Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Reparatii frigidere si congelatoare

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • #16
  Nu e normal cand frigiderul e oprit pentru timp mai mult sa arate +4 grade.

  Comentariu


  • #17
   Din ce am inteles eu termometrul respectiv arata +1 grad tot timpul!
   Curentul nu iarta!

   Comentariu


   • #18
    Re: combina frigorifica Gorenje

    Postat în original de todorovicim
    Cand oprim frigiderul pt.curatire,la pornire arata +4 si incet revine la +1.

    Comentariu


    • #19
     Intervalul de temperatura pe partea de frigider este cuprins intre +1 si +9 grade C, pentru congelator este cuprins intre -16 si -24 grade.
     Daca iti arata +1 grad as spune ca esti pe zona cu incarcare maxima a compresorului si nu vad de ce ai nevoie de o temperatura asa scazuta.
     Nu este normal sa ai +4 grade dupa ce cureti frigiderul, asta presupunand ca minim 15 minute tot sta deschis.
     Exista o pozitie (nu stiu daca si al tau are) ECO, unde regimul de functionare este unul economic, o temperatura de +5 grade pe frigider.
     Daca vei creste putin temperatura interioara se va reduce condensul interior si implicit umiditatea.

     In general, gheata puternica pe partea de perete ce asigura racirea este datorata introducerii de aer cald din exterior prin deschideri repetate usa, garnitura usa deteriorata, introducere alimente calde sau atingerea vaselor de peretele din spate.
     VYS Blog - 100 % D I Y
     Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

     Comentariu


     • #20
      Scuze Liviu, eu ma uitam tot la primul post!

      N-am avut pana acum frigider cu afisaj de aceea va intreb cum se opreste acest frigider la dezghetat? Termometrul ramane activ? Pana sa apuce sa faca un pic rece ar trebui sa indice mai mult.
      Curentul nu iarta!

      Comentariu


      • #21
       Se pozitioneaza butonul de reglaj pe o anumita pozitie si se opreste functionare compresorului.
       La repornire se va indica valoarea maxima (+9 grade) pana cand temperatura in frigider va scadea la o valoare inferioara acesteia sau va indica valoarea setata (fara sa arate cat este in frigider) - depinde de tipul frigiderului).
       VYS Blog - 100 % D I Y
       Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

       Comentariu


       • #22
        probleme combina frigorifica Gorenje

        Salut.Afisajul exterior este electronic-->normal.Are un buton pentru reglare temp.+1-+9.Oprirea se face tot de afara ,tot printr-un"butonas"(langa cel de reglare a temp.,nu este termostat cu buton de rotire).Pt.curatire,normal ca il opresc de la buton(de aceea am si ales varianta cu 2 compr.).Chestia cu ECO,nu cred ca il are acesta cu afisaj electronic.Dupa curatire si stergere,il pornesc si nu arata +9 ci doar +4.Pai daca pun la +4sau+5,se strica mancarea din el,mai ales pe timp de vara,de aceea l-am reglat la+1(minimun).Eu m-am gandit ca poate termostatul face"figuri"si il" tine" asa putin rece si asa repede dezgheata(+3grade interior si asta pe termometrul ce l-am pus interior-->cel de afara arata in permanenta +1).Dezghetatul normal, cand se face de"el"si pe ce perioada.ma gandesc ca intr-o buna zi sa nu se umple farfurioara ce se afla deasupra compresorului.....Anul trecut am adus un"meserias"care mi-a spus ca el nu se pricepe la astea cu afisaj electronic.Adevarul e ca in localitate nu avem"meserias" pt.service frigidere si combine.Multumesc pt.mi-ati raspuns.

        Comentariu


        • #23
         PROBLEME CU COMBINA FRIGORIFICA GORENJE

         Salut.Azi am aflat ca frigiderul are 2 sonde=una in spate si una in dreapta jos deasupra cutiei pt.legume.Am un termometru si l-am pus, in spate arata -5,6grade,in dreapta la sonda arata +5grade.Nu stiu daca este ceva normal.Mi s-a sugerat sa pun la+3(sa reglez prin tastare-nu este
         termostat din alea ce se regleaza manual din interior),ca asa ar merge optim.nu stiu cum va fi vara,sa nu se altereze ca este inauntru.Normal dupa ce l-am oprit din exterior(are un "butonas) pt curatire,la pornire ar trebuit sa fie+9(posibil ca in perioada de curatare nu se sta mult timp).multumesc.

         Comentariu


         • #24
          Acum depinde dupa care sonda isi regleaza el functionarea compresorului. Adica ori e una pentru afisaj si una pentru motor, ori este destept si monitorizeaza doua temperaturi actionand in consecinta. Gheata din spate se face uniform? Adica picaturile brobonate inghetate sunt la fel pe tot spatele? Peretii prezinta pe undeva vreo umflatura anormala fie ea si mica?
          Curentul nu iarta!

          Comentariu


          • #25
           probleme cu combina frigorifica gorenje

           Salut.In frigider am 2 rafturi de sticla=portiunea partea de sus,portiunea de mijloc acum am verificat are bura uniforma,-5.In schimb portiunea de jos pana la laditele(sunt 2)nu are bura de loc,insa e rece.Am pus termometrul meu in spate si am -5,dar langa sonda laterala am +5,e corect sa die asa sau nu.Ma gandeam ca exista posibilitatea de a regla in exterior intre partea electronica si termostat(ma gandesc ca termostatul este reglabil sau poate nu.

           Comentariu


           • #26
            Termostatul este partea electronica. Pe vremuri sistemul era altul, acum daca are un senzor de temperatura acesta nu comanda direct printr-un contact compresorul; informatia de la senzor este prelucrata de electronica si motorul este pornit prin intermediul unui releu sau poate o electronica de putere. Tin minte cand am vorbit intamplator cu cineva care facea service de frigidere si imi zicea ca asta noi cu cat sunt mai complicate cu mai multe functii cu atat vin mai multe la garantii / service ca face probleme electronica.
            Curentul nu iarta!

            Comentariu


            • #27
             probleme combina frigorifica gorenje

             Salut.Am pus la +3(term.afara) asa cum am mai primit sfaturi.Acum merge cam 30min.raceste la -8,si dupa 1 si 1/2h se decongeleaza,in interior are +4(am termometrul pus interior in spate).Nu stiu daca e bine,sper sa ni fiu obsedat dar voi urmari "stricaciunile" din interior.Astept totusi sugestii"pozitive"--->pacat ca in localitate nu sunt meseriasi ci "amatori"si va trebui in ultima instanta sa-l duc la un service adevarat,daca se va impune.

             Comentariu


             • #28
              Pe spatele frigiderului NU trebuie sa existe gheata tot timpul. Este normal intr-un anumit moment al functionarii ca apa sa stea sub forma de picaturi care se acumuleaza si cand fortele gravitationale depasesc fortele de tensiune superficiala picatura aluneca si "fuge" catre tavita de deasupra motorului unde datorita caldurii acestuia se evapoara in afara frigiderului.

              Daca mancarea nu se strica, alimentele nu le gasiti inghetate mai mult decat trebuie, iar functionarea motorului este intermitenta cu pauze si cicluri de functionare normale (prin comparatie cu functionarea aparatului noi) eu zic ca frigiderul nu are probleme.
              Curentul nu iarta!

              Comentariu


              • #29
               Problema Frigider - va rog AJUTOR

               Va salut...Am o problema si va rog sa ma ajutati

               Am un frigider WESTWOOD (frigider nu combina frogorifica), e ca frigiderele clasice vechi are un congelator sus si un buton de reglare a temperaturi cu 5 trepte (de la 1 la 5).

               Astazi de dimineata am constatat ca nu mai functioneaza, becul in interior e aprins dar s-a dezghetat si nu se mai aude deloc.

               Care sa fie problema?

               Cum poate fi remediata?

               Multumesc anticipat

               Comentariu


               • #30
                Probabil s-a intamplat ceva legat de compresor, ori acesta ori ceva pe circuitul de comanda al acestuia.
                Cheama pe cineva de la service sa vada despre ce este vorba.
                Becul este aprins pentru ca este alimentat cu energie circuitul electric, iluminatul.
                VYS Blog - 100 % D I Y
                Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

                Comentariu

                Procesare...
                X