Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Electrocasnice (pareri, probleme, sugestii etc)

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Pe langa acestea exista si un sistem de incalzire, acoperis retractabil si daca mai tin bine minte, un lift.
  Faptul ca acest sistem de aspirare a fost reparat aduce un plus minunatului Castel.
  Va rog sa cititi si sa respectati Regulamentul Forumului Misiunea Casa!

  Community Manager MC

  Comentariu


  • Postat în original de Consultant electrice
   Stiati ca la Castelul Peles exista un aspirator central? Adica niste pompe mari intr-o incapere care trag aerul printr-un sistem de tubulaturi si exista in fiecare camera priza speciala in care se conecteaza doar furtunele. Sistemul tocmai a fost repus in functiune. Cum ar fi sa dam cu aspiratorul in liniste?
   Si de asemenea mai are si incalzire centrala. Desi aspectul castelului este cat se poate de clasic, Regele Carol a avut grija sa-l doteze cu ultimele descoperiri tehnice ale epocii. Am impresia ca are si un acoperis escamotabil.

   Comentariu


   • Revenind la aspiratoarele noastre, in acest topic intr-un post mai vechi care il gasiti aici , vorbeam despre limitarea zgomotului suparator aparut la un aspirator Samsung dupa nici un an de zile de exploatare. Astazi zgomotul a inceput sa se manifeste din nou la fel de puternic cu toata strategia de antifonare gandita de mine. Am mers mai departe si am demontat totul pana la motor. Aici am gasit foarte mult praf pe rulmenti(capsulati), pe bobinaj pe carbuni pe rotor etc. Invartind usor cu mana de rotor am constatat ca scartaie mai ales daca se si apasa axial pe el, cum apasa si aerul cand este in functiune motorul. Acel scartait la turatia mare este atat de mult amplificat incat dupa 1-2 minute de dat cu aspiratorul te doare capul, este insuportabil. Aici era defapt sursa zgomotului pe care eu incercam sa il elimin. Am suflat praful respectiv cu aer comprimat si am pus un pic de ulei in zona rulmentului accesibil, cu toate ca fiind capsulat nu stiu ce am realizat. Am impresia ca tot de la acest praf apare zgomot si de la carbuni care calca pe rotor, dupa ce am suflat cu aer zgomotul a disparut. Nu stiu ce sa mai aleg, dai banii pe niste produse nu tocmai ieftine si constati astfel de defecte. La service in garantie nici nu ma gandesc sa ma duc pentru aceasta problema pentru ca aia il baga in priza daca merge ti-l da pachet inapoi.

    Aveam pe vremuri un aspirator romanesc la care niciodata nu am avut astfel de probleme si nu mai avea nici filtre hepa nici cicloane sau alte inventii inainte de motor.
    Curentul nu iarta!

    Comentariu


    • Postat în original de Consultant electrice
     Aveam pe vremuri un aspirator romanesc la care niciodata nu am avut astfel de probleme si nu mai avea nici filtre hepa nici cicloane sau alte inventii inainte de motor.
     Dar nici prea mult praf nu trageau, din cate imi amintesc, aspiratoarele alea comuniste erau destul de lesinate.

     Comentariu


     • electrocasnice pareri

      Nu erau chiar lesinate , sa stiii, imi aduc aminte prin anii 70...mama avea un aspirator , cilindric , culoarea rosie...si tragea foarte bine...dar va spun domnilor cind il baga in priza , fugeam toti din casa .. facea un zgomot extraodinar de mare..noroc ca stateam la casa..
      Daca tot vorbim de aspiratoare , sa stiti ca si ele se strica dupa un timp...acuma depinde cit e de uzat ,..cit munceste..
      Uite va dau un exemplu la aspiratorul Dayson...patronul nostru a cumparat acum vreo 6--7 ani..ca dupa el neam luat si noi ca am vazut cit e de bun..dar uite ca nevastamea il si uzeaza aproape zi de zi..si acum o inceput sa faca un zgomot ... un fel fluierat.. si cind se opreste face un huruit nasol...
      i a gindesc ca sint rulmentiii....dar si aspira 1200 metri patrati..asta eeeeee..

      Comentariu


      • Postat în original de Consultant electrice
       ......................
       Am suflat praful respectiv cu aer comprimat si am pus un pic de ulei in zona rulmentului accesibil, cu toate ca fiind capsulat nu stiu ce am realizat.
       ......................
       De ce nu ati schimbat rulmentii, daca tot ati avut rabdarea sa-l desfaceti pina in faza respectiva si nu l-ati scapat mai apasat pe jos.

       Am patru aspiratoare functionale si toate au minusuri.

       De curind am verificat un aspirator Philips adus la reparat. Am zis verificat si nu reparat pentru ca functioneaza dupa cum a fost proiectat.
       Are o "supapa de siguranta" si un senzor de vid care fac ca aspiratorul sa lucreze mai mult in regim de protectie. Motorul merge fierbinte si este actionat prin intermediul unui microcontroler.
       Dupa ce i-am explicat proprietarului despre ce este vorba, urmeaza ca la "operatia" viitoare sa-i protejez protectiile.

       Comentariu


       • @coretweaker Ce-i drept aspiratorul comunist nu tragea la fel de puternic ca asta nou, dar avea deja vreo 7 ani cand il stiu eu. Poate nou fiind tragea si el mai tare.

        @Adamescu Ion Aspiratorul are 6 luni de zile cam asa a fost cumparat nou din magazin si utilizat in casa o data pe saptamana sau mai rar. Ca sa ajung la rulmenti trebuia sa desfac partea de compresor care este intr-o carcasa ambutisata si capsulata...nu stiu daca o mai puneam la loc centrata, distanta intre rotor si carcasa fiind foarte mica in zona de admisie a aerului.

        Eu consider ca un astfel de aspirator trebuie sa functioneze cat de cat macar 2 ani si fara sa stai sa il sufli cu aer comprimat si sa il ungi ca o gospodina nu are linie de aer comprimat in casa si nu sta sa greseze lagarele pentru a utiliza aparatul.
        Curentul nu iarta!

        Comentariu


        • Postat în original de Consultant electrice
         ........................
         Ca sa ajung la rulmenti trebuia sa desfac partea de compresor care este intr-o carcasa ambutisata si capsulata...nu stiu daca o mai puneam la loc centrata, distanta intre rotor si carcasa fiind foarte mica in zona de admisie a aerului.

         Eu consider ca un astfel de aspirator trebuie sa functioneze cat de cat macar 2 ani si fara sa stai sa il sufli cu aer comprimat si sa il ungi ca o gospodina nu are linie de aer comprimat in casa si nu sta sa greseze lagarele pentru a utiliza aparatul.
         Ceva asemanator ziceam si eu la aspiratoare cu ciclon. Atunci eram suparat rau pe aspiratoarele zise cu ciclon, dar si pe cele clasice.

         Aspiratoarele nu au compresoare, au turbine centrifugale in una sau doua trepte.

         Comentariu


         • Turbina transforma energia unui fluid in energie mecanica, la aspirator nu e asa. De aceea nu am zis turbina si am preferat termenul de compresor.
          Curentul nu iarta!

          Comentariu


          • Nu va contrazic dar, ramin la parerea mea. Posibil sa am si eu si dumneavoastra dreptate, ca in banc. Categoric vom dezvolta subiectul, daca doriti, cu toate ca este doar teorie care nu are aplicatie practica pentru utilizatorul de aspiratoare.

           Comentariu


           • Este intotdeauna incurcatura intre termeni, cum si la autoturisme se vorbeste de turbina, cand defapt este o turbina si un compresor pe acelasi ax; aici nu ma refer la compresoarele mecanice cu melc sau la motoarele dotate cu turbina si compresor ca entitati diferite.

            Revenind la subiect, un cunoscut si-a achizitionat modelul nou de Samsung care este o varianta mai dezvoltata fata de cel cu care am avut eu probleme, in sensul ca pornirea, oprirea cat si variatia puterii se face direct de pe manerul furtunului, iar ca ultim element filtrant este un filtru Hepa, in locul buretelui cu densitati diferite fata de modelul meu. Voi demonta si acest aparat ca sa vad daca difera in vreun fel motoarele, prietenul este si el pasionat de tehnica si a acceptat aceasta operatiune
            Fișiere atașate
            Curentul nu iarta!

            Comentariu


            • La un moment dat imi era frica sa nu lasati subiectul mort.
             Definitia data de dumneavoastra este corecta, eu nu am dreptate!
             Aspirtorul nu foloseste aer comprimat, deci, nici dumneavoatra nu aveti dreptate!
             Se poate spune ca aspiratoarele folosesc pompe de vid centrifugale.
             Constructiv, rotorul este reversibil si poate functiona ca rotor de: ventilator, compresor, pompa vid centrifugale si turbina. Reversibilitatea se aplica si la pompele pentru lichide.
             Pentru varianta auto, ca sa acoperim si gama auto, unele motoare sint echipate cu compresoare speciale si folosesc presiunea gazelor de esapament. Acestea se numesc comprex si sint antrenate prin curele.
             Ansamblul turbina-compresor din imaginea atasata de dumneavoastra este demontabil si are "loc de bataie" in capatul axului.
             Philipsul s-a intors pentru eliminarea protectiilor.
             Fișiere atașate

             Comentariu


             • Era mai usor de zis compresor decat pompa de vid centrifugala in textul meu

              La masini ori sunt actionate de gazele de esapament ori sunt actionate de curea, variante constructive diferite specifice producatorilor, cel putin eu asa stiu.
              Curentul nu iarta!

              Comentariu


              • Compresorul comprex nu este un compresor centrifugal, cu toate ca se invirte. L-am introdus in discutie pentru a completa gama compresoarelor auto. Stiu ca inca mai echipeaza Mazda si ceva Opel si este pretentios in exploatare.
               La instalatiile de desalinizare mai este folosit ceva apropiat si merita studiat pentru cultura tehnica.

               Comentariu


               • Apropo de electrocasnice...

                youtube.com/watch?v=a1zozP0wyU8&feature=player_embedded#!

                PS. Poate n-ar fi fost rau ca forumul sa permita inglobarea si vizualizarea direct din forum a unor filmulete youtube, evident cu tematica potrivita.

                Comentariu

                Procesare...
                X