Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Tensiune 180V sau 230V?

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Tensiune 180V sau 230V?

  Am fost azi la un client sa montez 2 aplice. Ce am constatat este ca pe unul din circuite este tensiune 180V iar pe alt circuit este de 230V.
  Chiar si cu 180V bormasina makita hr2470 a functionat!!!
  Clientul mi-a mai zis ca se mai reseteaza calculatorul sau se opreste televizorul din senin(ambele alimentate pe circuitul de 180V).
  Care sa fie cauza? Eu trebuie sa merg zilele urmatoare sa remediez problema(personal cred ca e ceva gresit prin legaturile din doze - si in concluzie le voi reviziona pe toate).
  Voi ce ziceti?

  Numai bine.
  Imi place lumina!

 • #2
  In primul rand cat aveti la intrare in respectiva locuinta cu toti consumatorii deconectati? Tot 180V? Daca este asa atunci nu prea aveti ce face. Asta daca respectiva locuinta are alimentare trifazata. Daca nu..atunci este in doze ceva ce nu ar trebui sa fie
  Sanatate maxima si efort minim!

  Comentariu


  • #3
   La intrare nu am masurat, dar am masurat si pe un alt circuit si aveam 230. Asa ca voi incerca sa vad care e treaba prin doze.

   Numai bine!
   Imi place lumina!

   Comentariu


   • #4
    Ciudata treaba! Sa nu fie inseriat ceva in circuit, sau sa fie niste cabluri subtiri pe undeva.
    Curentul nu iarta!

    Comentariu


    • #5
     mi sa intamplat si mie acelasi lucru la cineva pe priza aveam 220V iar pe lumina aveam 170-180V nu am incercat sa-mi bat capul cu ele am vazut ca merge aplica am pus-o si mi-am vazut de treba in continuare oricum instalatie era noua dar era facuta de cineva care sincer nu stiu ce a vrut ori sa-si bata joc de el ori pur si simplu atat l-a dus el capu la intrerupator avea 220 si cand am pus aplica,tot am verificat cu creonul F mi sa parut corect si cand am impreunat fire a facut un scurt de toata "frumusetzea" a trebuit sa-i sparg peretele sa ii fac leg cortect.Oricum komy eu ce am gasit dar am incercat sa-i rezolv problema si nu am reusit avea legat N de lucrul cu N de protectie am incercat sa le scot dar nu mai merge alceva si asa m-am lasat pagubas,iti doresc spor la munca si sa ne spui si nou care a fost defectiunea!?te salut

     Comentariu


     • #6
      Motivul a fost urmatorul: pe circuitul cu 180V erau arse patroanele fuzibile si inlocuite cu lite de la un coductor de 4(cred eu). in plus intre patron si capacul care strange patronul de soclu erau puse niste fise de 1000 lei vechi din aluminiu - asta pe ambele polaritati(si pe faza si pe nul). In plus intre monede si patroane erau urme de carbonizare - deci contactul nu era prea ferm.
      Dupa schimbarea patroanelor fuzibile cu altele calibrate tensiunea a revenit la normal. Treaba e ca dupa schimbarea patroanelor cu altele calibrate, am schimbat si tabloul cu unul cu sigurante automate.
      Imi place lumina!

      Comentariu


      • #7
       astfel de ciudatenii am mai intalnit si eu, in multe cazuri este vorba de contact imperfect, dar in altele poate fi un retur de la vreun aparat conectat la priza.

       Comentariu

       Procesare...
       X