yobit eobot freewallet bgogo digifinex wp fastest cache wp super cache
Urmareste-ne pe Facebook

Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Instalatie pe pereti sau in tavan?

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Instalatie pe pereti sau in tavan?

  Buna ziua,
  Casa de caramida cu stalpi de beton in colturi, P+M, tencuiala pe baza de gips pe interior, pe plafon probabil rigips, pentru reteau electrica pot sa:
  1. Tai santuri in caramida si sa duc cablurile la 30 cm de tavan pe orizontala si cobor pe verticala la fiecare intrerupator/priza? Dar in colt unde sunt stalpii de beton? Fac santuri si in beton? (Risc de taiere a otelului)
  2. Duc tot cablajul deasupra rigipsului si cobor doar la prize si intrerupatoare
  3. Ingropat in sapa? Am incalzire in pardoseala cu apa deci as evita sa-l pun acolo

  Ce ar fi cel mai usor de realizat si practic?

  multumesc
  Ultima editare de Consultant electrice; 02.iun.2019, 21:41.

 • #2
  Prin pardoseală. N-are nicio importanță că încălzirea este tot prin pardoseală, traseele electrice nu vor avea nicio problemă, întrucât vor fi complet izolate (inclusiv termic) de sistemul de încălzire.
  LARGO AL FACTOTUM

  Comentariu


  • #3
   Postat în original de Cherubino Vezi post
   Prin pardoseală. N-are nicio importanță că încălzirea este tot prin pardoseală, traseele electrice nu vor avea nicio problemă, întrucât vor fi complet izolate (inclusiv termic) de sistemul de încălzire.
   Multumesc pentru raspuns, mai am doua intrebari:

   1. Prima conducta la incalzirea din pardoseala este la 5cm de la perete, traseul electric sa-l pun in aceste 5cm de a lungul peretelui sau sub tevi in izolatie?
   2. Trecerea in diagonala/etc se face sub tevi tot in izolatie?
   Ultima editare de rufusz; 28.mai.2019, 09:12.

   Comentariu


   • #4
    Nu inteleg de ce te intereseaza ce e la colturi. Daca ai tavan de rigips toata instalatia poate trece pe acolo,de la tablou poti pleca spre camere foarte usor cu strapungere de la camera la camera exact la nivelul dintre plafon si tavanul de rips.Apoi cobori la prize si intrerupatoare unde ai nevoie.

    Comentariu


    • #5
     Cel mai simplu este sa faceti instalatia de prize prin pardoseala iar iluminatul prin tavan pe sub rigips.Varianta pe margini e mai simpla dar consuma mai mult material,varianta pe diagonala e mai greu de facut dar se consuma mai putine tevi ,cablu,etc. La beton daca chiar este nevoie sa faceti santuri nu taiati cu flexul,doar spargeti cu rotopercutorul,alegeti copex mai subtire si acoperitil in tencuiala.
     Ultima editare de Consultant electrice; 24.iun.2019, 19:37.

     Comentariu

     Procesare...
     X
     sigla BRAT