Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Fir blocat pe cablu la instalatie electrica veche

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Fir blocat pe cablu la instalatie electrica veche

  Salut,

  Am cumparat recent un apartament de 2 camere intr-un bloc din placi de beton.
  Cum am zis ca ma pricep cat de cat la electrica am zis macar sa identific si sa scot eu cablurile vechi si apoi vad daca e nevoie sa apelez la un electrician sau fac eu.
  Problema este ca pana sa ajung acolo m-am impotmolit, am dat de un tub copex care vine de la doza de langa cutia cu sigurante pana in centrul unei camere, dar de unde nu pot trage firele.
  Am cumparat si aparat de identificat traseele electrica prin pereti, am reusit sa identific cat de cat pe unde o ia dar nu am gasit o alta doza pe traseu, cum ma gandeam ca ar fi problema.

  Din 5 fire (2 de aluminiu gros, 2 de aluminiu mai subtire si unul de cupru albastru), am reusit sa trag aproape tot pe cel de cupru dar s-a blocat la cam 30 cm de iesire (masurat cu aparatul de gasit fire). De cele de aluminiu nici nu se pune problema, fie se rup cele subtiri cand trag de ele, fie cele groase nici nu se clintesc.

  Cum pot sa stiu exact daca mai este vreo doza undeva sau cum pot elibera firele astea? Dupa ce am tras firul albastru am vazut ca la vreo 20 cm de unde am inceput sa trag au aparut urme ca si cand s-ar fi frecat de o banda izolanta veche (lipicios si fire negre), deci poate sa mai fie vreo doza undeva prin care sa treaca?

  Am pus poze cu traseul gasit de mine si cum vine firul in doza.

  Mersi frumos de ajutor

 • #2
  Am rezolvat cu pudra de talc suflata/trasa cu un aspirator. Mai intai am reusit sa scot pe cele subtiri apoi pe cele groase.

  Comentariu


  • #3
   Ai scos toate firele? Le inlocuiesti? Nu ai lasat unul pe care sa il folosesti la tragere?
   VYS Blog - 100 % D I Y
   Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

   Comentariu


   • #4
    Copexurile tip comunist la indoire din scurt se strangulau. Poti incerca sa spargi putin in colt pe directia tubului,poate gasesti strangularea.
    Cele mai frumoase cabluri si tevi sunt cele care nu se vad

    Comentariu

    Procesare...
    X