Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Generator curent electric

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Generator curent electric

  Deoarece am montat de curand un cazan de incalzire centrala pe lemne cu gazeifiere mi-sa sugerat sa montez si un generator de curent electric pentru a functiona cazanul si instalatia si cand nu este curent electric.
  Ca si consumatori (in lipsa curentului din retea) am :
  -pompa de circulatie de 132 W / 0,58 A = 1 Buc ( + ! rezerva)
  -pompa recirculare de 60 W / 0,26 A = 1 buc
  -ventilator ( sau ce o fi montat pe cazan) = 100 W / 0.44 A
  -becuri de 60 W , iluminat de siguranta
  -cantar electronic (sub 10 Kg) necesar in magazin
  Durata folosiri generatorului sa fie de (sa zicem) 3-4 ore
  Am gasit in comert un generator de curent el. 220 la 800 VA. Este bun sau ce imi recomandati dumneavoastra ?

 • #2
  D-le. MaistrulMax, generatorul descris este suficient pentru ceea ce doriti dvs. Spun chiar ca asigura dublul necesarului dvs.
  Sa facem urmatorul calcul (pentru acest calcul apreciez ca mesajul dvs. este foarte complet):
  Intensitatea curentului total consumat= 0,58+0,26+0,44+0,25+0,05=1,58
  Puterea aparenta totala S=1,58*220=347,6VA
  Cand alegeti un generator, consumul trebuie sa se incadreze aproximativ la mijlocul ultimei treimi a consumului pe care poate sa-l asigure. Pentru dvs. generatorul ar trebui sa asigure o putere aparenta: 350/5*6=420VA. Un generator mai mare ar fi ca si cum ati cumpara un tun ca sa omorati o musca. Dar daca pe viitor doriti sa suplimentati numarul consumatorilor ar merge cumparat si un generator mai puternic.
  Mult succes!

  Comentariu


  • #3
   Sustin parerea domnului Traian Dajma.
   Faptul ca dvs. ati apreciat ca generatorul sa va acopere necesarul energetic pentu 3-4 ore, acest lucru nu influenteaza decat durata cat acel generator va fi in functiune efectiv si deci implicit cantitatea de materie prima pe care o foloseste pentru producerea energiei necesare.
   Puterea instantanee a generatorului asa cum a precizat si dl. Traian Dajma este suficienta pentru necesarul dvs.
   Daca ar fi fost de o putere instantanee mai mica implicit ar fi redus si cantitatea de materie prima folosita ( nu neaparat in mod proportional consumul de materie prima cu puterea electrica cedata)
   In rest succes!

   Cu respect!
   Curentul nu iarta, gresesti o singura data! Dezolant !!!

   Deci daca nu stii intreaba! Daca stii ... mai intreaba sa fii sigur ca stii bine ce stii!

   Electrician autorizat IIA + IIB

   Comentariu


   • #4
    Deoarece fizica nu a fost punctul meu forte in facultate am apreciat ca e mai bine sa aplelez la specialisti . Multumesc calduros pentru ajutorul acordat domnilor Codex si Traian Dajma .
    Ramin dator daca e mevoie de ajutorul meu la ce ma pricep.

    Comentariu


    • #5
     Eu am auzit ca se poate alimenta pompa de circulare si ventilatorul centralei si cu un UPS de calculator la care se atatseaza o baterie de masina care se incarca in momentul in care este tensiune pe retea si alimenteaza UPS-ul in momentul lipsei tensiunii in retea. Credeti ca este posibila folosirea unui UPS pentru alimentarea centralei termice pe oerioada lipsei tensiunii din retea?Care ar fi schema electrica de cuplare a acestuia?

     Comentariu


     • #6
      UPS-ul are deja propriul acumulator(sau acumulatori). La ce va mai trebuie acumulatorul auto? Poate va ganditi ca achizitionati un UPS de capacitate mai mica si adaugand un acumulator mai mare(cel auto) acesta va functiona mai mult timp. Puterea nu ii va creste in nici un caz. Ideea nu este buna deoarece circuitul intern al UPS-ului poate fi gandit sa incarce capacitatea initiala a acumulatorilor originali intr-un anumit interval de timp si sa se opreasca, sau nu va furniza curentul necesar incarcarii acumulatorului auto intr-un timp util. Cel mai indicat este sa folositi un UPS care sa sustina dublul puterii de care aveti nevoie pentru a avea autonomie un timp mai indelungat. La ce tip de centrala va referiti?
      Curentul nu iarta!

      Comentariu


      • #7
       Centrala este Yunkers cu gazeificare de 24Kw puterea ventilatorului este de 50W iar a pompei de circulare este de 85W. Un UPS de 500W imi asigura functionarea acestot 2 consumatori pentru maxim 30 minute. Eu locuiesc intr-o zona in care sunt dese si lungi penele de curent. De aceea ma gandeam sa folosesc o baterie auto in paralel cu cea a UPS-ului pentru a mari durata de functionare a acestuia. De fapt as avea nevoie de un convertizor 12vcc/220vca dar este prea scump si as incerca sa modific un UPS.

       Comentariu


       • #8
        S-ar putea sa mearga, dar nu uitati ca UPS-ul a fost construit sa incarce cu un anumit curent acumulatorii din el. Conectand un alt acumulator necesarul de curent pentru incarcare va creste. Nu stiu daca partea de incarcare din UPS poate acoperi si necesarul acumulatorului auxiliar, dar din experienta si din ratiuni economice dimensionarile se fac doar pentru scopul prevazut. Nu stiu daca acumulatorii din UPS sunt de 12v.
        Ati putea incerca mai bine varianta cu redresor separat pentru incarcarea acumulatorul auto.

        Comentariu


        • #9
         Acel invertor de care spuneti dumneavoastra are un consum mare de curent, mai ales daca este un model mai low budget care nu are un randament foarte mare. Ar trebui sa aveti mai multi acumulatori auto de capacitati mari ca sa va tina mai mult decat acel UPS. In plus de asta invertoarele mai ieftine au in "secundar" ca sa zic asa o tensiune nesinusoidala; este o forma de unda dreptunghiulara(comuta defapt + si -) rezulta multa energie in armonici de frecventa de comutatie, ceea ce conduce la probleme cam cu toate tipurile de sarcini inductive sau mai pretentioase. Celelalte modele cu forma sinusoidala modificata (modified sine wave) au si o pauza in 0 intre + si -. De aici anumite avantaje si teoretic posibilitatea de utilizare cu aproape orice sarcina. Ideea e ca, cu cat se vor apropia mai mult de forma sinusoidala vor fi mai scumpe, lucru valabil si la UPS.
         Centralele sunt unele din sarcinile "pretentioase" la care de multe ori este nevoie ca neaparat faza sa fie pe un anumit conductor spre exemplu deci pot aparea probleme la functionarea cu invertor.

         Cam cat timp dureaza in medie o pana de curent in zona?
         Curentul nu iarta!

         Comentariu


         • #10
          Am vazut ca exista si pompe de circulatie la 12 V. Una din aceasta v-ar trebui.
          Sau poate cel mai bine ar fi un generator de curent electric pe benzina. Dar nu cred ca porneste automat la caderea curentului.

          Comentariu


          • #11
           Problema este ca centrala e un tot unitar...nu poti alimenta separat cum vrei componentele.
           Un grup electrogen cu motor termic care porneste eventual si singur cu demaror la lipsa prezentei tensiunii este foarte scump, insa un generator pe care il pornesti cu pull starter si reuseste sa asigure eventual iluminarea si functionarea centralei nu ar fi asa costisitor.
           Curentul nu iarta!

           Comentariu


           • #12
            daca te pricepi la electronica, nu e greu sa modifici o centrala sa comande o pompa de 12 Vcc in loc de 220 Vca

            UPS-urile de calculator, APC, UPGuard, si chiar unele no-name au acumulatorul de 12 V, 7 Ah, ceea ce este destul de putin, doar pentru 5-15 minute, in functie de consum. Rolul UPS-ului este de a putea opri calculatorul in siguranta, in cazul in care pana de curent dureaza mai mult de 30 de secunde.

            Daca vrei sa pui un acumulator de masina, poti sa o faci fara probleme. Circuitul de incarcare a acumulatorului nu merge pe timp, ci pe detectarea unei tensiuni de incarcat. Deci, va dura mai mult pina se va incarca, dar daca sta in priza, si este curent, in final se va incarca complet.
            Totusi, ca idee, scoate vechiul acumulator de tot, si pune cel de masina. Nu le pune in paralel, pentru ca vor fi 2 surse de curent, cu parametrii diferiti (capacitate, rezistenta interna, etc) si e posibil sa zapaceasca circuitul de incarcare.

            Comentariu


            • #13
             Imi pare rau ca nu imbratisez ideea lui break_noon.
             Este posibil sa se arda partea de incarcare din UPS in cazul in care acesta trebuie sa incarce un acumulator mai puternic chiar daca are aceeasi tensiune. Nu zic ca sigur se va arde, ci doar ca exista un risc sa se intample asa ceva.
             Pentru acumulatorul UPS-ului curentul cerut sursei pentru incarcare este de cel mult 0,7A, peste aceasta valoare existand riscul deprecierii acumulatorului. Un acumulator auto cu capacitatea de 55Ah va cere pentru incarcare o valoare maxima acceptata de 5,5A. Prin urmare sursa ar putea sa se arda la aceasta cerinta daca nu cumva ar avea vreun limitator de curent. Sa nu uitam ca limitarea curentului pentru protectia acumulatorului auto se face din varierea tensiunii de incarcare.
             Daca tot vrei sa alimentezi un consumator de 12vcc fa-o simplu cu un acumulator auto prin contactele unui releu care in momentul nealimentarii consumatorului inchide circuitul la bornele acumulatorului.

             Comentariu


             • #14
              acumulatorii pe baza de plumb se incarca de regula cu un curent de 10% din curentul nominal.
              orice incarcare cu un curent mai mic nu face decit sa prelungeasca durata de incarcare. acumulatorul va lua atita curent cit i se va da.
              sa nu uitam ca vorbim de o sursa de curent, si se aplica legile lui Kirkoff, nu de o rezistenta, unde functioneaza legea lui Ohm.

              incarcarea unui acumulator de masina cu 0.5 A am testat-o cind nu am avut la dispozitie un incarcator de masina, si a functionat. Chiar si dupa 10 ore bateria si-a revenit partial, iar dupa 24 de ore a putut fi pusa pe masina, si sa porneasca motorul. Incarcatorul nu a fost deloc suprasolicitat, nu avea nici un fel de protectie, si nu s-a incalzit.

              normal, ca sa faci o modificare la un echipament electronic, si sa il scoti din parametrii de productie presupune ceva atentie, si ceva teste

              Comentariu


              • #15
               Postat în original de break_noon
               normal, ca sa faci o modificare la un echipament electronic, si sa il scoti din parametrii de productie presupune ceva atentie, si ceva teste
               De acord cu tine break_noon, asta trebuie sa testeze si masonetgv iar daca ii merge poate pune modificarea in practica.

               Comentariu

               Procesare...
               X