yobit eobot freewallet bgogo digifinex wp fastest cache wp super cache
Urmareste-ne pe Facebook

Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Lampa cu senzor miscare, pe palier scara blocului

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Lampa cu senzor miscare, pe palier scara blocului

  Bună ziua, mă interesează să îmi pun pe etajul unde locuiesc o lampa (proiector) cu senzor de mișcare. Problemă este că pe palier avem 3 becuri și când se aprind, stau câteva minute. Dacă pun senzor de mișcare la becul de lângă ușă mea, nu cred că are curent continuu, de aceea m-am gândit să pun separat o lampa cu senzor de mișcare, dar nu știu de unde să mă leg la curent. M-am uitat in doza de pe palier și am văzut fire albastre și maro, cred că mă pot lega aici. Întrebarea mea este ok, sa să mă leg in doza de pe palier? Nu afectează legătură mea și senzorul de mișcare, restul instalației? Menționez că nu sunt un specialist. In casa a fost simplu, pe hol am dat aplica veche jos și am pus una cu senzor de mișcare și totul funcționează perfect. Când vreau pot sa întrerupă curentul din întrerupător, dar pe scara deja este mult mai complicat.
  orice sfat este binevenit. Va mulțumesc

 • #2
  Trebuie sa identificati o faza si un nul care nu sunt influentate de temporizatorul luminii de pe scara. Incercati sa identificati o faza cu creionul de control sau daca aveti un aparat de masura identificati 2 conductoare pe care sa aveti tensiune 230V. Acolo puteti lega lampa insa, ideal ar fi sa cunoasteti de unde vine acel circuit si ce alimenteaza ca sa vedeti ce protectie are.
  O alta solutie mult mai eleganta ar fi sa anulati automatul de scara, sa alimentati niste lumini de veghe led de intensitate redusa care sa functioneze in permanenta si separat sa alimentati lampi cu senzor care sa detecteze prezenta si sa va ofere o lumina suficienta.
  Curentul nu iarta!

  Comentariu

  Procesare...
  X
  sigla BRAT