Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Suierat calorifere/robinet termostatat

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Suierat calorifere/robinet termostatat

  Buna ziua,

  Odata cu ninsoarea nu am avut current vreo 24 h si de atunci am observant ca atunci cand deschid robinetele de apa calda din casa caloriferele care au robinet termostatat si sunt reglate pe temperature de inchet suiera. Suieratul dureaza atata timp cat apa calda curge.

  Aveti idee de ce? Pana la aceasta intrerupere de current nu am avut aceasta problema.

  Multumesc frumos,
  Mihai

 • #2
  Ce pompe / pompa de recirculare aveti? Aveti incaperi in care sunt reglate spre minim si altele care sunt incalzite sau toata locatia este setata pe pragul de inghet?
  Curentul nu iarta!

  Comentariu


  • #3
   Casa este parter+mansarda si am incalzire in pardoseala, doar in garaj si in CT am pus calorifere. Cele doua distribuitoare parter si mansarda au pompe proprii, iar pana in distribuitoare si in cele doua calorifere apa este inpinsa de catre pompa centralei. Cele doua calorifere sunt puse pe temperature de inghet, deoarece in mod natural am observant ca temperature in garaj si CT nu scade sub 9-10 grade si este relative constatnta in aceasta perioada. In distribuitoare robinetele sunt deschise la maxim, in termostat pe circuitele din fiecare camera setate la 21 grade Celsius. Pe langa intrebarea cu suieratul exista o reglare pentru optimizarea consumului din distribuitoare?

   Multumesc frumos,
   Mihai

   Comentariu


   • #4
    Incercati sa ajustati robinetul sa il mai deschideti putin. Probabil ca este o deschidere care intra in rezonanta in conditiile date. Este posibil fiind mai frig sa se fi schimbat situatia fata de cand nu fluiera. Pentru intrebarea a doua puteti sa cititi topicul de aici: https://www.misiuneacasa.ro/forum/fo...ribuitoare-etc si daca mai sunt nelamuriri sa postati acolo.
    Curentul nu iarta!

    Comentariu

    Procesare...
    X