Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Instalatie electrica exterior - pentru gradina

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Instalatie electrica exterior - pentru gradina

  Am de gand sa realizez iluminarea cu benzi led a unor pergole cu trandafiri din curte.

  Intrebare: cu o sursa de alimentare de banda LED 24V 240W (Sursa Alimentare Banda LED 24V 240W IP67 Waterproof) pot sa alimentez sase-opt benzi led de 30w fiecare aflate pe o distanta de 20 m ?

  As vrea sa alimentez cu o asemenea sursa benzi led montate pe niste suporti. Distanta intre suporti va fi de cca 2-3 m. Ma gandesc sa folosesc cablu ingropat pana la suporti.

  Exista vreo posibilitate de a avea ceva gen stecher pt benzi ? Asta pt ca as vrea sa le pot scoate toamna si sa le re-montez primavara. Cu alte cuvinte fiecare astfel de support ar trebui sa aiba un fel de priza/mufa in care sa intre un stecher/mufa de alimentare al benzii.

  Credeti ca este fezabila aceasta idee ?
  Multumesc

 • #2
  Si ca sa fie totul si mai complicat as pune si niste senzori de miscare care sa aprinda fiecare banda de leduri, pe rand.
  Cu un senzor crepuscular imedita dupa sursa cred ca instalatia ar fi completa.
  Multumesc pentru orice idei sau sugestii de montaj, scheme sau idei practice care sa ma ajute la realizarea instalatiei.

  Comentariu


  • #3
   Se poate face orice depinde cat doriti sa investiti.
   8 benzi x 30W atingeti maximul sursei, Nu este bine, trebuie sa aveti o rezerva de putere. Cablurile de conectare trebuie sa aiba o sectiune suficienta pentru curentul necesar pe distantele lungi cat si pentru rezistenta mecanica. Exista conectori cu protectie impotriva apei care pot face demontabil circuitul.

   Partea cu senzori de miscare este realizabila si ea insa e nevoie de putina gandire in alegerea solutiei in functie de locatia dvs.
   Curentul nu iarta!

   Comentariu

   Procesare...
   X