Receiver Hi-Fi bruiat de curentul electric

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi
  • Habib
    Membru
    • 23.mai.2007
    • 195

    #16
    Si eu am avut o astfel de problem cu un sistem de boxe din incinta unei cladiri cu ceva timp in uram era vorba de 5 boxe si o statie de mixat si niste microfoane.Aveam acelasi zgomot ca al tau in boxe de fiecare data cand merge,eu aveam si un circuit separat unde se lega statia de mixat la curent deci nu se punea problema ca m-am legat din alte prize.Problem intr-un final sa rezolvat pe jumatate sa adus alta statie de mixat si alte boxe dar tot acelasi zgomot exista daca se da mai tare dar in alata masura,din ce am cercetat eu acolo aveam 4 variatore de tensiune si in momentul cand mergeau alea se amplifica zgomotul in boxe cu vechia statie.te salut

    Comentariu

    • Musiclover
      Incepator
      • 24.dec.2011
      • 8

      #17
      Salut, nici pana acum nu i-am dat de cap din pacate, i-am chemat si pe cei de la firma de curent si erau pe langa cand am inceput sa le spun de THD, curenti de inalta frecventa, plus alte bazaconii din astea si nici nu au cu ce masura asa ceva, ei masoara doar cati V am la priza si atat. Au zis ca am 235V la priza, se aprinde becul in casa, din partea lor e OK! I-am pus sa ma schimbe pe alta faza si nici asta nu m-a ajutat, nulul a ramas la fel si e comun la toata scara. Au mai stat ei si s-au mai gandit si au zis ca e posibil ca la un vecin in doze sa se atinga nulul cu impamantarea si de aici toata beleaua iar ei nu ma pot ajuta. Posibil daca se ating sa se produca ceva gen ground loop si intervine bazaitul si toate problemele.
      Singura rezolvare pe care o vad este un power conditioner cu regenerarea curentului si asa sunt izolat de curentul de la priza pentru ca se reface tensiunea de la zero si curata doar ca o jucarie din asta e cam scumpa si sunt cateva firme care produc asa ceva pentru Hi-Fi, una ar fi PS Audio Power Plant Premier sau un transformator de izolatie(isolation transformer) cam de 2000W care preia de la priza numai faza, blocheaza curentul DC, stopeaza anumite armonici si produce un nul nou fara legatura cu cel de la priza, asa ceva cam greu de gasit la noi si sa fie dedicat pentru Hi-Fi.

      Comentariu

      • statator
        Incepator
        • 16.apr.2010
        • 16

        #18
        face asa pe toate prizele din casa? se poate incerca la un vecin? zicea un coleg sa scoateti pe rand din priza frigider, masina de spalat etc. si asta poate fi o rezolvare. eu am patit un bruiaj de genu' asta cu o veioza cu bec economic. pare destul de greu de crezut dar chitaristii probabil stiu efectul neonului.
        extra-low voltage specialist

        Comentariu

        • valica29
          Incepator
          • 04.nov.2011
          • 33

          #19
          Orice sistem audio cu pretentii, cum este si al dumneavoastra de altfel ar trebui sa aiba la intrare pe alimentare un filtru EMI/RFI care sa elimine orice perturbatii de natura electromagnetica sau de radiofrecventa pe alimentare.
          Fișiere Atașate

          Comentariu

          • Musiclover
            Incepator
            • 24.dec.2011
            • 8

            #20
            Salut, bazaitul nu este de la EMI/RFI, cand am testat cu PS Audio Quintessence bazaitul a ramas identic iar acel power conditioner costa in jur de 800 eur si are filtre EMI/RFI de calitate, dar a imbunatatit calitatea sunetului enorm. Oricum am un prelungitor custom made care include si filtru EMI/RFI iar toate cablurile( curent, boxe, interconnect) sunt Audioquest ecranate toate si de calitate, nu cred ca ma afecteaza prea tare EMI/RFI in situatia asta.
            Am mai facut niste masuratori si am observat ca am o tensiune mica pe nul si alternativa si contiuna, de aici apar problemele si asta fiindca blocul nu are impamantare, foloseste ca impamantare tot firul de nul. Am pus un electrod de impamantare afara si l-am folosit de test ca nul, ca sa am un nul curat iar bazaitul a scazut la jumatate, deci nulul blocului e o mizerie iar asta inseamna ca am tensinui in plus si pe faza si pe nul. Acum singura rezolvare care o vad este un power conditioner activ gen power plant si asta inseamna cam 1000 eur cel mai mic pret dar niste modele mai vechi si cu eforturi mari pentru a gasi unul.
            Oricum mi se pare aberant ca cei de la firma de electricitate sa imi spuna ca nu au cum sa ma ajute desi curentul e asa scump si mai e si prost...

            Comentariu

            Procesare...