Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Senzor miscare/iluminuozitate

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Senzor miscare/iluminuozitate

  Buna ziua tuturor,
  am o mica problema careia nu-i gasesc rezolvarea.Am montat doi senzori miscare pe casa scarii , independenti unul de altul.Problema este ca dupa perioada de functionare reglata pornesc imediat fara sa existe miscare in zona.Practic iluminatul in zona ar functiona (cu pauza de intrerupere de o secunda probabil intre reprize) non stop pana cand lumina naturala ar avea suficinta intensitate pt a opri senzorul.Zona este neamenajata in sensul ca exista posibilitatea de a fi praf , dar si atunci cind nu circula nimeni senzorii se comporta la fel (ambii senzori sunt cu aceleasi simptome).Am schimbat senzorii in ideea ca sunt defecti-comportament identic- am chemat un electrician autorizat care a verificat montajul si nici un rezultat.
  Zona respectiva este inconjurata cu ferestre respectiv usa cu geam termopan .Exista oare posibilitatea de a se reflecta lumina/undele de pornire de asa natura incat senzorul sa porneasca?

 • #2
  Răspuns la: Senzor miscare/ilumiunuozitate

  Senzorul de miscare reactioneaza, in general, la schimbarile rapide/bruste de caldura din mediul inconjurator asa ca poate actiona la trecerea unei persoane, a unei pisici, a unei masini… se va evita montarea in apropierea surselor de caldura. Au functionat vreodata corect? Ce marca sunt? Eu banuiesc o greseala de montaj… ce a verificat "autorizatul" acolo, si care a fost concluzia lui? Dati-ne cat mai multe detalii, va rog.

  Comentariu


  • #3
   Răspuns la: Senzor miscare/ilumiunuozitate

   Asta e schema dupa care se face conectarea in paralel a doi senzori de miscare:


   Atentie la ajustarea/ reglarea lor, sunt foarte sensibili.

   Comentariu


   • #4
    Răspuns la: Senzor miscare/ilumiunuozitate

    In urma cu vreo 5 sau 6 ani am patit si eu o chestie similara, dar era vorba de un singur senzor. Am presupus ca senzorul e defect, asa ca i-am sugerat clientului sa cumpere un senzor mai de calitate (cel existent era o chinezarie), asa ca acesta mi-a dat „mana libera” sa-i aleg eu un alt senzor. Avand un exemplar dintr-un catalog editat de Schneider Electric am inceput sa caut pe-acolo si asa am descoperit o chestie pe care n-o stiam, si anume ca la senzorii de miscare care comanda corpuri de iluminat fluorescente cu balast electromagnetic poate aparea acest fenomen neplacut. Tot acolo era data si solutia: un condensator montat in paralel cu sarcina. Nu mai tin minte care era valoarea condensatorului (avea un cod pentru comanda), intrucat ulterior clientul meu s-a hotarat sa schimbe corpul de iluminat fluorescent cu o aplica echipata cu bec clasic (incandescent). Dupa schimbare, fenomenul a disparut si senzorul a functionat normal, asa ca n-a mai fost nevoie de condensator. Maine, cand o sa ajung la munca o sa caut catalogul cu pricina so revin cu detalii despre condensator.
    N-ati precizat ce corp de iluminat comanda senzorul dumneavoastra, poate o fi vorba de acelasi fenomen.
    LARGO AL FACTOTUM

    Comentariu


    • #5
     Răspuns la: Răspuns la: Senzor miscare/ilumiunuozitate

     Salut,
     Multumesc pt raspuns.
     Electricianul a venit si a verificat legaturile la ambii senzori.Verdictul lui a fost ca nu sunt buni si trebuie schimbati.Lucru si realizat.
     Senzorii sunt montati independent unul fata de celalalt si au ca sursa de iluminat un bec normal.Nu locuiesc acolo acum , cand merg o sa verific (inca odata !) reglajul lor cu toate ca aceste reglaje corespund cu ce am dorit sa reglez(sa functioneze o anumita perioada de timp si sa functioneze pe perioada de noapte).
     Senzorii sunt cumparati de la Dedeman.Unul este de ,,tavan,, si unul de ,,perete,,.Acelasi fel de senzori am montat si in alta parte si nu sunt probleme .

     Comentariu


     • #6
      Răspuns la: Senzor miscare/iluminuozitate

      Cand este lumina naturala becul mai ramane aprins?
      Electricianul care a venit si a verificat instalatia era acelasi care a si executat-o?
      Eu as deconecta unul dintre senzori sa vad daca celalalt lucreaza corect, presupunand ca nu este o legare gresita.
      Curentul nu iarta!

      Comentariu


      • #7
       Răspuns la: Senzor miscare/iluminuozitate

       Buna ziua,
       senzori sunt montati independent unul de altul si fiecare dintre ei are sursa de iluminat aferenta.
       Eu am montat senzorii.Electricianul a verificat si nu a gasit nimic gresit.A spus ca senzorii sunt defecti.Am cumparat alti senzori care se comporta identic cu primii.Pe cei care - i am inlocuit i-am montat in alta parte si functioneaza ca la carte.
       Senzorii functioneaza f bine .Timpul programat corespunde ,la lumina zilei nu functioneaza.Problema este ca la timp scurt (estimez a fi cca o secunda) pornesc dinnou fara sa fie miscare in zona.Functineaza in sistemul acesta pana cand lumina zilei este suficient de puternica si nu mai pronesc.
       Suspectez a fi doua cauze- ori senzorii sunt extrem de sensibili si din cauza prafului (zona este fara scara finisata , doar pereti gleduiti -nu vopsiti!) si atunci pornesc la prima miscare si dupa aceea din cauza particolelor de praf declanseaza imediat - ori poate din cauza ferestrelor cu geam termopan dar nu-mi explic cum.
       când am montat a doua oara senzorii i-am montat pe rând si la fel s-au comportat deci cred ca nu are sens sa scot unul din ei.Dar o sa fac acest lucru la sfârșitul de saptamana cand ajung acolo.
       Multumsc pentru raspuns,până la urmă , cu sau fără ajutor o să le dau de cap.

       Comentariu


       • #8
        Răspuns la: Senzor miscare/iluminuozitate

        Puneti o cutie mica de carton pe senzor lasati-l sa se stabilizeze si vedeti cum reactioneaza. Praful nu ii poate perturba, ei detecteaza amprenta termica a unui om/animal.
        Curentul nu iarta!

        Comentariu


        • #9
         Răspuns la: Senzor miscare/iluminuozitate

         Buna seara,
         am facut experimentul cu cutie de carton.Senzorul functioneaza foarte bine,timpul este corespunzatot reglajului si nu mai porneste dupa cateva secunde.Dupa indepartarea cutiei avem aceeasi problema.

         Comentariu


         • #10
          Răspuns la: Senzor miscare/iluminuozitate

          Ati acoperit un singur senzor si situatia a fost buna sau pe ambii senzori?
          Exista o zona comuna care este in aria de acoperire a celor doi senzori? Nu vad cum dar ma gandesc daca nu cumva s-ar putea influenta unul pe celalalt.
          Cand ati spus ca ati schimbat senzorii ati cumparat unii de la alt producator?

          Ar fi interesant sa vedem si o poza cu locatia daca aveti.
          Curentul nu iarta!

          Comentariu


          • #11
           Răspuns la: Senzor miscare/iluminuozitate

           Buna ziua tuturor,
           dupa ore intregi de citit si pierdute ... prin modificari de pozitie senzori am gasit solutia !Schimbarea senzorilor cu altii de alt tip!
           Senzorii initiali au fost de tip PIR (cu infra rosu).Acest tip de senzori citesc amprenta termica a obiectelor.Ei functioneaza foarte bine dar sesizeaza amprenta termica a ferestrelor si usii termopane si din aceasta cauza functionau tot timpul (porneau imediat ce se opreau).Noii senzori de tip HDD (cu ultrasunete) functioneaza foarte bine in locatie.
           Problema a fost rezolvata prin achizitia a doua lampi cu senzori inclusi de la Stel..man.
           Multumesc tuturor pentru raspunsuri.

           Comentariu


           • #12
            Răspuns la: Senzor miscare/iluminuozitate

            Asta ar insemna ca o persoana care sta in senzor nemiscata tine senzorul PIR declansat, lucrul acesta nu se intampla, chiar si la alarme se poate testa. Poate cei de lumina sunt construiti altfel dar cred ca proiectantul s-a gandit ca vor fi si ferestre...e ciudat.
            Curentul nu iarta!

            Comentariu

            Procesare...
            X