Becuri pentru plafonier

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

  • Consultant electrice
    a răspuns
    Atentie cu becurile economice ca puteti avea surpriza sa nu incapa, adica sa nu mai mearga sa montati sticla din cauza gabaritului lor!

    Lasă un comentariu:


  • Mircea_G
    a răspuns
    cam asa se poate face ...
    In legatura cu lampa de citit : lampile zise de carte, sint incomode rau . Eu spuneam de o veioza , lampadar , aplica ....
    Fișiere Atașate

    Lasă un comentariu:


  • bb20411
    a răspuns
    raducu_ilie, cred ca stiu despre ce fel de lampa zici. Chiar avem una si se putea prinde de mobilier. Problema e ca i s-a stricat arcul, plus ca e putin deranjant sa iti intre in ochi direct lumina becului (cum e la a noastra) In schimb mai avem una perfecta pt citit, dar trebuie sa ii cumpar bec (nu e bec normal, ci economic si nu se insurubeaza)

    Lasă un comentariu:


  • bb20411
    a răspuns
    Multumesc pentru ajutor (si mai ales pt. ca a fost atat de promt)! Voi lua becuri economice, stiu ca costa mai mult, dar trebuie sa scap cumva de atmosfera obositoare... si voi incerca si sa pun banda de aluminiu. Oricum, aveti dreptate, va trebui o lampa pt. citit.

    Lasă un comentariu:


  • raducu_ilie
    a răspuns
    Erau candva niste lampi care se prindeau de ceva...de carte, etc. Cu un bec pe masura, amplasata unde trebuie e mult mai eficienta decat plafoniera.

    Lasă un comentariu:


  • Mircea_G
    a răspuns
    Ca regula generala plafonierele sint facute impotriva unei folosiri normale si eficiente . Asata inseamna ca tabla , fundul lor , nu are o parte reflectorizanta . Daca este asa trebuie sa lipiti pe acea parte niste banda de aluminiu pt a face suprafata reflectorizanta . Alta problema este ca firele electrice sint subtiri , facute ca pt becuri de lanterna ! ar trebui inlocuita instalatia ei si folosite becuri becuri economice care nu se incalzesc si astfel evitati topirea izolatiei firelor . Problema urmatoare este ca plafoniera nu se foloseste la citit ci la iluminat general . Pt citit folositi o lampa de carte sau ceva local ...Veti vedea mai bine si faceti si economie .

    Lasă un comentariu:


  • raducu_ilie
    a răspuns
    Puteti sa montati doua becuri economice de 21 de W si ideal ar fi daca sticla lampii este destul de mata sa le alegeti albe (pe becuri).Totul este ca spatiul interior sa va permita acest lucru. Economisiti energie electrica si aveti si lumina mai puternica. Si ca un ultim raspuns: becurile economice nu se incalzesc asa de puternic ca si becurile clasice.

    Lasă un comentariu:


  • bb20411
    a creat un topic Becuri pentru plafonier

    Becuri pentru plafonier

    Salut,

    Am luat recent un plafonier. Pe instructiuni scria ca pot folosi 2 becuri de max. 60W si asa am facut dar, din cauza ca e mat, lumina e slaba si galbuie. Este foarte deranjant mai ales daca vreau sa citesc. Ca solutie la problema asta:

    - daca as folosi becuri de 75W/100W s-ar strica?

    - nu as putea folosi becuri economice de 20W care, din cate am inteles, sunt echivalentul a un bec normal de 100? Sau s-ar incalzi tot ca un bec de 100 si s-ar strica ceva? Cu varianta asta cred ca si lumina ar fi mai alba, nu?

    Mersi mult!
Procesare...