Schimbare siguranta de catre furnizor

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi
  • GeorgeTrisina
    Membru marcant
    • 27.sep.2012
    • 748

    #76
    Răspuns la: Schimbare siguranta de catre furnizor

    Postat în original de bogdanfnf`
    OFF topic : Daca tot aveti idee de tarifarea enel poate ma lamuriti si pe mine , ce tip de contract am si ce inseamna " monom JT cu rezervare " .

    Multumesc
    Rezervarea este taxa de intretinere a retelei. E vreo 6 lei parca.

    Comentariu

    • Consultant electrice
      Moderator
      • 08.nov.2005
      • 3240

      #77
      Răspuns la: Schimbare siguranta de catre furnizor

      Postat în original de bogdanfnf`
      OFF topic : Daca tot aveti idee de tarifarea enel poate ma lamuriti si pe mine , ce tip de contract am si ce inseamna " monom JT cu rezervare " .

      Multumesc
      Pentru clienţii casnici, Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a elaborat următoarele tarife:

      Tariful CR de tip monom cu rezervare
      Este unul dintre cele mai utilizate tipuri de tarife şi presupune facturarea la un preţ unic a întregii cantităţi de energie electrică consumate în perioada de facturare, cât şi a rezervării aferente perioadei de facturare.
      Tariful are două componente: Preţul energiei consumate în perioada de facturare (lei/kWh) şi pretul pentru rezervare (lei/zi)

      Tariful CI de tip monom cu consum inclus
      Are două componente: abonament şi preţul energiei electrice.
      Abonamentul se calculează corespunzător numărului de zile din perioada de facturare. Cuprinde preţul rezervării şi o cantitate zilnică de energie de 1 kWh.Cantitatea de energie electrică cuprinsă în abonament şi neconsumată nu se reportează.

      Tariful CS de tip social
      Este o opţiune pentru consumatorii cu venituri reduse. Este avantajos pentru clienţtii care au un consum lunar de energie electrică redus, de pâna la 90 kWh/luna.
      Se aplică numai consumatorilor care se încadrează în prevederile Ordinului ANRE nr. 38/2005 - venitul pe membru de familie este mai mic sau egal cu salariul minim pe economie.
      Este format din trei tranşe de consum cu preţuri diferite:

      Tranşa 1: consum între 0 - 2 kWh/zi
      Tranşa 2: consum între 2 - 3 kWh/zi
      Tranşa 3: consum peste 3 kWh/zi

      Tranşele de consum pentru tariful de tip social sunt lunare şi nu se reportează.
      Mai multe detalii legate de tariful social găsiţi aici.

      Tariful CD de tip monom
      Tariful CD de tip monom fără rezervare presupune facturarea la un preţ unic a întregii cantităţi de energie electrică consumate în perioada de facturare. Este destinat consumatorilor casnici care nu doresc aplicarea unui tarif cu rezervare pentru consumul propriu de energie electrică.
      Este compus dintr-un preţ unic pentru energie electrică care include şi cheltuielile fixe indiferent de cantitatea de energie electrică consumată. Nu se percepe preţ de rezervare.

      Tariful CR2 de tip monom cu rezervare diferenţiat pe două zone orare
      Este avantajos dacă ponderea consumului de energie electrică din orele de noapte şi week-end depăşeste 55% din consumul total înregistrat.
      Este compus din:

      preţ rezervare(lei/zi), care are rolul de a acoperi cheltuielile fixe;
      preţ energie în zona de zi, care se aplică consumului efectuat în intervalul de luni pâna vineri între orele 7.00 -22.00;
      preţ energie în zona de noapte, care se aplică consumului efectuat în orele din intervalul de luni pâna vineri între orele 22.00-7.00 precum şi la sfârşitul săptămânii în intervalul de vineri ora 22,00 până luni ora 7.00.

      Tariful CR 3 de tip monom cu rezervare diferenţiat pe 3 zone orare
      Este avantajos dacă poate fi evitat consumul în orele de vârf şi dacă ponderea consumului de energie electrică este mutată în orele de noapte şi week-end.
      Este compus din:

      preţul de rezervare (lei/zi), care are rolul de a acoperi cheltuielile fixe;
      un preţ al energiei electrice consumate în zona orelor de vârf, care se aplică consumului efectuat în sezonul de vară în intervalul 8.00 - 9.00 (1 aprilie - 30 septembrie) şi în sezonul de iarnă în intervalele 8.00 - 10.00 şi 19.00 - 22.00 (1 octombrie - 31 martie);
      un preţ al energiei electrice consumate în zona orelor de gol care se aplică consumului efectuat în sezonul de vară în intervalul orar 0.00 - 08.00 şi 21.00 - 0.00 de vineri ora 21.00 până luni la ora 8.00 si în sezonul de iarnă în intervalul orar 0.00 - 08.00 şi 21.00 - 0.00 de vineri ora 22.00 până luni la ora 8.00;
      un preţ al energiei electrice consumate în zona normală, vara în intervalul orar 9.00 - 21.00 şi sezonul de iarnă, între orele 10.00 - 19.00.

      Tariful CTP de tip monom
      Este destinat consumatorilor casnici racordaţi la joasă tensiune şi este diferenţiat pe trei tranşe de putere contractată (cel mult 3 kW, între 3 şi 6 kW şi peste 6 kW);
      Este avantajos acelor consumatori casnici care îşi echilibrează consumul de energie electrică fară a depăşi puterea contractată.
      Depăşirea puterii contractate conduce la deconectarea clientului prin declanşarea întrerupatorului automat, reglat la valoarea sarcinii corespunzătoare puterii solicitate.
      Reconectarea se efectuează de către consumator şi este condiţionata de descărcarea surplusului de sarcină din instalaţia de alimentare.
      Tariful se compune din două componente: Preţul energiei consumate în perioada de facturare (lei/kW) şi pretul pentru rezervare (lei/zi).
      Curentul nu iarta!

      Comentariu

      Procesare...