Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Problema detector gaze

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Problema detector gaze

  Am un detector de gaze cu electrovalva aferenta care cand ii vine lui se armeaza inchizand gazele ,de obicei cand toate ferestrele si usile sunt deschise pentru aerisirea apartamentului ( et 4 din 4) .Astazi a inchis gazele din nou , l-am scos din priza , l-am cuplat din nou si nu mai sesiza prezenta gazului metan .De obicei "urla cam 2-3 min. Am verificat instalatia de gaze dar nu pare a scapa gaze pe undeva . Cum pot verifica ca da alarme false sau chiar sunt reale ? El este pozitionat cam la 50-60 cm de la tavan , deasupra CT , in bucatarie . Am avut niste crini in casa si am crezut ca sunt de la ei dar am aruncat crinii si tot face figuri .

 • #2
  exista o lampa de gaz in comert si ai verifica foarte usor daca merge sau nu dar ea e cam scumpa,butelia din interior nu e asa scumpa dar e foarte greu sa o folosesti asa simplu pt ca are ceva gaz in ea....sau ar mai fi o varianta dar nu stiu daca ar merge sa cumperi 2-3 brichete sa dai presinea mai mare la ele si pe urma sa dai pe la senzor sa vezi daca face ceva.....

  Comentariu


  • #3
   Se poate verifica functionarea cu gazul din bricheta (asa il verific asi eu pe al meu periodic).Ma intreb insa de ce l-ati pozitionat la 50-60 cm de la tavan Este o distanta foarte mare de tavan, intrucat gazul metan este mai usor decat aerul si se ridica la tavan,de aceea distanta recomandata este de maximum 15 cm. La mine in oras cand au venit cei de la E-On sa faca verificarea periodica a instalatiei mi-au masurat cu ruleta distanta de la detector la tavan, sa vada daca e bine montat. La dvs. se pare ca nu sunt prea vigilenti sau poate nu le-ati deschis usa . Oricum, cred ca sunteti in pericol ca aparatul sa nu va detecteze corect eventualele scurgeri de gaz.
   LARGO AL FACTOTUM

   Comentariu


   • #4
    Dupa umila mea stiinta detectorul de gaz se pune la 1,5 m lateral fata de sursa de gaz si la o distanta max 30 cm fata de tavan. In nici un caz nu se pune deasupra sursei de gaz.
    Cu respect.

    Comentariu


    • #5
     solutia cea mai buna este sa verificati cu o lampa de gaz.

     Comentariu


     • #6
      Am corectat pozitia detectorului este cam la 25cm de plafon . Problema este ca am verificat daca am scurgeri de gaz si nu am depistat nimic. Si culmea detecteaza, cand ii vine lui , prezenta gazelor cu toate ferestrele deschise , la cateva minute dupa ce acestea au fost deschise .

      Comentariu


      • #7
       e un detector asa mai de calitate sau e unul slabcalitativ,pret,marca?si din cate stiu eu din 5 in 5ani de zile trebuie sa-l schimbi,la tine nu cred ca sa ajuns la termenul asta!?

       Comentariu


       • #8
        Uite ce spune manualul de la senzorul meu de gaz (primatech):

        Instalarea detectorului de gaz metan

        - Detectorul de gaz metan se va instala in incaperea unde exista cea mai mare probabilitate de aparitie de scapari de gaze. Aceasta poate fi bucataria datorita prezentei masinii de gatit si a altor aparate ce functioneaza cu ajutorul gazelor;

        - Detectorul de gaz metan se va instala deasupra zonelor cu posibile scapari de gaze si langa nivelul plafonului (in mod normal la 0,3 m de tavan), intr-un loc unde curentii de aer nu sunt opriti de obstacole (obiectele de mobilier, etc.);

        - Gazul metan, mai usor decat aerul, va avea tendinta sa se ridice si va umple intreg spatiul din incapere situat deasupra nivelului la care s-au constatat scaparile de gaze;

        -Acest comportament poate fi influentat de multi alti factori cum ar fi sursele de incalzire sau de ventilatie. In general concentratiile de gaz de deasupra nivelului scaparilor de gaze vor fi egale sau chiar mai mai ridicate in comparatie cu concentratiile situate sub nivelul locului unde s-au constatat scaparile de gaze;

        - Detectorul de gaz metan nu ar trebui instalat:
        - intr-un spatiu inchis (de exemplu intr-un dulap, sau dupa o perdea);
        - direct deasupra unei chiuvete;
        - langa o usa sau o fereastra;
        - langa o hota;
        - in zone unde temperatura ar putea scadea sub -10 °C sau ar putea creste peste 40 °C;
        - in zone cu praf excesiv, murdaria si praful ar putea bloca senzorul;
        - intr-o zona cu umezeala;

        Poate te ajuta cu ceva. Eu l-am montat departe de hota si de usa/fereastra si nu am avut probleme cu el pana acum. Aia cu dulapul e chiar hilara, dar au precizat, ca nu se stie niciodata.

        Comentariu


        • #9
         Sunt foarte multe detectoare de gaze care se vand pe piata.Unele actioneaza electrovana si la miros de spray pentru muste,vapori proveniti de la tuica fiarta pe aragaz,vapori proveniti de la otetul in care unele gospodine oparesc muraturile sau chiar odorizant de incapere.Daca porneste cu incaperea aerisita ,detectorul este defect.Se mai vinde in comert un tip de detector care mentine electrovana deschisa doar cat timp este alimentat la retea,daca are loc o pana de curent chiar de o secunda ,electrovana se inchide si trebuie deschisa manual.Distanta de max 30 cm de la tavan este specificata in majoritatea documentatiilor tehnice pt detectoare de gaz.Nu se probeaza un detector de gaz cu bricheta pentru ca se distruge celula de detectie,se specifica si in instructiunile de folosire si utilizare( nu anexez pt a nu face reclama)
         citeste manualul utilizatorului,apoi solicita ajutorul service !!!

         Comentariu


         • #10
          Postat în original de Habib
          e un detector asa mai de calitate sau e unul slabcalitativ,pret,marca?si din cate stiu eu din 5 in 5ani de zile trebuie sa-l schimbi,la tine nu cred ca sa ajuns la termenul asta!?
          Il am montat din 2007 .

          Comentariu


          • #11
           detectoare..

           Detectoarele sunt de mai multe feluri,de gaz metan,de monoxid de carbon si gaz metan si monoxid de carbon.Dintre acestea se alege cel care e necesar,daca e in camera de dormit e necesar cel de monoxid de carbon si gaz metan,daca e in spatiu in care exista flacara deschisa(ex.bucatarie)atunci e recomandat cel de gaz metan doar.Aceste aparate sunt sensibile si la socuri electrice,posibil ca stai langa un punct de transformare si acesta e motivul.In cazul acesta ar fi indicat ca alimentarea centralei si a detectorului sa le faci printr-un stabilizator de tensiune.Acestea sunt doar cateva sugesti,daca imi dai mai multe detalii poate te pot lamuri mai detailat!
           daca nu stii , intreaba! dar nu da sfaturi fara sa cunosti!

           Comentariu


           • #12
            Mai nou se declanseaza , il scot din priza , il introduc la loc si nu mai face nimic. Daca se declansa ca urmare a prezentei gazului metan nu era normal ca dupa reintroducerea in priza sa "tipe" incontinuare ?

            Comentariu


            • #13
             Postat în original de Serban Valentin
             Am corectat pozitia detectorului este cam la 25cm de plafon . Problema este ca am verificat daca am scurgeri de gaz si nu am depistat nimic. Si culmea detecteaza, cand ii vine lui , prezenta gazelor cu toate ferestrele deschise , la cateva minute dupa ce acestea au fost deschise .
             Din ce spuneti mai sus e posibil ca detectorul dumneavoastra sa fie foarte sensibil.

             Comentariu


             • #14
              Postat în original de "Consultant climatizare
              ... e posibil ca detectorul dumneavoastra sa fie foarte sensibil.
              La vaporii de spray, la vaporii de la portocala, grapefruitul pe care l-ai desfacut sau alti vapori degajati de diferite recipiente.
              Cu respect.

              Comentariu


              • #15
               Deoarece compozitia chimica a metanului este apropiata cu cea a alcoolului , detectorul se declanseaza si la o concentratie mai mare de vapori de alcool sau derivati ai acestuia.Chiar si incercarea aparatului , este recomandat de producator , a se efectua cu o bucata de vata inmuiata in alcool sanitar.La unele aparate declansarea se face dupa o perioada de confirmare a prezentei moleculelor de gaz in apropierea echipamentului. Dupa parerea mea aceste aparate sunt mai bune , deoarece nu se activeaza atat de usor la aparitia unor factori ireali!
               daca nu stii , intreaba! dar nu da sfaturi fara sa cunosti!

               Comentariu

               Procesare...
               X