Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Inversare fază cu nulul

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Inversare fază cu nulul

  Ziua bună, de curând cineva mi-a înlocuit la casă vechiul tablou cu fuzibile cu unul nou lucru absolut simplu căci cel vechi avea doar o fuzibilă pe fază iar nulul era legat direct cu nulul care pleca în casă. Trebuie să mai spun că instalația casei este comună pentru prize și lumini, adică din așa zisul tablou plecau doar doua fire în casă. Acum prin siguranța 1p+n trece și faza și nulul. Problema este că electricianul a inversat conectarea la ieșirea siguranței din cauză că firele erau de aceeași culoare și el nu le-a marcat cu izoler ca să știe care e faza și care este nulul astfel că pe instalația casei, pe nul a întrat faza și pe fază nulul. Toate electronicele și electrocasnicele funcționează normal dar e corect să rămână așa ? Ce se poate întâmpla? Instalația casei nu are împământare, este formată doar din fază și nul.
  Ultima editare de trasor; 28.nov.2021, 10:00.

 • #2
  Nu se intimpla nimic , dar daca te streseaza " nimicul " le poti inversa.\PS> Vad ca deja ai scris si dincolo ....Retarzii aia iti vor spune sa darimi casa si sa fugi ....ii cunosc bine .
  Ultima editare de Mircea G; 28.nov.2021, 10:02.
  Instalatii verificari-revizii gaze

  Comentariu


  • #3
   Este posibil ca această greșeală să fi adus nulul pe întrerupătoare și faza pe fasunguri, dar dacă instalația era deja așa de 50 de ani, această inversare a adus (așa cum era normal) faza pe întrerupător. Așadar o voi lăsa așa cum a picat. Cel puțin deocamdată.....
   Mulțumesc
   Ultima editare de trasor; 28.nov.2021, 16:45.

   Comentariu


   • #4
    Functioneaza fara probleme dar in caz de ceva te poti energiza.Cu o mica masuratoare poti face inversarea circuitelor la disjunctoare, daca vrei sa fie totul cum trebuie, adica faza intrerupta..
    VYS Blog - 100 % D I Y
    Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

    Comentariu

    Procesare...
    X