yobit eobot freewallet bgogo digifinex wp fastest cache wp super cache
Urmareste-ne pe Facebook

Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Comutator 380V de la distanta

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • xena
  a răspuns
  Eu am spus in preajma motorului si nu langa motor.
  Complicat, total neeconomic si posibil periculos sa te intinzi cu un cablu de forta cu min. 4 fire + cablu de comanda pe o distanta mare. Acum depinde de configuratia existenta la fata locului.

  Lasă un comentariu:


 • xena
  a răspuns
  Complicat, total neeconomic si posibil periculos!

  Lasă un comentariu:


 • Consultant electrice
  a răspuns
  E si mai complicat chiar sa duci contactorul langa motor + conductorii de comanda de comanda.

  Lasă un comentariu:


 • Adamescu Ion
  a răspuns
  Folositi solutia clasica (contactor, protectie), amplasati contactorul cu butoanele pornit/oprit unde doriti si cablul il trageti pina la motor. Aparatura de comutatie nu trebuie sa fie amplasata linga motor!

  Lasă un comentariu:


 • leon
  a răspuns
  Imi cer scuze insa la schema de comanda de mai sus, am facut o mica greseala:
  Clema de conexiuni g nu-si are rostul pe secundarul transformatorului, trebuie insa montata pe puntea care face legatura intre cele doua butoane si contactul de automentinere C.
  Astfel intre cutia butoanelor si cutia contactorului este necesar un cablu cu 3 conductori.

  Lasă un comentariu:


 • leon
  a răspuns
  ceva apropiat de recomandarile d-nului xena:

  Lasă un comentariu:


 • Consultant electrice
  a răspuns
  Cel mai sigur si mai fiabil este solutia cu contactor comandat prin tensiune slaba. Pentru protectia transformatorului poti complica un pic schema si monta si o siguranta fuzibila pe circuitul de joasa tensiune mai aproape de transformator. Atentie la contactor cum e gandit sa fie actionat cu tensiune continua sau alternativa.
  Exista solutii pentru astfel de startere gata realizate de catre firmele care comercializeaza echipament electric.

  Lasă un comentariu:


 • xena
  a răspuns
  Cumperi un contactor trifazic corespunzator motorului folosit cu actionarea la 24V. Mai cumperi un intrerupator, un transformator de mica putere(10-20W) de 24V si un cablu cu 2 fire (2x0,75 de exemplu). Presupun ca deja ai alimentarea trifazica la motor; montezi contactorul si transformatorul in preajma motorului, tragi 2 fire de la comanda pana in locul de unde vrei sa actionezi motorul. Legi primarul transforamtorului la o faza si nul iar secundarul un fir la actionarea contactorului iar celalalt la plecarea spre intrerupator. Din intrerupator te intorci cu un fir la comanda contactorului.
  Avantajul acestei variante e ca e sigura dpdv al protectiei la electrocutare, referitor la cablul de comanda.Iar daca ai o lungime mare pe traseul de comanda, respectiv o cadere mare de tensiune pe cablu, contactorul tot va actiona deoarece tensiunea minima de actionare e de 15-18 V. Poti compensa aceasta cadere cu un transformator de tensiune mai mare de ex 30V.
  Se poate folosi si varianta radio ( nu e foarte complicat) dar iti trebuie ceva cunostinte de electronica si automatizari.
  Ultima editare de xena; 25.ian.2012, 07:08.

  Lasă un comentariu:


 • geotibi
  a creat un topic Comutator 380V de la distanta

  Comutator 380V de la distanta

  Are cineva idee cum pot porni un motor de 380 de la distanta? Am la tara un motor folosit la o pompa de apa care e la 380 (scoate apa pe 2" 1/2) iar acel motor e un spatele gradinii si as vrea sa-l pornesc de undeva din curte. M-am gandit la ceva releu care sa-l comand cu o tensiune mai mica si sa-mi trag un cablu pana in curte numai ca nu am gasit pentru 380V asa ceva iar radio nici nu cred ca voi gasi tinand cont ca e distanta destul de mare plus ca e baga si intr-un fel de beci.

  Numai bine
Procesare...
X
sigla BRAT