Bransament trifazat

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță Tot
postări noi
  • Enescu -Voicu Anne Marie
    Incepator
    • 27.feb.2008
    • 5

    #46
    Postat în original de zmieu2go
    Salut , DAca vrei sa muti contorul trebuie sa depui o cerere la electrica si in urma cererii va veni un inginer sa stabileasca solutia pentru noul bransament apoi va intocmi un aviz de racordare in care va fi specificata si suma pe care trebuie sa o achiti. Daca iti comvine bine daca nu poti sa ramai cu solutia existenta. Daca vei plati suma din aviz, o firma autorizata va veni sa execute lucrarea. ATENTIE In avizul de racordare nu sunt incluse Taxa pentru priza de pamant aproximativ 150 ron si taxa pentru dosarul de instalatie de utilizare aprox. 400 ron pe care le va incasa separat firma autorizata care va executa lucrarea.
    Multumesc mult de tot.

    Comentariu

    • Daniel Radu
      Incepator
      • 20.feb.2008
      • 42

      #47
      Putere bransament

      Salut pe toata lumea,

      As avea 2-3 nelamuriri, unele poate o sa vi se para hilare...sau de tot rasul pe romaneste...dar as avea nevoie de ceva sfaturi inainte de a porni iar la drum...
      Pe scurt, am ridicat in ultimul an o casa, mi-am tras curent electric pe cheltuiala mea...adica am cumparat stalpi (2 buc, de la Buzau), am platit dosar, taxe, cabluri, etc. Cand am completat fisa de consum cu acel domn maistru de la electrica, mi-au iesit necesari vreo 8kw...mentionez ca am solicitat de la inceput trifazic si ..oficial...adica pe hartie atunci, si real,...adica in teren, ptr. ca am cabluri de putere trase din stalp, am trifazic. Acum incep nelamuririle:
      1. La acea vreme nu ma gandeam sa incalzesc casa electric...acum da...si as avea nevoie de vreo 30kw...daca am 8kw...inseamna ca am in total 24kw (adica 8 pe fiecare faza)? Daca nu...ce trebuie sa fac sa am un total de 30kw pentru a alimenta o centrala electrica de 28kw?
      2. In contractul pe care il am acasa..am observat acasa...pentru ca mi-a venit prin posta...era vorba de o bransare de 220v...am vorbit cu mesterul care mi-a facut lucrarea si mi-a zis ca se rezolva...probabil fetele de la electrica au batut gresit!!!...ce e de facut...pe de alta parte mi-a zis ca o sa am 380 pe fire...garanteaza el!
      radu dan

      Comentariu

      • Adamescu Ion
        Living Legend
        • 21.sep.2008
        • 1104

        #48
        Nu aveti 8Kw pe fiecare faza! Pe trifazic aveti 8Kw! Echipamentul care a fost montat este pentru acea putere! Pentru a trece pe 30Kw cred ca va trebui sa platiti un nou echipament sau, poate, ajungeti la o intelegere cu cei de la RENEL si veti plati, in cazul cel mai bun, doar o diferenta. Pentru centrala termica veti avea nevoie de circuit separat care va costa si acesta. Eu am avut o experienta placuta cu meseriasii de la RENEL. Am instalat de curind trifazic si am ramas surprins placut de profesionalismul lor. Totul a fost ca la carte! Atentie la contract!

        Comentariu

        • bularca daniel
          Incepator
          • 15.ian.2008
          • 35

          #49
          as vrea sa montez si eu centrala electricala o casa de 200mc. sunt centrale care se pot monta si la 220 sau trebuie neaparat 380?
          am construit o casa pe schelet din lemn am placato cu dulapi de 5 cm apoi am izolato cu polistiren pe lemnul netratat. daca am gresit cum pot remedia?

          Comentariu

          • gi0
            Membru
            • 18.mar.2008
            • 120

            #50
            Bransament

            buna ziua tuturor.va solicit ajutorul in solutionarea unei probleme legate de o bransare noua la reteaua de 380.sunt in derularea actelor pt obtinerea aprobarii de bransare la retea dar am fost intrebat de ce putere am nevoie.si sincer nu stiu.am ridicat o casa cu o suprafata utila totala de 150m patrati aproximativ.parterul are o inaltime de 1,75m si mansarda pleaca de la 1,90m pama la3,60m.suprafata pe fiecare nivel este aproximativ 75m patrati.voi realiza incalzirea prin pardoseala cu apa calda si in viitorul apropiat voi cupla si o instalatie de incalzire cu panouri cu tuburi vidate.imi puteti spune ce putere va trebui sa aiba centrala termica pentru aceasta suprafata?voi monta o centrala electrica termica.va mai rog daca imi puteti da un sfat si in privinta unei centrale electrice din cele aflate acum pe piata noastra.multumesc anticipat si succes in continuare.astept raspunsul d-voastra.

            Comentariu

            • raducu_ilie
              Living Legend
              • 10.apr.2008
              • 1043

              #51
              Sunteti sigur ca vreti o centrala electrica? Nu aveti alta alternativa? Spun asta pentru ca aceste centrale sunt minunate dar in alte tari. Dvs ca si consumator casnic o sa obtineti cel mult 15 - 18 kw in trifazat. Din acestia va trebui sa va alimentati si restul casei. Aduceti pe cineva de la o firma de instalatii termice care sa va calculeze in functie de preferintele dvs necesarul in kw si apoi reveniti. Cred ca ati gresit cand ati scris ca aveti inaltimea la parter de 1,75 m. Numai bine.
              Sanatate maxima si efort minim!

              Comentariu

              • gi0
                Membru
                • 18.mar.2008
                • 120

                #52
                tocmai am aflat de la enel eforie-nord k nu mai sunt restrictii la nr de kw ptr reteaua de 380kw.insa tot nu stiu de ce putere am nevoie si nici nu pot chema un profesoionist deoarece nu sunt in tara.actele mi le face o cunostinta.nu se poate calcula puterea unei centrale doar dupa volumul spatiului?
                macar aproximativ....

                Comentariu

                • Consultant electrice
                  Moderator
                  • 08.nov.2005
                  • 3240

                  #53
                  Este mai greu deoarece sunt multi factori care influenteaza calculul. Tot un specialist ar putea face un calcul aproximativ. Deschideti un topic si la sectiunea caldura si climatizare, poate va ajuta cineva sa alegeti centrala si ulterior estimam noi restul de consumatori electrici ca sa va faceti o idee.
                  Curentul nu iarta!

                  Comentariu

                  • gi0
                    Membru
                    • 18.mar.2008
                    • 120

                    #54
                    Bransament 380V

                    buna ziua.am nevoie de ajutorul unui specialist.sunt in derularea actelor pentru un bransament la reteau de 380V.din pacate un amic se okupa de acte ,eu fiind plecat din tara.am fost intrebat de enel eforie -nord ce putere am nevoie.normal k nu stiu.vreau sa fac incalzirea unei case noi prin pardoseala si sa folosesc o centrala termica electrica.casa p+m are o suprafata utila totala aprox 145-150m patrati impartiti in mod egal pe cele doua nivele.inaltimea parterului este de 2,75m iar mansarda pleaca de la 1,90m pana la 2.80m spre mijloc,acoperisul fiind in doua ape.cunoscand aceste date imi puteti calcula aprox puterea unei centrale electrice?si va mai rog daca se poate sami spuneti care dintre centralele existente pe piata ar fi buna in situatia mea.astept raspunsul d-voastra si va urez mult succes in continuare.sa nu uit,poate conteaza,izolatia exterioara va fi din polistiren de 100 mm.o zi buna.

                    Am urmat sfatul d-voastra dar nu am primit nici un raspuns.din forum am aflat k ptr suprafata casei mele ar fi suficienta o centrala electrica de 21kw-24kw.imi puteti spune ce putere miar trebui daca montez o centrala de 24kw?banuiesc k trebuie sa cer mai mult avand in vedere ca vor fi si alti consumatori pe langa centrala.poate asa imi puteti face un calcul aproximativ.

                    Comentariu

                    • Consultant climatizare
                      Moderator
                      • 17.oct.2007
                      • 3606

                      #55
                      Cel mai bine ar fi sa apelati la un proiectant de instalatii ce sa va faca un calcul de necesar de caldura.

                      Asa la prima vedere o centrala de 18-20 kW ar fi suficienta asta in cazul in care casa este izolata, dar nu stiu ce necesar de caldura aveti pentru apa calda.

                      Comentariu

                      • gi0
                        Membru
                        • 18.mar.2008
                        • 120

                        #56
                        Salutare!din pacate eu nu sunt in tara ptr a chema un specialist acasa.va pot spune insa ca voi izola casa cu polistiren de 10cm si mansarda care va fi locuita va fi izolata cu vata de minim20 centimetri(acoperisul).in casa vor locui permanent doua persoane si in perioade scurte(de sezon)5-6 persoane.trebuie luata in calcul daca este nevoie si montarea a 2 panouri solare cu tuburi vidate ptr apa calda menajera si aport la incalzirea termica.repet ca incalzirea se va face prin pardoseala.din pacate nu stiu care dintre centralele de pe piata si care dintre panourile solare ar fi mai bune.daca citesti pe internet toate sunt bune si e din ce in ce mai greu sa iei o decizie,mai ales ca investitia e mare si o faci ptr o durata de multi ani.astept cu nerabdare raspunsul d-voastra ptr a putea depune actele ptr bransament.o zi buna si succes in continuare.

                        buna seara!tocmai am primit un raspuns de la domnul cu incalzirea si climatizarea.dansul imi spune ca miar trebui o centrala de 18-20kw.in baza acestui raspuns ce putere miar trebui luand in considerare si ceilalti consumatori din casa?astept cu nerabdare raspunsul d-voastra.voi monta si 2 panouri solare cu aport la incalzire.

                        Comentariu

                        • mircea traicu
                          Incepator
                          • 03.oct.2009
                          • 1

                          #57
                          Bransament electric

                          Am cumparat un teren pe care figureaza o casa cu bransament electric,contor,contract si factura achitata la zi.In realitate casa a fost demolata,in regie proprie,de fostul proprietar, bransamentul a fost demontat de un electrician,la negru, a fost pastrat numai contorul si contractul cu ENEL.Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez pentru refacerea bransamentului si a ma putea folosi de energia electrica pentru a construi o casa noua.Va multumesc Mircea.
                          2009

                          Comentariu

                          • doru_a
                            Incepator
                            • 19.feb.2007
                            • 89

                            #58
                            Din cate stiu pentru demolare e necesar un certificat (autorizatie) de demolare. Nici construirea si nici demolarea nu se executa fara autorizari.
                            Bransamentul care a fost pentru vechea locuinta era proiectat pentru necesitatile de consum ale acelei locuinte. Pentru o locuita noua se solicita un aviz de racordare pentru un bransament nou.

                            Comentariu

                            • electricman
                              Membru Marcant
                              • 26.iul.2009
                              • 690

                              #59
                              Re: bransament electric

                              Postat în original de mircea traicu
                              Am cumparat un teren pe care figureaza o casa cu bransament electric,contor,contract si factura achitata la zi.In realitate casa a fost demolata,in regie proprie,de fostul proprietar, bransamentul a fost demontat de un electrician,la negru, a fost pastrat numai contorul si contractul cu ENEL.Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez pentru refacerea bransamentului si a ma putea folosi de energia electrica pentru a construi o casa noua.Va multumesc Mircea.
                              Proprietarul ar fi trebuit sa aiba toate avizele pt demolare,chiar daca a facut-o in regie proprie.Sa inteleg ca cablul nu mai exista deloc?Contoarul exista ,dar cum a scos alimentarea din el ,fara sa rupa sigiliile?Da-ti mai multe amanunte.
                              Siguranta in realizarea si exploatarea instalatiilor electrice.

                              Comentariu

                              • prafsipulbere
                                Membru
                                • 09.mai.2008
                                • 106

                                #60
                                sall

                                Ia legatura cu cineva de la enel siti rezolva el treaba. Iti monteaza un bmp si-ti schimba bransamentul si ti-l si sigileaza.In ce zona stai?


                                Mesaj moderator: Foloseste te rog semne de punctuatie ca sa ne fie usor sa urmarim textul! Acest mesaj l-am modificat eu, dar ai grija pe viitor!

                                Comentariu

                                Procesare...