Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Diferenta intre RCCB si RCBO 30 mA

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Diferenta intre RCCB si RCBO 30 mA

  Un intrerupator diferential de 30 mA, 2 P (RCCB) decupleaza consumatorul atunci cand curentul rezidual depaseste aceasta valoare. Nu decupleaza la suprasarcina si scurtcircuit.
  Un intrerupator diferential combinat de 30 mA (RCBO) decupleaza la curent rezidual, suprasarcina si scurtcircuit.
  Sunt si alte diferente intre ele ? De ce intrerupatorul diferential (RCCB) este mai scump ? Ofera ceva in plus fata de cel combinat ? Ambele ofera protectie la electrocutare ?

  Multumesc.

 • #2
  MCB = Miniature Circuit Breaker
  RCCB = Residual Current Circuit Breaker
  RCBO = Residual current Circuit Breaker with Overcurrent protection

  RCBO = MCB + RCCB

  Din ceea ce am citit pe site-ul unui producator nu exista alte diferente d.p.d.v. functional decat cele pe care le-ai spus tu (si care rezida si din formula de mai sus).
  Pretul mai mare al RCCB-ului poate rezulta din calitate.
  In general un amplificator standalone, sau un picap standalone, sau un CD player standalone va fi mai scump decat o combina care le inglobeaza pe toate si care isi face treaba bine dar nu perfect.

  Bafta!

  Comentariu


  • #3
   Ma refer la produse de aceeasi firma, RCCB este mai scump cu 40-50 lei.
   RCCB este de constructie 2P, RCBO este 1P+N.
   RCCB este prevazut cu o siguranta fuzibila care se arde atunci cand se depaseste curentul specificat pe intrerupator si cand curentul de scurtcircuit este mai mare decat cel pe care il poate suporta siguranta fuzibila. Exemplu: RCCB de 40 A, 10KA, 30 mA.

   Comentariu


   • #4
    Este corect daca dupa o siguranta diferentiala de 40A pun si o siguranta normala tot de 40A apoi merge la consumator?Siguranta este pe un grup rezistiv de 9 rezistente fiecare de 2kw, grupate cate 3 in paralel, almentate printr-un contactor tca de 32A. Cu stima

    Comentariu


    • #5
     Siguranta diferentiala este RCCB sau RCBO? Daca este RCBO si valoarea curentului la care declanseaza este 40A atunci siguranta "normala" cum ii spuneti dvs. nu mai are ce cauta dupa protectia diferentiala.

     Rezistentele astea merg si toate odata? Ar insemna 18kW ceea ce este mult pentru circuitul mentionat de dvs. Vorbim de alimentare mono sau trifazica?
     Curentul nu iarta!

     Comentariu

     Procesare...
     X