yobit eobot freewallet bgogo digifinex wp fastest cache wp super cache
Urmareste-ne pe Facebook

Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Cabluri intepenite

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Cabluri intepenite

  Salut tuturor,

  Treaba sta in felul urmator. In hol am doza (pe peretele comun cu baia). Din doza, prin perete, printr-un copex, ajung 2 cabluri catre baie (atentie, copexul e cotit vertical prin perete de cel putin o data, daca nu chiar 2 ori). problema e ca subit nu se mai aprinde lumina in baie. am verificat intrerupatorul, e ok. am verificat corpul, becurile, is ok. am verificat tensiunea la cablurile de pleaca din doza spre baie, e ok. am verificat tensiunea la capatu cablurilor in baie, NU mai e ok.. am constatat ca "mesterii" de au facut instalatia, au imbinat cablul ala in copex caci din doza pleaca aluminiu si in baie ajunge cupru. Probabil s-au innadit in copex, poate s-au impuscat, nush.. cert e ca da doar vreo 20-30V, nu 220. as vrea sa le schimb, prin urmare am taiat cablurile de la capatu din doza si am incercat sa trag de ele sa le scot din copex. nu vor nici cu slujba, nici cu hulk sa iasa. am incercat sa trag de ele si din baie si din hol, neam nu se misca. As vrea mult de tot sa le scot ptc alternativa e ori sa sparg faianta (e din podea pana-n tavan deci nu e chip sa o ocolesc), ori sa trag cabluri (poate mascate) pe afara si urasc asta ptc e kitchos... am auzit de unii care baga ulei cu ceva presa sau aer comprimat pe copex si ies cablurile dar nu am optiuni extreme de genul... va rog mult, dati-mi o idee cum truda sa scot cablurile alea. am tras cu patentu sau cu mainile de ele de mi-au iesit ochii... Multumesc anticipat

  Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	3OpsFDW.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	5,4 KB 
ID:	641120

 • #2
  Răspuns la: Cabluri intepenite

  Cupru si cu aluminiu nu se inteleg, oxideaza in timp si rezultatul este o rezistenta mare a conexiunii care duce la o cadere de tensiune.
  Sfaturi vis a vis de problema dvs. fara sa vad exact situatia mai greu. Daca e o inaditura mare si s-a blocat intr-un cot slabe sanse de scos, poate doar sa se rupa si sa scoti un segment spre hol si unul spre baie. Chiar daca le extragi e posibil sa ai probleme si la introducerea noilor conductori.

  Unii mai baga apa cu furtunas etansat pe dop la o sticla de 2 litri, am vazut asta dar personal nu am incercat. Trebuie avut grija insa unde se duce apa, unde se acumuleaza si sa se evapore bine pana repui sub tensiune instalatia.
  Ultima editare de Consultant electrice; 07.iun.2016, 10:24.
  Curentul nu iarta!

  Comentariu

  Procesare...
  X
  sigla BRAT