Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Montare doze

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • #16
  Răspuns la: Montare doze

  Postat în original de raducu_ilie Vezi post
  .........echipa de zidari cu care colaborez la constructii am convenit ca partea finala a tubului spre doza de derivatie si de aparat sa fie inlocuita pe ultimii 10 cm cu o bucata de copex. Astfel se asigura mobilitatea dozelor si "meseriasii" le pot scoate la nivel.......
  Subscriu!
  Cu respect ... Ovi
  Un pret mic nu inseamna o afacere buna.Lucrul bun e scump! Lucrul prost te costa dublu, poate triplu, poate...viata !!!

  Comentariu


  • #17
   Răspuns la: Montare doze

   Postat în original de RaspoElectric Vezi post
   Subscriu!
   Cu respect ... Ovi
   Nu stiu cum apare un capac de doza pus pe tencuiala.Am si practica si experienta, asta este cea mai usoara si eleganta solutie. Reparatia se face usor, capacul sta ferm, spatiul din doza este mai mare, respectiv legaturile stau mai lejer.

   Comentariu


   • #18
    Răspuns la: Montare doze

    Depinde de meseriasii dvs dac resusesc din prima sa il fac sa fie la fat atunci este si mai bine. Zidarii cu care lucrez eu imi cer ca dozele sa aiba capacele puse ptr ca sa stie cum "le trag la fata". Dupa ce dau gletul par ca sunt de acolo.
    Sanatate maxima si efort minim!

    Comentariu


    • #19
     Răspuns la: Montare doze

     salutari ...ma gindeam ,in privinta dozelor de derivatie , sa fac legaturile de ramificatie in spatele dozelor de aparat
     Pentru dozele de aparat de la intrerupatoare am gasit doze mai adinci ce permit legatura in spatele lor
     La prize am doze modulare si ma gindeam sa le fac eu mai adinci ,tai fundul unei doze si montez 2 doze una peste alta devenind astfel o doza de aparat foarte adinca , in felul acesta pot face legaturile de ramificatie in spatele prizelor
     E posibil asa ceva ...? mersi de raspunsuri

     Comentariu


     • #20
      Răspuns la: Montare doze

      Cum veti merge cu instalatia prin pardoseala sau pe pereti? Eu nu m-as apuca de taiat si suprapus doze modulare odata ca si manopera a doua oara ca stabilitate a dozei in perete. Fundul confera acelei doze o rigiditate, daca dvs il taiati va exista doar un cadru lateral.
      Curentul nu iarta!

      Comentariu


      • #21
       Răspuns la: Montare doze

       Instalatia este prin pardoseala ...pe de o parte aveti dreptate cu doza , dar tot vreau sa incerc sa fac legaturile de ramificatie la prize in spatele prizelor intr-o doza de prize modulara ....cum sa fac ? ....mersi oricum de raspunsuri

       Comentariu


       • #22
        Răspuns la: Montare doze

        Nu e complicat sa faceti aceste legaturi. Daca utilizati conductor unifilar (FY) e putin mai dificil sa le "bricolati" in interiorul dozei,datorita rigiditatii conductorului, dar cu putina rabdare veti reusi. Eu am facut de multe ori lucrul asta, dar eu lucrez cu conductoare litate (MYf sau H07V-K) ale caror legaturi le cositoresc si le pot aseza foarte usor in pozitia dorita pentru a ocupa un spatiu redus in doza.In general, in astfel de situatii, este recomandat sa folositi prize care sa aiba corpurile cat mai mici ca dimensiuni (exclus prizele ceramice de 3 lei de pe tarabe, ca astea abia intra in doze, pe langa faptul ca sunt proaste calitativ). Daca utilizati prize care sa aiba cate doua borne de racord pe fiecare pol (in general toti producatorii seriosi au astfel de prize), puteti conecta direct conductoarele de sosire si cele de plecare pe fiecare pol, fara sa mai fie nevoie de interconectarea lor in doza.
        LARGO AL FACTOTUM

        Comentariu


        • #23
         Răspuns la: Montare doze

         O sa folosesc prize gen module care sunt chiar scurte ,in spatele lor ramine ceva loc . Si au intradevar cite 2 borne de racord pe fiecare pol , dar ..de exemplu intru intr-o priza alimentez 2 prize cu 2 consumatori ,,,modesti '' ( televizor ,calculator ) dupa care ies din aceaasi priza si alimentez inca o doza cu 2 prize unde consumatorii ar putea fi ocazional un aspirator si un ventilator.... cum s-ar comporta circuitul daca ar merge toti consumatorii in acelasi timp ( cablul de 2,5 ) si ce siguranta ar fi optima
         mersi de raspunsuri.....

         Comentariu


         • #24
          Răspuns la: Montare doze

          Daca e sa pastram aceasta ipoteza, in functie de contactele existente la prizele respective si de cat de bine fac contact electric, atunci dvs o sa aveti la acel moment suma consumatorilor alimentati pe latura respectiva ( pc+tv+aspirator+ventilator ). In functie de puterea rezultata se alege siguranta tinand cont si de incarcarea maxima suportata de conductorul dvs de 2,5.
          Sanatate maxima si efort minim!

          Comentariu


          • #25
           Răspuns la: Montare doze

           Da ..e clar ,ar fi 100 w +150 w+1500 w+800 w =2550 w...ar insemna o siguranta de 16 A...dar aceasta siguranta doar in cazul consumului de la laptop si tv mai este utila ( pentru laptop si tv inteleg ca si de 10 A este mare ) si daca da in ce mod (doar la scurtcircuit ? )
           mersi de raspunsuri.......

           Comentariu


           • #26
            Răspuns la: Montare doze

            Da, este utila, la un scurtcircuit sariti usor pragul ei de declansare. La altceva nu va ajuta siguranta si daca aveti conductor de 2,5 nu se pune problema sa va protejeze la suprasolicitare. Sa inteleg ca aveti un ventilator de 800W? Aeroterma poate care face si cald la puterea asta.
            Curentul nu iarta!

            Comentariu


            • #27
             Răspuns la: Montare doze

             Din tabloul eletric merg cu tuburi pana la o doza pricipala de ramificatie (distanta 5 m). De la ceasta doza ar trebui sa ajung la 3 prize pe un hol, prize aflate la distanta maxim de 5 m fata de aceasta doza, dar traseele in acest caz, de la doza la prize sunt complicate (beton, grinzi, curbe multe). As putea sa mai montez o doza mai aproape de aceste prize? Adica sa merg din tablou in doza principala si apoi in cealalta doza?

             Comentariu


             • #28
              Răspuns la: Montare doze

              Trebuie sa montez cateva doze modulare, cu 4 module, in zidarie+tencuiala. Dozele sunt ca cele din pozele nr1 si nr2. Observ ca aceste doze sunt mai netede in zona marcata cu albastru. Pana la ce nivel trebuie incastrate acest model de doza, va sta tencuiala pe acea zona neteda (cca 1 cm)? Sau rama suport va acoperi acea zona(ceea ce nu cred, dupa cum arata rama suport pt 8 module, pe care o am)? De exemplu la doza din poza nr.3 (8 module) exista niste "dungi" care ar face tencuiala sa fie stabila.
              Fișiere atașate
              Ultima editare de ghimarcat; 24.iul.2014, 16:51.

              Comentariu


              • #29
               Răspuns la: Montare doze

               Marginea superioara a dozei trebuie sa fie la nivelul finit al peretelui, ceea ce inseamna ca partea marcata cu linia ovala se ingroapa.
               LARGO AL FACTOTUM

               Comentariu


               • #30
                Răspuns la: Montare doze

                Sa fii sigur ca nu cade poti pune plasa si o urci 5-10 cm pe perete de jur in prejur.
                Tai un patrat de 20 cm sa zicem si tai gaura pentru prize sau intrerupatoare.

                Comentariu

                Procesare...
                X