Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Electrocasnice (pareri, probleme, sugestii etc)

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • #76
  In primul rand, treaba cu condensatorii, nu e vorba ca "asa face toate", e vorba ca nu erau de f. buna calitate. Multe televizoare merg de mai bine de 20 de ani, insa in special cele din gamele superioare, care au piese de calitate. cele mai recente au piese mai ieftine si calculate la limita valorilor de functionare normale. Si niste piese electronice care functioneaza aproape tot timpul la limita, mai ales la condensatorii electrolitici, se strica mai repede.

  Legat de inchiderea din buton, lasand la o prte motivatiile reale de consum (desi stand-by-ul nu are un consum mare, ba chiar e f. mic, cred ca e pana in 2-3W), problema la televizoarele ieftine este ca nu se face demagnetizarea decat la intreruperea completa a alimentarii si la repunerea sub tensiune. Astfel apare mai des "colorarea" cu pete de culoare a ecranului.
  Din acest motiv eu as recomanda inchiderea de cel putin 2-3 ori pe luna a televizorului de la buton, pentru a intra in functiune bobina aia de demagnetizare.
  Aceasta problema nu apare la televizoarele mai scumpe (in special Sony, dar or mai fi si altele), care baga demagnetizarea si dupa inchiderea si apoi deschiderea din telecomanda
  Viata e complexa si are multe aspecte...

  Comentariu


  • #77
   Viorele, nu jumatate din televizor, ci un sfert. Iar condensatorul respectiv era pe circuitul de imagine, ca sa-ti faci o idee, pe undeva pe la mijlocul placii de circuit imprimat. Ca daca era doar vreun montaj minor cu functie de stand-by, nu se ajungea la probleme de imagine.

   Comentariu


   • #78
    Certo Traianos dar atunci problema ta nu avea nici o legatura cu modulul stand-by. Asa ai tu noroc in toate!
    VYS Blog - 100 % D I Y
    Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

    Comentariu


    • #79
     Cred ca in cazul Goldstarului anul era mai precis 1994 probabil. In 2004 era deja LG Si apropo de Goldstar si componente care merg la limita:televizorul respectiv avea boala sa piarda imaginea si sa ramana doar sunetul din cauza unui integrat un TDA cu un mic radiator. S-a intamplat vreodata?

     Teoretic nu e o regula ca se strica daca lasi televizorul in stand by insa se intampla ca televizoarele lasate luni de zile poate chiar ani fara sa fie deconectate sa se strice mai repede fata de restul.
     Normal ca e neplacut sa te ridici seara din pat sa stingi tv de la buton insa e indicat dimineata sa zicem daca pleci la serviciu sa stingi totusi din buton pana revii.
     Curentul nu iarta!

     Comentariu


     • #80
      Dap, au trecut destui ani de atunci si parca anii incepand cu 2... sunt mai aproape de cerebel. :P Asa este, era vorba de "94 - am modificat mesajul.

      Referitor la problema semnalata de dvs. nu a avut nicioadata nici o boala - nici cea semnalata de dvs. cu pierderea imaginii.
      VYS Blog - 100 % D I Y
      Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

      Comentariu


      • #81
       Pe pozitia de stand-by un televizor are o parte mica din componente alimentate cu o tensiune, in special circuitul de filament al tubului cinescop.

       Mentinand "cald" tubul cinescop, la pornirea televizorului, particulele foarte foarte fine ale stratul de luminofor nu se mai desprind de pe interiorul tubului, nu se depun pe catod sau filament, prelungind viata acestuia.

       Comentariu


       • #82
        Postat în original de viorel.stanculescu
        Certo Traianos dar atunci problema ta nu avea nici o legatura cu modulul stand-by. Asa ai tu noroc in toate!
        Ai ramane poate surprins, sa afli ca in stand-by, acel condensator ramanea sub tensiune. Am verificat din curiozitate. M&M are dreptate afirmand ca anumite componente responsabile cu imaginea raman alimentate.
        La evolutia tehnicii, la noile functiuni disponibile, poate se merita ca din 10 in 10 ani sa schimbam televizorul.

        Comentariu


        • #83
         Postat în original de viorel.stanculescu
         Eu nu cred ca raman circa jumatate din componente alimentate.

         Este alimentat doar modulul de stand-by (sau cum ii zice).
         Aºa e!
         În principiu, acest modul funcþioneazã ca un montaj bistabil în care pe una din poziþii dã alimentarea Tv-ului iar pe cealaltã o ia.
         În cazul rãmânerii pe poziþia de stand by, un supra ºoc de tensiune se ard în principal sistemele de protecþie (diodele) sau se strãpung condensatorii electrolitici.
         Un condensator electrolitic îºi pierde în timp din capacitatea ptr care a fost construit, chiar dacã nu e alimentat, prin creºterea tangentei unghiului de pierderi în dielectric.
         Sal'tare!
         E bine sa faci ceea ce stii si sa stii bine ceea ce faci!

         Comentariu


         • #84
          Sal,
          Interesante discutiile despre "pataniile" fiecaruia.
          Le spun si eu pe ale mele.
          Fiind fan W am luat cind m-am mutat din nou aceeasi masina de spalat. Ce am constat este pe la cuva unde se pune detergent periodic/din cind in cind curge apa. Acum am un gust amar in gura.
          Am luat un storcaror P si din legumele si fructele prelucrate nu mai iese suc. (cum am vazut ca a patit cineva)
          Pt gradina masina de tuns iarba si fierastrau (electrice) am luat de la B si D si le-am folosit peste parametri si au muncit constiincios fara sa cricneasca.

          AN NOU FERICIT TUTUROR !

          Comentariu


          • #85
           Postat în original de ferrell
           Sal all. Vreo`un specialist in poate spune si mie.. Ce sa fac.. E un frigider mai vechi.. cu 1 usa. congelator sus.. Am vrut sa il dezghetz.. am dat cu cutitul.. si a trecut prin gheatza si am intepat congelatorul.. si a iesit ttot ala din el.. nu stiu cum se numeste..? Cum pot reface gaurica aia..?
           Multumesc
           Salut! Da se poate repara frigiderul dumneavoastra! Din pacate nu puteti face asta dumneavoastra. Ptr. repararea congelatorului (placa care ingheata se numeste vaporizator sau evaporator) se foloseste o substanta speciala care se aplica dupa ce zona in care apare fisura se incalzeste foarte bine. Acesta substanta rezista la temperaturi de la -40grdC pana la +90 grd C. Eu personal am folosit acesta substanta si nu am avut probleme nici dupa 4 ani. Cei de la service ar trebui sa stie de acesta substanta sau poate le convine sa va inlocuiasca evaporatorul ptr. a va lua mai multi bani. Succese!

           Comentariu


           • #86
            la o hota no name am zgomotul prea mare...
            am deconectat deja un motor...dar zgomotul ramane tot mare...ce sa fac...sa incerc cu un variator...sau....

            Comentariu


            • #87
             Zgomotul este produs de motor in sine sau de aerul vehiculat? Uneori si datorita montajului necorespunzator pot aparea vibratii, corpul hotei poate intra in rezonanta si astfel apar zgomote neplacute.
             Cu variator nu cred ca va mai functiona cum trebuie motorul si probabil nu va mai avea nici randament.
             Curentul nu iarta!

             Comentariu


             • #88
              Postat în original de mesk38
              la o hota no name am zgomotul prea mare...
              am deconectat deja un motor...dar zgomotul ramane tot mare...ce sa fac...sa incerc cu un variator...sau....
              Pãrerea mea este cã identificarea zgomotului se poate face prin demontarea motorului de hotã de pe locul lui dar cu legãturile electrice rãmase. Se porneºte ºi se vede dacã zgomotul se menþine. Dacã da, atunci motorul e de vinã: prin frecarea rotorului de stator sau prin zgomotul electromagnetic pe care îl fac bobinele motorului. E posibil ca motorul sã aibã o flanºã de prindere în care se învârte paleta ºi aici sã frece paleta de flanºã, iar paletele sã frece pe diametrul interior al flanºei. Acestea pot sã nu fie centrate(sã nu ,,fugã"), flanºa ovalã, sau paletele inegale.
              Dacã nu se mai aude zgomotul, înseamnã cã paleta motorului atinge ceva atunci când e montatã sau, aºa cum s-a arãtat mai sus ar putea fi zgomotul aerului prin calea de absorbþie-evacuare.

              Sal'tare!
              E bine sa faci ceea ce stii si sa stii bine ceea ce faci!

              Comentariu


              • #89
               Ce sa va zic si eu, in legatura cu electrocasnicele, eu sunt ffff multumit de un TV Samsung il am din 92, primele TV color, si nu am avut nici o problema cu el, inca se vede perfect are culori mai misto decat cele noi.
               De vreo 4 ani am si Uun LG ochi magic si la fel vede perfect.

               Comentariu


               • #90
                Despre electrocasnice

                Sunt nemultumit de robotul de bucatarie Philadelphia.La nici o luna dupa ce l-am cumparat i s-a ars motorul si mi s-a dat un alt robot.La acesta insa i s-a fisurat carcasa de plastic fara sa fie trantit sau bruscat,iar fiindca a iesit din garantie,firma care il comercializeaza (Infinity Ploiesti ) nu il repara deoarece nu asigura service post-garantie.Feriti-va asadar de aceste doua marci !
                O alta problema o am cu un cuptor cu microunde Alaska,la care nu reusesc sa-i gasesc un platou de schimb (cel original l-am spart eu din greseala).
                O alta nemultumire o am fata de masina de spalat Indesit Wp 100.Desi nu am condens, a inceput sa rugineasca,desi are doar 2 ani,iar programatorul a trebuit sa-l repar de vreo 3 ori pana acum.Masina am luat-o de la Flanco si cineva de acolo mi-a spus ca foarte multa lume s-a plans de acest tip de masina.
                Sunt foarte multumit de: televizor Daewoo si SEG,aspirator si mixer ambele Philips.
                LARGO AL FACTOTUM

                Comentariu

                Procesare...
                X