Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Iluminatul: clasic sau modern?

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Iluminatul: clasic sau modern?

  La ilumnatul locuintei ne confruntam aproape cu aceeasi problema ca si in amenajarea gradinii(de exemplu). Fiecare are propriile idei, dar totusi un singur lucru este in comun: rezultatul este de a incanta privitorul si sa-i dea un sentiment de armonie. Unii iubesc clasicul, altii in schimb prefera ceva extravagant, iesit din comun, curajos, sa nu fie ceva banal. Fiecare spatiu locuit necesita un altfel de concept de iluminare, in functie de activitatile sau evenimentele desfasurate in acest spatiu. Dvs. ce fel de tip sunteti, ce iluminat preferati ,acel clasic sau ceva iesit din comun?

 • #2
  Ce intelegeti prin clasic si ce prin iesit din comun? Va referiti la design-ul surselor de iluminat sau la solutiile tehnice folosite (incandescent, compact, LED, LEP)?
  Cate odata se impune pretul si solutiile de iluminat sunt alese cel mai adesea dupa buget si nu intotdeauna in concordanta cu spatiul si utilitatea incaperii in care sunt folosite.
  Curentul nu iarta!

  Comentariu


  • #3
   Ma refeream la solutiile ca design si efectele luminii in ambientul camerei respective. De exemplu: Iluminatul accentuat pe sculpturi, picturi si vitrine da spatiului un aer degajat si ofera un contact vizual minunat. Deci, incercati sa iluminati si colturile mai intunecare si neutilizate. Daca aveti o astfel de zona cu o planta frumoasa, atunci aceasta nu trebuie sa dispara in intuneric dupa lasarea serii, ci poate fi iluminata in mod eficient oferind livingului dvs. un colt atractiv.
   Cateva reguli de baza pentru un iluminat bun ar fi:
   - toate sursele de lumina sa fie aliniate in asa fel incat sa nu ne orbeasca ochii.
   - lumanarile, veozele sau alte lampi ofera un iluminat suplimentar si creeaza o atmosfera romantica si confortabila.
   - cand o camera este mobilata cu obiecte de design…o atmosfera placuta este numai atunci cand iluminatul este perfect.

   Comentariu

   Procesare...
   X