Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Conectare cuptor electric la curent

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Consultant electrice
  a răspuns
  Siguranta nu declanseaza din cauza conexiunii. Este posibil ca siguranta sa fie defecta sau sa fie o alta problema care sa o declanseze pe cale diferentiala daca este o siguranta care pe langa comutatorul de actionare are si un mic buton dreptunghiular langa care scrie "Test".

  Lasă un comentariu:


 • uceniculgica
  a răspuns
  da mai multe amanunte despre aceasta siguranta principala, pune o poza cu ea, nu cumva este diferentiala?

  Lasă un comentariu:


 • lonutz
  a creat un topic Conectare cuptor electric la curent

  Conectare cuptor electric la curent

  Va salut colegi forumisti.
  Am si eu un cuptor electric normal, la 220 V, si de 2 ani de cand l-am achizitionat a mers fara probleme. Tin minte ca la montarea lui acesta nu avea stecher, si astfel a legat electricianul direct cu firele din perete cu banda izolatoare (suprafata contact vreo 3-4 cm/fir), iar la capat cu conector terminal din acela cu surub. Tot acolo a legata si plita, care este insa pe gaz, de curent are nevoie doar pentru scanteia de aprindere a ochiurilor.
  Recent insa, a aparut o problema. Cand pornesc cuptorul, in vederea gatitului, cade siguranta pricipala la tablou in scurt timp. Tabloul de sigurante e marca Noark, sunt 6 in total: una principala, care opreste tot in casa (aceea cade) iar restul pentru lumini si prize in diferite zone ale casei. Daca opresc cuptorul, si pun siguranta la loc, merge in continuare afisajul cuptorului, si plita de asemenea. Problema este cand dau drumul la gatit in cuptor, atunci in scurt timp cade siguranta iar.
  Care ar putea sa fie problema? Sa aiba cuptorul probleme? Mentionez ca instalatia electrica e noua, si firele sunt suficient de groase incat sa tina un cuptor de 2000 w precum al meu.
  Exista alta modalitate mai buna de conectare a firelor la reteaua de curent, vreuna standard in astfel de cazuri?

  Multumesc anticipat pt eventuale sfaturi/idei.
Procesare...
X