electric pentru locuinta

         In cautarile mede am dat si de TC trifazic(ex).Intr-un catalog de la o marca germana am gasit si cu montare pe sina.

         Nu contest echilibrarea clasica pe baza puterii si a simultaneitatii, doar ca folosind un amermetru ar ajuta. Asta daca solutia este acceptabila ca pret.

         Buna intrebare. Totusi, ma gandesc ca produsele au o oarece fiabilitate si nu trebuie inlocuite bobinele zilnic. O ultima solutie in astfel de situatii este suntarea ansamblului releu+ contactor prin legarea iesirilor din tetrapolara direct la barele de distributie pana la o rezolvare intr-un mod satisfacator. Dumneavoastra aveti cunostinte de astfel de incidente? Mai sunt si alte module cu astfel de potentiale probleme?
         Meseria se fură - să nu faceţi reclamaţii!

         Comentariu


         • Răspuns la: Tabloul electric pentru locuinta

          Postat în original de Armata Vezi post
          . Dumneavoastra aveti cunostinte de astfel de incidente? Mai sunt si alte module cu astfel de potentiale probleme?
          Puneti un link, cu acel TC trifazat; sunt curios despre ce e vorba.
          Oricare bobina a unui contactor se poate arde odata si odata; problema e in ce moment se poate intampla acest lucru. Ca sa va incurajez totusi, contactoarele de ultima generatie, de la brand-uri renumite au bobine care tin destul de mult.
          Ce tip de contactor intentionati sa folositi?
          Ultima editare de IancuMIC; 10.iul.2013, 19:59.

          Comentariu


          • Răspuns la: Tabloul electric pentru locuinta

           Este deja un link pe cuvantul ex din paranteze. Sau http://www.proidea.ro/legrand-romani...ontorizare.pdf
           ref 046 98 sau 046 99.

           Un contactor de la Moler de 63A. Nu-l am acum in fata dar parca modelul este din 2-3 litere de tipul ES..
           Meseria se fură - să nu faceţi reclamaţii!

           Comentariu


           • Răspuns la: Tabloul electric pentru locuinta

            Mda m-am edificat. Sunt blocuri trifazate formate din 3 transformatori de curent. Le spun trifazate pentru ca nu pot fi disociate; noi le folosim la protectia motoarelor electrice (monitorizarea curentului). Eu zic sa folositi din acelea individuale, cate unul pe fiecare faza.
            E bun contactorul; cei de la Eaton, fost Moeller, au indicativ DIL parca la contactoatele de curent alternativ.

            Comentariu


            • Răspuns la: Tabloul electric pentru locuinta

             Si modelele de la firma germana: http://www.dcb.ro/files/produse/pdf/asrd-tot-478.pdf

             LE. Da, este vorba de 3 intr-unul. Ca si bi/tri/tetrapolarele. Aveti vreo recomandare pentru cele individuale?
             Ultima editare de Armata; 10.iul.2013, 21:29.
             Meseria se fură - să nu faceţi reclamaţii!

             Comentariu


             • Răspuns la: Tabloul electric pentru locuinta

              Faptul ca le utilizati, doar ca si informare, nu masura energie, luati ce-i mai ieftin.
              Va trebui sa va hotariti daca le folositi cu montaj pe bara (nu pe sina DIN, asta e altceva)sau, cum banuiesc, folosind conductoare electrice, cu gauri la interior.

              Comentariu


              • Răspuns la: Răspuns la: Tabloul electric pentru locuinta

               Multumesc pentru raspunsuri. Ramane sa ma decid daca se justifica sa nu sistemul TC+Ampermetru.
               Meseria se fură - să nu faceţi reclamaţii!

               Comentariu


               • Răspuns la: Tabloul electric pentru locuinta

                Eu spun ca NU, dar dvs. alegeti. O sa aveti o preocupare in plus privind cadranul ampermetrului si o sa va strsatio cand o sa vedeti ca pe faza R curentul e mai mare cu 8A fata de faza T. intr-o zi, pentru ca in urmatoarea va fi altfel.

                Comentariu

                Procesare...
                X
                sigla BRAT