Detector de fum

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

  • emanu
    a răspuns
    Femeile nu au nevoie de detectoare! Sunt ele insele! Detecteaza si ce nu s-a intamplat inca!

    Lasă un comentariu:


  • Mirell
    a răspuns
    Interesantă postarea lui Kml .Chiar sunt interesat a cumpara un detector de fum care își face treaba . Știți unde as putea gasi unul bun,testat la fumul de țigară? Am deja un detector cumparat împreună cu un sistem de alarma wireless 868Mhz .Funcționează doar cand il testez in rest pare mort .L-am lipit pe tavan in camera centralei chiar deasupra centralei ,cum deschizi ușița sa bagi lemnul iese fumul si îmbrățișează detectorul dar nici un semnal .Pare mort. In schimb cand fac grătar și-l tin deasupra la 50 cm atunci incepe sa țiuie. Așa că dacă știți unul bun , testat chiar de voi , astept recomandări.

    Lasă un comentariu:


  • teoliki
    a răspuns
    raspuns

    Pai logica este ca daca e vreo problema sa o detecteze intr-o zona in care eu nu am cum sa o sesizez????/

    Lasă un comentariu:


  • razvyyc
    a răspuns
    Postat în original de razvyyc
    Si daca acel detector a fost pus suplimantar, pe langa cele ce protejaza restul volumelor?
    Am ajuns sa ma citez pe mine. Repede ati sarit la gatul beneficiarei, fara a o intreba care este logica montarii detectorului.

    Lasă un comentariu:


  • razvyyc
    a răspuns
    corect

    Lasă un comentariu:


  • tanasie
    a răspuns
    Re: raspuns

    Postat în original de teoliki
    .... mi s-a facut putin frica (am uitat sa va spun ca sunt femeie) , ....
    Aici ai un avantaj esti una dintre cele 80% dintre femei care beneficiaza de al 6-lea simt.

    Lasă un comentariu:


  • teoliki
    a răspuns
    raspuns

    Spatiul unde am pus detectorul este astfel (de sus in jos ) vata bazaltica, grinzi lemn, detector fixat pe o grinda de lemn, spatiu de cca 30 cm, structura metalica pt tavan (pe care stau o sumedenie de cabluri), rigips, acesta structura se afla pe un hol ff lung care traverseaza casa pe mijlocul ei...si am pus un chepeng undeva in tavan... mie imi este frica de instalatia electrica, ea probabil ca este ok domensionata.. ca toti consumatori cred ca merg separat ca atatea fire sunt in pod... si cand le am vazut asa razlete peste tot mi s-a facut putin frica (am uitat sa va spun ca sunt femeie) , ele sunt trase prin tuburi negre riflate de tip copex cred (cum v-am mai spus )....

    Lasă un comentariu:


  • kml
    a răspuns
    Teoretic:
    Detectorul de fum se monteaza pe tavan, in partea cea mai inalta a acestuia si nu se acopera cu nimic. In cazul in care tavanul este prevazut cu grinzi sau cu elemente decorative se monteaza cate un detector in fiecare compartimentare (de exemplu, daca ai o grinda pe mijlocul tavanului, se monteaza doua detectoare - in niciun caz nu se pune detectorul pe grinda). Pe cat posibil se pune in centrul zonei protejate (nu in colt, nu dupa draperie, nu langa guri de ventilatie sau aerisire, nu deasupra ferestrelor sau usilor). Detectorul trebuie sa fie accesibil pentru testarea periodica si pentru curatare. In general, detectorul de fum functioneaza dupa principiul din desenul de mai jos (un led emite lumina modulata si, daca nu intalneste particule de fum, nu se reflecta in receptor) si din cand in cand mai trebuie suflat cu aer comprimat pentru indepartarea prafului. Acum ele sunt de diverse tipuri (cu/fara camera de ionizare, cu/fara senzor de temperatura, rezistent/nerezistent la vapori corozivi, etc.) Asta e ce-mi mai aduc aminte de pe vremea cand lucram la pompieri.

    Practic:
    Nu am vazut pana acum detector de fum care sa genereze vreun incendiu din cauza ca s-a supraincalzit. El e proiectat sa functioneze 24/24 cu un curent de cativa miliamperi in stand-by si implicit sa nu se incalzeasca, insa nu pot garanta ca nu va face probleme; e aceeasi probabilitate sa-ti ia foc noptiera din cauza telefonului mobil pus la incarcat.
    Cat despre detectoare mai scumpe/mai ieftine, personal am luat un detector de 18 lei, cu baterie si buzzer de te scoala din morti, pe care l-am testat in cele mai vitrege conditii (l-am lasat afara iarna, l-am tinut in bucatarie pe un dulap in timp ce se facea mancare si implicit abur, l-am tinut in baie cat mi-am facut dus, l-am lasat in soare) si dupa toate acestea inca detecteaza doar fumul. De bucurie am mai luat 10 bucati, ca sa pun prin toata casa (evident, fara baterii - alimentate cu 9 volti din centrala de alarma productie proprie). Iar acum, la acelasi magazin, sunt 12 lei/bucata. Din ianuarie si pana acum, cel de test nu mi-a dat nicio alarma falsa, insa il mai testez eu din cand in cand cu fum de tigara.
    Fișiere Atașate

    Lasă un comentariu:


  • Consultant electrice
    a răspuns
    Bun, dar inseamna ca exista ceva spatiu ca sa ajunga fumul la detector!

    Lasă un comentariu:


  • teoliki
    a răspuns
    raspuns

    Oameni buni, ma scuzati dar eu NU din motive de estetica l-am pus acolo, m-am gandit ca daca cumva e ceva in zona aceea unde nu am cum sa ajung sa ma avertiezeze daca e ceva, daca am facut instalatia de incalzire aparenta nu o sa ma cramponez de niste detectoare de fum pe pereti, la interior o sa pun ceva de genul celor cu baterii, dar nu cele mai ieftine.....multumesc

    Lasă un comentariu:


  • raducu_ilie
    a răspuns
    Nu am montat niciodata detectoare de fum in spatii inchise. Si nici nu am vazut pe undeva asa ceva montat in spatii de deasupra rigipsului. Uneori partea practica ar trebui sa primeze in fata partiii estetice.

    Lasă un comentariu:


  • Mircea_G
    a răspuns
    Estetic sau nu , eu nu inteleg de ce se cramponeaza lumea sa mascheze lucruri vitale pt existenta noastra , lucruri care fac parte din viata noastra .... Chiar deranjaza ???
    Functional un asemnea detector se monteaza in niste pozitii cheie nu dupa ureche , se monteaza in asa fel incit eventualul fum sa ajunga la el rapid . Spre exemplu nu se monteaza aproape de tavan , de colturi ...
    Eu nu inteleg cum va functiona in acel spatiu inchis .
    Am indoieli in privinta celor ce monteaza , iar beneficiarul din pacate nu este informat ca face o greseala acceptind asa ceva .

    Lasă un comentariu:


  • Consultant electrice
    a răspuns
    Pai cum sa protejeze cladirea? L-a pus acolo probabil ca sa fie estetic sa nu se vada...in cazul in care semnalizeaza sonor va salva si locatarii nu? Acum nu stiu cat de repede ajunge fumul la el daca incendiul se produce in camera, gips cartonul fiind ignifug.

    Lasă un comentariu:


  • razvyyc
    a răspuns
    Si daca acel detector a fost pus suplimantar, pe langa cele ce protejaza restul volumelor?

    Lasă un comentariu:


  • Mircea_G
    a răspuns
    Pot sa cred ca este o prostie montarea detectorului sub rigips ????
    Daca nu s-a inteles rostul detectorului de fum ... principalul lui rol este sa salveze viata locatarilor nu cladirea !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Locatarii sa nu moara intoxicati cu fum si apoi cu cladirea .....este mai putin important . Daca dvs puneti pe primul loc cladirea ....

    Lasă un comentariu:

Procesare...