La o casă cu două nivele se poate face două circuite cap scară ? Unul pentru parter și etajul unu iar al doilea pentru etajul unu și doi dar la etajul unu să fie doar un singur bec care da se aprindă și de la un circuit și de la celălalt,întrerupătoarele vor fi unul lingă celălalt la etajul unu pe două. circuite ?va mulțumesc.
Anunț
Adună
Nici un anunț încă.
Cap scara
Adună
X
-
-
Răspuns la: Cap scara
Daca se doreste un singur bec (cel de la et 1) care sa fie actionat din cele 3 locuri (parter, et 1 si et 2), atunci se realizeaza un singur circuit "cap-scara cu cruce". Trebuie 2 intrerupatoare cap-scara (parter si et 2) si un intrerupator cruce (et 1).
O schema de legare si explicatie vizual mai simplista aici: http://cryybox.blogspot.ro/2013/01/a...de-la-mai.html
Alt material de citit: http://www.virtualelectric.ro/links/links/cruce.php
-
N-am inteles mare lucru , dar daca vrei sa nu te complici ...
1. Faci un circuit cap scara parter -etaj 1
2. Faci un circuit cap scara etaj 1 - etaj 2
.......astea doua circuite se pot face cap scara , sau cu releu .
Pt etajul 1 folosesti o aplica cu doua becuri !si ai scapat de orice problema tehnica ...pe principiul ca nu poti pacali curentul , dar poti pacali ochiul ....
Instalatii verificari-revizii gaze
Comentariu
-
-
Sal. Asa cum a spus si Dl Mircea,este si varianta cu releu, find vorba de releu pas cu pas care are 4 borne,2 alimentare si 2 contactul. Ai nevoie de intrerupatoare cu revenire daca mergi pe varianta releu. Ca legaturi e f simplu,ai nevoie de doar 2 fire la intrerupator si poti pune 100 de intrerupatoare daca vrei
Iti recomand Finder ca marca de releu, tot ce am pus Finder ca si relee sunt beton, nu am avut nici ceea mai mica problema
Am Finder puse de ani buni si merg impecabil si azi
Spor la lucru de calitateCele mai frumoase cabluri si tevi sunt cele care nu se vad
Comentariu
-
-
Postat în original de Marius-Ciprian Vezi postIntegrezi KNX in instalatie ....... E simplu.Instalatii verificari-revizii gaze
Comentariu
-
Comentariu