Priza cu probleme sau instalatie cu probleme

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță Tot
postări noi
  • Nexus11
    Incepator
    • 17.oct.2010
    • 41

    Priza cu probleme sau instalatie cu probleme

    Am din panoul vechi de la apartament(ce are sigurante noi) inca un tablou cu 2 sigurante noi ce duc la doua trasee noi.Unul din trasee duce in baie si am o priza acolo ce o folosesc pentru masina de spalat ,iar celalat traseu este folosit pentru hota si centrala termica.
    Dupa un timp masina de spalat nu mai putea sa mearga la acea priza si am pus un prelungitor de la alta priza din casa,iar masina a inceput iar sa functioneze.Practic inainte de a pune prelungitorul ea doar se aprindea apoi cand pornea programul de spalare se oprea ca si cum nu avea curent.Acum un an si jumate am chemat un electrician care a mai facut si alte chestii prin casa.I-am spus si de problema de la masina si mi-a spus ca e proasta priza si ca imi trebuie o priza noua cu rezistenta la umezeala.

    Acum dupa ce a trecut un an si jumatate(electricianul a schimbat atunci si priza si siguranta de pe acel traseu) a aparut cam aceeasi problema.Acum totusi nu se stinge masina ci porneste ciclu de spalare si apoi dupa vreo 2 -3 rotiri da eroare la panoul electric de la masina.

    La ce ar trebui sa ma uit sau sa ii spun electricianului care va veni, daca este prea dificil pentru mine sa fac acea operatiune.Masina si-a revenit si merge perfect la oricare priza din casa mai putin la acea priza din baie.
  • Consultant electrice
    Moderator
    • 08.nov.2005
    • 3240

    #2
    Ce eroare da masina?
    Priza din baie cum arata si unde este pozitionata? Se vad urme de coroziune sau ceva care ar putea influenta rezistenta conexiunii?
    Incercati sa scoateti stecherul din priza si sa il reintroduceti de cateva ori. Ulterior mai apare problema?
    Curentul nu iarta!

    Comentariu

    • Nexus11
      Incepator
      • 17.oct.2010
      • 41

      #3
      Asta e eroarea masinii.

      "Eroare presostat

      Verificati contactele presostatului

      Verificati conexiunile dintre presostat si modulul electronic"

      Cum am spus la alta priza merge fara probleme.
      Partea cu stecherul am facut-o de mai multe ori si problema persista.Traseul de la masina de spalat este un traseu montat aparent prin hol,Priza intra in baie prin perete doar ea.E o priza dubla ca si montaj cu capac de protectie.Din cele 2 prize doar una merge cealalta asa a fost pusa dar cablu nu a fost pus si pentru a 2-a.Atunci cand am pus sa fie traseul au tras cablu doar pentru o priza dar gaurile au fost facute atunci pentru amandoua si cumva asa a ramas.O priza dubla dar alimentata doar 1.
      Priza se afla la 30 de cm inaltime fata de solul baii ,in spatele masinii de spalat si la 30 cm distanta de cada.
      Oricum datorita pozitiei nu ai cum sa dai cu apa prin zona.Baia are un geam de aerisire,avem si un dezumidificator tip pastila in baie(pus de preventie)Iar iarna,toamna si primavara cand in casa este mai umezeala am un dezumidificator electric mare care il folosesc ca sa dezumidific si camera si baia in acelasi timp.Acel dezumidificator e lasat cam zilnic ca sa stiu sigur ca nu am probleme.Masinei de spalat nu ii scot stecherul din priza niciodata.

      Comentariu

      Procesare...