Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Sigurante automate

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Sigurante automate

  Buna seara!Am nevoie de ajutor in urmatoarea problema:am o instalatie trifazata.La contorul de la strada am siguranta de 16A.De curând am achiziționat un container din panouri tip "sandwich "in care am dorit să bag instalatie electrica.De la contor la container am tras cablu subteran intr_un panou cu 2 prize trifazate si 3 pprize monofazate.Pe trifazate am rog.de 25A si pe monofazat am de 20A.Am chemat un electrician sa imi trage din acest panou un tablou de sigurante separat pentru interior acelui container.A lucrat cu conducător de 2,5 ptr prize si 1,5 ptr.becuri,iar sigurante de 25A ptr.prizele interioare si de 16 A ptr.iluminat. A pus siguranta de 25 ptr. fiecare priza.Ca si consumatori am in interior 3 calorifere electrice de 2000w,un delimano de 1700w,4 aplici de 75w ,iar la exterior am 3 proiectare de 150w.Cand am facut proba la instalatie si am dat drumul la toti consumatorii,după 2,3 minute a picat siguranta generala de la contor,cea de 16A.Daca scot delimano din priza totul functioneaza ok.Am schimbat si delimano,crezând că are vreun scurt,dar si cu cel nou este aceași problema.Orice raspuns este binevenit.Va multumesc anticipat!

 • #2
  Postat în original de Vpg1980 Vezi post
  Cand am facut proba la instalatie si am dat drumul la toti consumatorii
  Puterea = Tensiunea x Intensitatea
  Intensitatea = (3x2.000+1.700+4x75+3x150)/230=8.450/230=36,74 A

  La contorul de la strada am siguranta de 16A
  Unii apreciaza ca sigurantele din aval (cele din tablou) trebuie sa fie cu doua ordine de marime mai mici decat cea generala.

  Comentariu


  • #3
   Va multumesc pentru mesaj.Atunci ,ce imi recomandați sa fac ca sa pot remedia aceasta problema?

   Comentariu


   • #4
    Ai spus ca ai bransament trifazat.
    Echilibreaza fazele si calibreaza corect sigurantele.
    Nu ar strica si cateva sigurate diferentiale.

    Comentariu


    • #5
     Am inteles!Dar pentru schimbarea siguranței de la contor trebuie sa chem pe cei de la Cez. Pe faza la care este facuta instalația de la container,nu mai este alt consumator.Pe celelalte 2 faze am legate 3 prize monofazate pentru exterior.Daca era vreun contact imperfect in doze sau vreo legatura facuta aiurea,trebuia sa pice siguranta principala si atunci cand nu este acest delimano in priza.Am schimbat legăturile si la alta faza si tot acest lucru se intampla.Tind sa cred ca de vina este tot siguranta de la contor,acei 16A nu duc tot consumul.Problema este ca in viitor doresc sa imi fac o pensiune si daca nu rezista la consumul care il am acum,la ce consum instant are o pensiune,ce ma fac?Va multumesc inca o data ptr.sfaturi.

     Comentariu


     • #6
      Buna ziua,
      Observ in prima faza o problema.Pe faza pe care este delimano,puterea insumata este de 1700 w cat ia delimano+ 2000w pt caloriferul electric,deci 3700 w.Aceasta este situatia nefericita cand se depasesc cei 3600w cat duce siguranta de 16A deci instant cade siguranta din bransament.O varianta ar fi sa nu folositi delimano sau sa nu folositi acel calorifwer electric care este pe faza cu delimano.
      Mai sunt cateva probleme:
      - conductorii de 2,5 mmp pt priza sunt corespunzatori sigurantei de 16A,de ce ati pus dvs siguranta de 25A?Este gresit.Riscati la suprasarcina sa deteriorati conductorii fara sa va cada siguranta si de aici e un pas mic pana la foc.Asta e o improvizatie,vedeti statisticile ISU,85% dintre incendii sunt produse de instalatiile improvizate cum e a dvs.In plus toate prizele monofazate normale sunt dimensionate pt sarcina de 16A.
      - conductorii de 1,5 mmp sunt corespunzatori sigurantei de 10A,de ce ati pus dvs siguranta de 20A?Aceiasi durere ca si mai sus.
      - dvs va alimentati din bransamentul de la strada atat casa cat si containerul.In acest caz nu exista rezerva de putere pt casa daca folositi containerul.
      - nu va schimba nimeni siguranta de 16A din bransamentul de la strada.Ca sa se schimbe siguranta cu una mai mare trebuie suplimentata puterea din bransament deci trebuie bani,multi bani.In plus trebuie sa verificati daca sectiunea conductorilor de la bransament la casa va permit acest lucru.
      Deci,in concluzie,rezolvarea problemei se poate face ori prin marirea bransamentului ori prin diminuarea puterii din container asfel incat sa nu depasiti pe o faza 3600 w corespunzator sigurantei de 16A,consum total cu casa pe faza.

      Comentariu


      • #7
       Panoul acela cu prize trifazic si monofazic banuiesc ca era din acela gata facut pentru santier etc si poate era echipat cu sigurantele respective, nu inteleg cum aceea persoana pe care o numiti electrician a ales protectiile daca a executat instalatia cu conductorii mentionati.
       Sfatul meu este sa reduceti consumul pe lumini folosind surse LED si ulterior sa reglati consumul din factorul de simultaneitate, adica sa nu aveti pretentia sa mearga si caloriferele pe treapta maxima si Delimano in acelasi timp. Sigurante mai mari de 16A in acest circuit puteti monta doar daca doriti sa mergeti pana la bransament de fiecare data cand depasiti aceasta valoare
       Curentul nu iarta!

       Comentariu

       Procesare...
       X