Announcement

Collapse
No announcement yet.

Iluminat cu dubla comanda (normala si wireless)

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • RaspoElectric
  replied
  Răspuns la: Iluminat cu dubla comanda (normala si wireless)

  Se poate monta intrerupatoare cu impuls pe fiecare canal,cate un releu pas cu pas pe fiecare canal si un kit telecomanda cu 3-4 canale care sa fie setat in mod "impuls" nu "ON-OFF".Fiecare contact NO al celor 3 relee din modulul de receptie al telecomenzii se pune in paralel cu cate un intrerupator.E separatie totala si un cost al materialelor undeva la 400 ron (kit telecomanda 4 canale e 240-260 lei,3 relee pas cu pas Finder pt doza pana in 120 lei ).Schema vi-o desenez eu daca alegeti varianta aceasta.
  Cu respect ... Ovi

  Leave a comment:


 • raducu_ilie
  replied
  Răspuns la: Iluminat cu dubla comanda (normala si wireless)

  Ar putea sa foloseasca module la fiecare lustra sau ce are dumnealui acolo si fiecare sa primeasca comenzi pe alt canal. Telecomanda ar trebui sa stie sa comute ON-OFF la fiecare din module.

  Leave a comment:


 • bogdan1
  replied
  Răspuns la: Iluminat cu dubla comanda (normala si wireless)

  Buna ziua.Nu prea merge montarea a trei module de comanda,deoarece se vor aprinde toate simultan,datorita faptului ca toate receptoarele vor receptiona simultan emisia teelecomenzii.Va puteti folosi pentru asta de un modul de receptie dintr-o lustra veche,si un releu de tip finder cu 4 pasi [1 inchid,2inchid,3inchid,4deschid].comutatoarele clasice le conectati in paralel pe circuitele de iluminat.

  Leave a comment:


 • bassu
  started a topic Iluminat cu dubla comanda (normala si wireless)

  Iluminat cu dubla comanda (normala si wireless)

  Buna ziua!
  Am de realizat la un client o instalatie de iluminat cu telecomanda dar care sa functioneze si din intrerupatoarele normale.Sunt trei becuri care vor fi actionate din aceiasi zona in cazul intrerupatoarelor clasice (simple) si se doreste o singura telecomanda care sa le poate actiona pe toate. Distanta pana la respectivele becuri este de cca 10 metri, nu se doreste dimmarea acestora ci doar dubla comanda. A realizat mintea umana ceva in aceste sens?
  Persoanal, m-am gandit sa folosesc montaje din acelea cum sunt in lustrele cu telecomanda, montand cate unul la fiecare corp de iluminat. Ce ma fac insa cu conditia de a fi comandate de la o singura telecomanda si mai ales cu cea in care se doreste si comanda de la intrerupatorul clasic? Ma gandisem sa le alimentez pe acestea (pe blocurile de telecomanda) inainte de intrerupatoare respectand faza si nulul. Daca se poate as dori o solutie care sa nu implice prezenta unor dispozitive conectate la pc sau altceva.
  Va multumesc anticipat!
Working...
X