Panouri fotovoltaice 2019

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi
  • PowerMC
    Administrator
    • 02.mai.2007
    • 2237

    #16
    Pe langa programul fotovoltaic destinat celor racordati la sistemul energetic national, s-a lansat si un program nou pentru cei izolati.
    Anticipam ca acest program va avea mai mult succes ca primul, care pare blocat.
    Asadar a fost aprobata organizarea sesiunii de depunere a dosarelor de finanțare, în cadrul Programului privind instalarea de sisteme fotovoltaice pentru gospodăriile izolate neracordate la rețeaua de distribuție a energiei electrice, în perioada 10 aprilie – 10 iulie 2019. Acest program permite investitii in sisteme off-grid, cu acumularea enegiei in sisteme de baterii. Energia stocata in baterii se poate utiliza pe perioada cand nu este insolatie, noaptea de exemplu. Prin intermediul invertorului se converteste energie din acumulatori - 12Vcc in 230Vca.
    Ultima editare de calin.diaconu; 03.dec.2021, 07:22. Motiv: ortografie
    Va rog sa cititi si sa respectati Regulamentul Forumului Misiunea Casa!

    Community Manager MC

    Comentariu

    • Consultant electrice
      Moderator
      • 08.nov.2005
      • 3240

      #17
      Oare incepe ceva concret?
      Curentul nu iarta!

      Comentariu

      • PowerMC
        Administrator
        • 02.mai.2007
        • 2237

        #18
        Conform AFM:
        "Marți, 10 septembrie 2019, ora 10 demarează programul denumit generic Casa Verde Fotovoltaice. Persoanele fizice se vor putea adresa instalatorilor validați, care au încheiat contract cu Administrația Fondului pentru Mediu, în vederea înscrierii în Program.
        Înscrierea se realizează prin intermediul aplicației informatice a Programului, în limita sumelor alocate pe regiuni
        Recomandăm solicitanților și instalatorilor validați să studieze cu atenție ghidul de finanțare – forma actualizată.
        "

        Lista instalatorilor poate fi consultata pe siteul AFM, accesand linkul https://afm.ro/main/programe/sisteme...2019_09_05.pdf
        Va rog sa cititi si sa respectati Regulamentul Forumului Misiunea Casa!

        Community Manager MC

        Comentariu

        • Consultant electrice
          Moderator
          • 08.nov.2005
          • 3240

          #19
          Si s-a prabusit tot:
          "Administrația Fondului pentru Mediu a sesizat Parchetul privind o posibilă fraudă la înscrierea în programul prin care românii sunt încurajaţi să îşi monteze panouri fotovoltaice pe acoperiş, cu sprijin financiar de la stat

          Administrația Fondului pentru Mediu a anunţat că a suspendat în data de 10 septembrie 2019 înscrierile persoanelor fizice în programul „Casa Verde”, iar după o serie de verificări, a sesizat Parchetul pentru a se pronunța cu privire la legalitatea înscrierilor în aplicația informatică.

          Mai concret, există suspiciuni de fraudă privind înscrierile, în condiţiile în care jumătate din fonduri au fost rezervate din prima zi, în cele doar 6 ore şi jumătate cât a fost activ programul înainte să apară suspiciunile.

          Unii instalatori de panouri au depus plângeri la Agenţia Fondului pentru Mediu şi Consiliul Concurenţei. Ei susţin că au fost folosite programe robot, prin care au fost introduse automat dosare, aşa că nu au avut drepturi egale.

          Aplicaţia dedicată programului “Casa Verde fotovoltaice” a devenit funcţională la ora 10 dimineaţa, pe 10 septembrie. 6 ore şi jumătate mai târziu, a fost blocată de Administraţia Fondului pentru Mediu. Şi asta pentru că în acest interval de timp, foarte scurt, în sistem au fost introduse nu mai puţin de 13.300 de cereri şi s-au rezervat aproape jumătate din fondurile disponibile."
          Curentul nu iarta!

          Comentariu

          • mbostangiu
            Membru Marcant
            • 31.dec.2011
            • 594

            #20
            Buna ziua,
            Am aplicat pentru acest program si de circa 2 luni instalatia este in functiune (inverter on-grid monofazic, 3 kW, bransament trifazic).
            In instalatia electrica din casa am un UPS de 2 kVA din care alimentez cativa consumatori sa spunem vitali ( centrala gaz si pompele distribuitoarelor de la incalzirea in pardoseala, ceva iluminat, senzori detectie gaz, curenti slabi)
            In zona in care locuiesc nu sunt frecvente intreruperile in alimentarea cu energie electrica (cateva pe an), insa iau in calcul achizitionarea unui generator, si de aici vine si intrebarea:
            Cum se va comporta inverterul sistemului fotovoltaic daca este conectat la un moment dat, in aval de generator? Va intra in sincronism cu generatorul si va "ajuta" sau este de evitat aceasta schema? Daca functioneaza acest ansamblu, ce se intampla daca nu am consum la un anumit moment sau daca puterea debitata de fotovoltaic este mai mare decat consumul (ma gandesc ca generatorul functioneaza in gol dar nu stiu cum reactioneaza inverterul - ma tem de supratensiuni sau alte efecte negative).
            “Quality means doing it right when no one is looking.”

            Comentariu

            • VYS
              Living Legend
              • 19.aug.2005
              • 13007

              #21
              Porneste inca odata acest program, cei interesati ar trebui sa ia legatura cu instalatorii validati sau in curs de validare.
              VYS Blog DIY

              Comentariu

              Procesare...