Electrocasnice (pareri, probleme, sugestii etc)

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță Tot
postări noi

  • VYS
    a răspuns
    Sunt de aceeasi parere, daca vrei neaparat uscator, cumpara unul separat.

    Lasă un comentariu:


  • iogamac
    a răspuns
    Postat în original de Andrei-35
    Buna ziua,

    Vreau sa-mi cumpar o masina de spalat cu uscator. Ce pareri despre masina de spalat cu uscator aveti? Este buna? Sau sa-mi iau un uscator separat ? Mentionez ca am spatiu suficient, deci nu ar fi o problema.

    Multumsc!
    Din ce-am citit și pe alte forumuri, cam toată lumea recomandă achiziționarea separată a celor 2 aparate.

    Lasă un comentariu:


  • Andrei-35
    a răspuns
    Buna ziua,

    Vreau sa-mi cumpar o masina de spalat cu uscator. Ce pareri despre masina de spalat cu uscator aveti? Este buna? Sau sa-mi iau un uscator separat ? Mentionez ca am spatiu suficient, deci nu ar fi o problema.

    Multumsc!

    Lasă un comentariu:


  • abcd
    a răspuns
    Am o masina de spalat Whirlpool FL5085.
    De cateva zile, setez programul, porneste masina, functioneaza, dar baga apa pana se umple cuva si de pe evacuare si spala asa; dupa ce se mai roteste programatorul de cateva ori electrovalva opreste apa, insa, la urmatorul etapa a programului in care trebuie sa bage apa, iar umple cuva (desigur dupa ce a evacuat apa veche).
    Si totusi daca opresc masina si o setez la programul "clatire cu centrifugare", atat electrovalva cat si presostatul functioneaza perfect!
    Am verificat presostatul si la suflare usoara se aude sunetul deplasarii piesei dinauntru care face contact (sau ce face); am suflat furtunasul presostatului avand un capat asupat si nu are pierderi de aer; am curatat piesa cu oring care intra in cuva (erau depuneri).
    Mentionez ca acum cca. 2 saptamani am schimbat condensatorul de 1 Mf de pe placa cu programatorul, dupa care masina a functionat bine de cateva ori (sau sa nu fi observat eu ca si atunci umplea cuva cu apa?).
    Care sa fie problema?
    Ultima editare de abcd; 13.aug.2021, 09:47.

    Lasă un comentariu:


  • Consultant electrice
    a răspuns
    De un modem si conexiune la internet aveti nevoie in mod cert, de ceea ce nu aveti nevoie este un modul wifi care la unii producatori este incorporat in aparat iar la altii este necesara achizitionarea ulterioara.

    Lasă un comentariu:


  • Elena_C
    a răspuns
    Postat în original de Andrei
    Ce aparate de aer conditionat aveti instalate prin case? Care v-au facut o impresie buna ca fiabilitate?



    Salutare! Am ales aparatul de aer conditionat de la LG. Sunt incantata de modul in care functioneaza aparatul, iar cel mai mult apreciez functia de WiFi. Conexiunea cu telefonul mobil se face instaland aplicatia LG ThinQ disponobila pe Android si iOS (nu este necesara achizitionarea unui modem, acesta este deja inclus in interiorul dispozitivului). Este excelent, răcește rapid si este silențios. Îl recomand cu plăcere.
    Ultima editare de Consultant electrice; 28.iul.2020, 12:23.

    Lasă un comentariu:


  • Consultant electrice
    a răspuns
    Eu cunosc aceste aspecte dar ma asteptam ca daca am cumparat un produs de la cel mai mare magazin online din Romania sa am parte macar de un manual in engleza. Este mult mai usor sa stai langa aparat cu manualul in mana sa identifici butoane si setari.

    Referitor la Bosch Romania -tot respectul. Am telefonat, au spus ca nu pot sa imi spuna exact ce s-a intamplat si de unde provine marfa dar mi-au trimis imediat manualul in romaneste pe email si un AWB de la curier pentru manualul printat pe care au afirmat ca l-au trimis la adresa mea.
    Ultima editare de Consultant electrice; 29.mar.2020, 20:06.

    Lasă un comentariu:


  • dmih
    a răspuns
    Problema nu e neaparat de la producator ci de la vanzator.

    Lasand la o parte faptul ca legal ar fi trebuit sa existe un manual in limba Romana - obligatia vanzatorului, problema reala e alta.

    Nu toate produsele pe care le gasim la vanzare (mai ales in magazinele online) sunt vandute de producator in mod oficial in Romania.

    Exista si acele asa numite canale gri. Adica nu sunt produse contrafacute, ci doar sunt cumparate prin canale neoficiale. De exemplu, la un moment dat un producator are la oferta un produs in Cehia pe care nu il vinde oficial in Romania. Un cumparator cu multa putere financiara cumpara un lot foarte mare pe care apoi il revinde mai departe in mai multe tari din EU, printre care si in Romania. Cel care revinde nu se oboseste sa faca manuale in toate limbile din EU. Produsul e cat se poate de OK, dar probleme pot apare la garantie daca se intampla ceva. Stiu caz cu un televizor de la Samsung cu probleme la garantie. In acel caz s-a rezolvat prin bunavointa producatorului, dar poate nu toti fac asa ceva.

    Dupa limbile in care este tradus manualul de la Bosch va puteti da seama care a fost piata originala de destinatie a masinii - cel mai probabil Polonia.

    Cum ne ferim de aceste situatii? Doar prin documentare inainte de achizitie.

    Lasă un comentariu:


  • Consultant electrice
    a răspuns
    Astazi mi s-a demonstrat din nou ca nu contam ca tara sau ca piata de desfacere. Am cumparat o masina de spalat vase incorporabila Bosch. Nici cea mai scumpa, nici cea mai ieftina. Cu chef de munca m-am apucat sa studiez temeinic documentatia pentru montaj si utilizare dar ce sa vezi 4 manuale a 50 pagini fiecare in germana, franceza, poloneza si olandeza ceva...nu engleza, nu romana. Ghidul de instalare cu QR-cod-uri sa scanezi cu tel si sa te chinui sa te uiti la filmulete pe el. Mentionez ca produsul este cumparat de la Emag, vandut de Emag nu de vreun seller, masina a fost desigilata de mine precum si punga in care erau manualele deci nu e vorba de vreun produs resigilat etc.
    Chiar daca exista legi in general toate manualele de utilizare in limba romana cu mici exceptii sunt facute in bataie de joc, traduse cu google sau cu o grafica din care nu intelegi nimic din cauza rezolutiei, dar te poti baza pe manualul in engleza.
    Sigur ca pot intra pe net si pot da jos un PDF dar preferam sa nu stau sa caut mai ales ca in locatia unde trebuie montata n-am imprimanta, internet sau un laptop disponibil.

    Lasă un comentariu:


  • Cherubino
    a răspuns
    Răspuns la: In spatele masinii de spalat miroase a ars

    Prima verificare trebuie facuta la ansamblul priza-stecher. Daca acolo e totul in regula, trebuie desfacuta masina si vazut ce-i acolo. De la distanta, pe forum, e greu de dat solutii in astfel de situatii.

    Lasă un comentariu:


  • ciureanuc
    a răspuns
    In spatele masinii de spalat miroase a ars

    Buna seara,

    Azi am observat asta, sper ca am postat in timp util: in spatele masinii de spalat miroase a ars.
    In timp ce spala, in timp ce stoarce... in general, cand masina functioneaza a inceput sa miroasa a ars "in jurul ei". E miros ca de niste fire care nu fac contact perfect - un miros foarte cunoscut mie, pentru ca m-am confruntat cu problema asta (niste prelungitoare ieftine care tot faceau sa sra sigurantele).
    Am pus mana pe cabluri, nu sunt nici macar caldute. M-am uitat la contoar - nu se invarte prea repede - mentionez asta pentru a specifica ca masina nu a incalzit prea mult apa.

    Ce sa fie? Daca ma apuc sa o desfac, la ce sa ma uit?

    Masina e un LG Tromm, cred ca are minimum 10 ani vechime (nu sunt primul proprietar).


    Multumesc!

    Lasă un comentariu:


  • Consultant electrice
    a răspuns
    Răspuns la: Electrocasnice (pareri, probleme, sugestii etc)

    Ar fi asa:
    Electrolux EFC90151X
    Gorenje IHGC963S4X, 550 m³/h, 3 viteze, Sticla
    Gorenje GHT92X, 641 m³/h, 174 W

    Acum depinde si de buget si de designul dorit.

    Lasă un comentariu:


  • rcs66
    a răspuns
    Răspuns la: Electrocasnice (pareri, probleme, sugestii etc)

    Buna ziua,eu am cumparat de la Ikea.

    Lasă un comentariu:


  • spik1
    a răspuns
    Răspuns la: Electrocasnice (pareri, probleme, sugestii etc)

    Un prieten are nevoie de o hota standard, 90 cm, cat mai puternica.
    A cazut rezolvarea problemei pe mine, asa ca va cer ajutorul!
    Unde gasesc o hota normala/standard de calitate si cat mai "puternica"?!
    Ce am gasit prin Flanco, Brico, Media Galaxy, Ocean nu mi-au placut.

    Lasă un comentariu:


  • Consultant electrice
    a răspuns
    Răspuns la: Răspuns la: Electrocasnice (pareri, probleme, sugestii etc)

    Tehnologii sau marketing? Eu apreciez la o masina de spalat sa fie silentioasa si sa aiba functii usor accesibile, eventual cu 1-2 programe pe care sa le memorezi dupa propriul plac si am constatat ca o masina slim isi face treba si are capacitate destula.
    Atentie ca sunt multe masini care au mentionate capacitati mari dar sunt valabile doar pentru anumite programe,

    Lasă un comentariu:

Procesare...