Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Becuri economice

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • #16
  Re: becuri economice

  Postat în original de vetu
  Pentru a economisi curent am schimbat becurile clasice cu becuri economice (de firma, dar nu mentionez numele). Surpriza mea a fost ca la momentul in care intrerupatorul este pe pozitia inchis, in interiorul becului (tubului) se observa o iluminare periodica (de intensitate diferita, uneori slaba, alteori intensa, aproape de intensitatea de lucru). Mentionez ca aceste aspecte apar doar la anumite circuite (nu in toate camerele). De asemenea mentionez ca "palpairea" cu pricina este concordanta cu o "palpaire" concomitenta ce apare la nivelul ledului de pe intrerupator. Intrebarea mea este: cine e de vina ? becul, intrerupatorul, circuitul sau electricianul. Acesta nu mi-a putut raspunde la intrebare, a dat vina pe descarcarea din interiorul tubului (ceva de genul ce se intampla in tuburile de neon ?!). Si bineinteles, intrebarea finala : ce e de facut ?
  Va multumesc.
  Am avut si eu fix aceasi problema si am inversat faza cu nul deci intrerupator pe faza nu pe nul si merge ok
  sau cumpara un bec economic mai puternic cu siguranta ai un bec de pana in 15 W cu cat becul ii mai mare cu atat scade intensitatea la palpait cund intrerupatorul ii oprit
  Pune un bec de max 10 W si apoi unul de 20 W si zimi daca ii vreo diferenta !!!

  Comentariu


  • #17
   In mod firesc faza trece prin intrerupator, nu nulul, deoarece se presupune ca mai des se umbla la bec, nu la intrerupator.
   Si eu am aceasta problema din cauza intrerupatoarelor cu martor. Am facut probe de schimbare a fazei cu nulul, dar bineinteles ca fenomenul s-a mentinut.

   Comentariu


   • #18
    Eu nu mi-am pus niciodata problema cauzei. Am spart pur si simplu beculetul din intrerupator si totul a fost OK de atunci. Mentionez ca am un bec economic in bucatarie de 4 ani.

    In schimb alta e problema cu becurile economice in baie care se ard la 1-3 luni indiferent de marca sau "firma". Probabil ca nu se impaca prea bine cu umiditatea.

    Comentariu


    • #19
     Postat în original de lucianraducanu
     ...
     In schimb alta e problema cu becurile economice in baie care se ard la 1-3 luni indiferent de marca sau "firma". Probabil ca nu se impaca prea bine cu umiditatea.
     Dupa unele calcule facute de mine, aceste "becuri economice" sunt de fapt mai pagubitoare decit cele cu incandescenta, dar...
     Explicitare:

     Teoretic, un bec economic are un consum de eenergie electrica activa mult mai redus decit un bec cu incandescenta, o lumina mult mai apropiata de "lumina zilei" ( temp. de culoare f. mare) cu o eficienta luminosa (parametrul Cd/m.p) mult mai buna, raportata la un bec cu incandescenta de aceiasi putere electrica. Mai are avantajul ca disipatia termica in timpul functionarii este mult mai mica fata de un bec cu incandescenta care ar produce aceiasi eficienta luminoasa, ceea ce vara, este avantajos deoarece nu produce supraincalzirea camerelor acolo unde avem un candalabru cu 3-4-5 becuri cu incandescenta care trebuie sa functioneze toate.
     Un bec economic, constructiv, este pe principiul tubului cu neon, in care se amorseaza controlat ,din punct de vedere al curentului, o "descarcare" electrica intre doi electrozi, care "ajutata" de vaporii de mercur (Hg) existenti in tub, produc o ionizare puternica a gazului din interior, ionizare care la rindul ei produce o fluorescenta puternica a stratului florescent depus pe peretii interiori ai tubului de sticla.
     TOT "TEORETIC" DURATA DE VIATA A UNUI TUB CU NEON AR TREBUI SA FIE DE 8-10 (sau chiar mai mult) DURATA DE VIATA A UNUI BEC CU FILAMENT DE WOLFRAM (incandescent).

     Aici este marea problema !! Majoritatea becurilor eficiente de pe piata sunt piratate, executate dupa o tehnologie proasta, astfel incit durate de viata a unui asemenea bec este comparabil egala cu a unui bec cu incandescenta, daca nu chiar mai mica. ( am avut becuri care le-am schimbat dupa 4-5 SAPTAMINI de functionare.

     S-ATUNCI, FACE-TI UN MIC CALCUL ECONOMIC, SI DEDUCE-TI SI DVS. CIT DE "ECONOMICE" POT FI UNELE DIN ELE:
     Un bec cu incandescenta de 75 W costa 0,6-0,9 lei si rezista aprox. 1000 de ore de functionare (4-6 luni de zile)

     - Un bec economic de 20W (echivalent ca putere luminoasa) costa 7-8 lei (daca nu si mai mult in alte parti) si are o medie de viata practica de cca. 3-400 ore de functionare. Becurile adevarate tehnologic care au o durata de viata de 8-10 000 de ore sunt foarte scumpe la noi.

     Acum face-ti un calcul economic simplu: calculati citi bani ati economisit de exemplu, la 500 ore de functionare, prin diferenta de consum energie electrica (costul pe kwh ori consumul fiecarui bec)
     Apoi, vedeti citi bani ati dat in plus pe becul economic fata de cel clasic.

     Cred ca o sa fiti surprinsi de constatarea ca "economia" de curent este mai mica decit diferenta de pret dintre becuri; deci... paguba!

     Mai ramine avantajul spus anterior... o lumina "rece", apropiata de lumina zilei... cite-odata cu... pilpiiri... dar multi prefera acest confort optic.
     ATENTIE ! BECURILE ECONOMICE DEFECTE NU LE LASATI LA INDEMINA COPIILOR SA SE JOACE CU ELE; DACA SUNT SPARTE, "PRAFUL" FLUORESCENT DE PE INTERIORUL TUBULUI DE STICLA SE POATE RIDICA IN AER SI ESTE INSPIRAT. ACESTA ARE UN MARE GRAD DE TOXICITATE.
     Pa, DC

     "Daca asculti de mine... faci cum crezi... "
     "Diplomele mele este faptele...care, cu diplomele lor nu le pot vede..." (almanahe-drept la replica)

     Comentariu


     • #20
      Eu mi-am pus becuri economice de 36 W acum 8 luni.Is oarece ..noname (dar nu cele mai ieftine).Intradevar , ajung la maximum de lumina dupa c?teva minute.Mi s-a ars unul singur dupa aproximativ 3-4 luni , si anume cel din baie (posibil din cauza umiditatii).Restul functzioneaza fara probleme.Mi-am facut si eu un calcul si pot sa spun ca un bec s-a amortizat in ~ 3 luni , asta desigur avind in vedere cit tzin eu becurile aprinse.Deocamdata sunt PRO becurilor economice.

      Comentariu


      • #21
       Ne-am prins.

       Comentariu


       • #22
        Pentru mine la un bec sau corp de iluminat, conteaza mai mult sanatatea ochilor. Apoi ma gandesc la design, consum si pret. Pentru spatii in care nu petrecem mult timp, becurile economice sunt bine venite.

        Comentariu


        • #23
         Pentru spatiile in care nu petrecem mult timp nu cred ca renteaza sa-ti pui becuri economice, se amortizeaza in foarte mult timp. Eu mi-am pus cateva afara, in beci si pe hol. No name-uri ieftine (3 lei). Pana acum nu s-a ars nici unul (1 an si jumatate) In ce priveste palpairea lor cand sunt stinse, eu nu am beculet la intrerupator si tot palpaie. Asta se vede cel mai bine la cel din beci.

         Comentariu


         • #24
          Daca pentru becul din beci, aveti faza trecuta prin intrerupator, inseamna ca are loc conturnarea cand este deschis. Este indicat sa inlocuiti intrerupatorul.
          Am constatat ca becuri economice de aceeasi putere ale aceluiasi producator, se comporta diferit la actionarea de catre acelasi intrerupator cu martor. Unele palpaie mai puternic decat altele, iar unul in mod surprinzator nu palpaie deloc.

          Comentariu


          • #25
           nu am incercat deoarece nu am becuri economice dar cred ca folosirea unui condensator de valoare mica si tensiune mare (1kv de ex.) ar face ca problema sa fie rezolvata.acest condesator ar trebui conectat in paralel cu becul economic.daca cineva incearca metoda propusa de mine astept cu mare interes raspunsul.condensatorul ar trebui sa aiba cel putin 0,1uF.si sa lucreze in c.a.va salut!

           Comentariu


           • #26
            Becuri economice

            poate cineva sa-mi spuna care sint acele becuri economice de iluminat pe care se pot folosi variatoare de tensiune

            Comentariu


            • #27
             deci se folosec numai la becurile vechi cele cu filament

             Comentariu


             • #28
              http://www.misiuneacasa.ro/forum/vie...612&highlight=
              aici poate gasiti un raspuns
              "Relaxeaza-te! si vei da cel mai bun lapte" - Milka
              Nu sunt expert, dar imi dau si eu cu parerea!

              Comentariu


              • #29
               multumesc, m-am lamurit

               Comentariu


               • #30
                Dulux el dim de la Osram
                http://www.osram.ro/osram_ro/Profesi...DIM/index.html
                DorS - Dimming de la Megaman
                http://www.youtube.com/watch?v=95gciz9I7gU&hl=de

                Comentariu

                Procesare...
                X