Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Detector de fum

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Detector de fum

  Buna ziua,

  Am rugat electricianul care mi a facut instalatia electrica la mansarda sa-mi monteze un detector de fum intr- un spatiu liber intre tavanul de rigips si vata minerala (un spatiu gol de cca 30 cm ) el a montat acest detector dar la fixat direct pe o grinda de lemn, exista riscul ca acest aparat sa se incalzeasca destul de tare si sa am vreo problema?? este legat la curent deci nu pe baterii iar electricianul zicea ca functineaza pe curent slab ?????????
  eu zica ca putea sa-l fixeze pe o placuta ceva de genul
  sos...

 • #2
  Puteti sa stati linistit ca este un montaj care nu disipa caldura incat sa existe probleme.

  Ca fapt divers: cum lucreaza senzorul va avertizeaza acustic sau face parte dintr-un sistem automatizat?
  Curentul nu iarta!

  Comentariu


  • #3
   eu am inteles ca este acustic si ma gandesc ca semnalul sonor sa se auda de placa de gips carton............
   sos...

   Comentariu


   • #4
    In general sunetul este puternic si are o frecventa care este gandita sa se propage cat mai bine prin diverse medii, insa ar trebui sa il testati cumva ca sa fiti sigur!
    Curentul nu iarta!

    Comentariu


    • #5
     Pot sa cred ca este o prostie montarea detectorului sub rigips ????
     Daca nu s-a inteles rostul detectorului de fum ... principalul lui rol este sa salveze viata locatarilor nu cladirea !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
     Locatarii sa nu moara intoxicati cu fum si apoi cu cladirea .....este mai putin important . Daca dvs puneti pe primul loc cladirea ....
     Instalatii verificari-revizii gaze

     Comentariu


     • #6
      Si daca acel detector a fost pus suplimantar, pe langa cele ce protejaza restul volumelor?

      Comentariu


      • #7
       Pai cum sa protejeze cladirea? L-a pus acolo probabil ca sa fie estetic sa nu se vada...in cazul in care semnalizeaza sonor va salva si locatarii nu? Acum nu stiu cat de repede ajunge fumul la el daca incendiul se produce in camera, gips cartonul fiind ignifug.
       Curentul nu iarta!

       Comentariu


       • #8
        Estetic sau nu , eu nu inteleg de ce se cramponeaza lumea sa mascheze lucruri vitale pt existenta noastra , lucruri care fac parte din viata noastra .... Chiar deranjaza ???
        Functional un asemnea detector se monteaza in niste pozitii cheie nu dupa ureche , se monteaza in asa fel incit eventualul fum sa ajunga la el rapid . Spre exemplu nu se monteaza aproape de tavan , de colturi ...
        Eu nu inteleg cum va functiona in acel spatiu inchis .
        Am indoieli in privinta celor ce monteaza , iar beneficiarul din pacate nu este informat ca face o greseala acceptind asa ceva .
        Instalatii verificari-revizii gaze

        Comentariu


        • #9
         Nu am montat niciodata detectoare de fum in spatii inchise. Si nici nu am vazut pe undeva asa ceva montat in spatii de deasupra rigipsului. Uneori partea practica ar trebui sa primeze in fata partiii estetice.
         Sanatate maxima si efort minim!

         Comentariu


         • #10
          raspuns

          Oameni buni, ma scuzati dar eu NU din motive de estetica l-am pus acolo, m-am gandit ca daca cumva e ceva in zona aceea unde nu am cum sa ajung sa ma avertiezeze daca e ceva, daca am facut instalatia de incalzire aparenta nu o sa ma cramponez de niste detectoare de fum pe pereti, la interior o sa pun ceva de genul celor cu baterii, dar nu cele mai ieftine.....multumesc
          sos...

          Comentariu


          • #11
           Bun, dar inseamna ca exista ceva spatiu ca sa ajunga fumul la detector!
           Curentul nu iarta!

           Comentariu


           • #12
            Teoretic:
            Detectorul de fum se monteaza pe tavan, in partea cea mai inalta a acestuia si nu se acopera cu nimic. In cazul in care tavanul este prevazut cu grinzi sau cu elemente decorative se monteaza cate un detector in fiecare compartimentare (de exemplu, daca ai o grinda pe mijlocul tavanului, se monteaza doua detectoare - in niciun caz nu se pune detectorul pe grinda). Pe cat posibil se pune in centrul zonei protejate (nu in colt, nu dupa draperie, nu langa guri de ventilatie sau aerisire, nu deasupra ferestrelor sau usilor). Detectorul trebuie sa fie accesibil pentru testarea periodica si pentru curatare. In general, detectorul de fum functioneaza dupa principiul din desenul de mai jos (un led emite lumina modulata si, daca nu intalneste particule de fum, nu se reflecta in receptor) si din cand in cand mai trebuie suflat cu aer comprimat pentru indepartarea prafului. Acum ele sunt de diverse tipuri (cu/fara camera de ionizare, cu/fara senzor de temperatura, rezistent/nerezistent la vapori corozivi, etc.) Asta e ce-mi mai aduc aminte de pe vremea cand lucram la pompieri.

            Practic:
            Nu am vazut pana acum detector de fum care sa genereze vreun incendiu din cauza ca s-a supraincalzit. El e proiectat sa functioneze 24/24 cu un curent de cativa miliamperi in stand-by si implicit sa nu se incalzeasca, insa nu pot garanta ca nu va face probleme; e aceeasi probabilitate sa-ti ia foc noptiera din cauza telefonului mobil pus la incarcat.
            Cat despre detectoare mai scumpe/mai ieftine, personal am luat un detector de 18 lei, cu baterie si buzzer de te scoala din morti, pe care l-am testat in cele mai vitrege conditii (l-am lasat afara iarna, l-am tinut in bucatarie pe un dulap in timp ce se facea mancare si implicit abur, l-am tinut in baie cat mi-am facut dus, l-am lasat in soare) si dupa toate acestea inca detecteaza doar fumul. De bucurie am mai luat 10 bucati, ca sa pun prin toata casa (evident, fara baterii - alimentate cu 9 volti din centrala de alarma productie proprie). Iar acum, la acelasi magazin, sunt 12 lei/bucata. Din ianuarie si pana acum, cel de test nu mi-a dat nicio alarma falsa, insa il mai testez eu din cand in cand cu fum de tigara.
            Fișiere atașate

            Comentariu


            • #13
             raspuns

             Spatiul unde am pus detectorul este astfel (de sus in jos ) vata bazaltica, grinzi lemn, detector fixat pe o grinda de lemn, spatiu de cca 30 cm, structura metalica pt tavan (pe care stau o sumedenie de cabluri), rigips, acesta structura se afla pe un hol ff lung care traverseaza casa pe mijlocul ei...si am pus un chepeng undeva in tavan... mie imi este frica de instalatia electrica, ea probabil ca este ok domensionata.. ca toti consumatori cred ca merg separat ca atatea fire sunt in pod... si cand le am vazut asa razlete peste tot mi s-a facut putin frica (am uitat sa va spun ca sunt femeie) , ele sunt trase prin tuburi negre riflate de tip copex cred (cum v-am mai spus )....
             sos...

             Comentariu


             • #14
              Re: raspuns

              Postat în original de teoliki
              .... mi s-a facut putin frica (am uitat sa va spun ca sunt femeie) , ....
              Aici ai un avantaj esti una dintre cele 80% dintre femei care beneficiaza de al 6-lea simt.
              Cu respect.

              Comentariu


              • #15
               corect

               Comentariu

               Procesare...
               X