Răspuns la: Instalatie electrica la casa noua
Intrebare pt cei experimentati .
Dozele pt rigips care se prind doar cu niste cleme de plastic tip " soricei " , sint rezistente , stau bine fixate , sau trebuie bricolata un sistem mai teapan ?
Ca idee , vor fi montate pe un perete care are placare osb+ rigips , deci pot sa inventez ceva daca este nevoie ....
Anunț
Adună
Nici un anunț încă.
Instalatie electrica la casa noua
Adună
Acesta este un topic important.
X
X
-
Cel mai bine este sa ne gandim la ce spune normativul, si anume ca este recomandat ca instalatia sa fie executata pe peretii netencuiti, pentru a evita spargerile ulterioare. Ca electrician care stie ce inseamna a face slituri in pereti, va spun ca este cel mai frumos mod de a executa instalatia. Pentru a evita necesitatea unei tencuieli foarte groase, perforati locasuri doar pentru doze iar tuburile pozati-le pe perete, respectand bineinteles regulile unei instalatii care in final va fi ingropata.
Lasă un comentariu:
-
Sunt aproape de inceperea fazei instalatiei electrice la o casa noua, P+1+M. Casa este construita din caramida porotherm. Cum se recomanda montarea tuburilor care contin cablurile electrice? Prin caramida (spart stratul exterior al caramizii spre prima camera) sau aparent, pe suprafata peretelui (urmand ca tuburile sa fie acoperite de tencuiala)?
In caz ca pot fi raspunsuri diferite functie de grosimea peretelui din caramida, intrebarea este valabila atat pentru peretii exteriori (mai grosi) cat si pt. cei interiori (caramida mai subtire).
multumesc
Lasă un comentariu:
-
de functionat functioneaza la fel, trebuie sa faci socoteala la cost si manopera
Lasă un comentariu:
-
Asa ma gandeam si eu..
In cazul asta cred ca este aceelasi lucru daca folosesc butoane cap scara si cap cruce..
Ma refer ca si numar de conectori
Lasă un comentariu:
-
Postat în original de erossore Vezi postpai as vrea sa am 3 becuri cu 3 comenzi diferite, fiecare bec poata fi actionat din oricare din cele 3 butoane.Ceva de genul cap scara, cap cruce, cap scara..Ultima editare de uceniculgica; 28.mar.2015, 21:25.
Lasă un comentariu:
-
pai as vrea sa am 3 becuri cu 3 comenzi diferite, fiecare bec poata fi actionat din oricare din cele 3 butoane.Ceva de genul cap scara, cap cruce, cap scara..
Lasă un comentariu:
-
Postat în original de erossore Vezi postButon cu revenire,nu?
Cam cum ar arata o schema pt 3 becuri si 3 butoane?
depinde ce vrei sa ai, sa lucreze cele 3 becuri impreuna sau separat?
atentie si la releu, de exemplu finder seria 27 sunt cu 2, 3 si 4 pozitii
Lasă un comentariu:
-
Buton cu revenire,nu?
Cam cum ar arata o schema pt 3 becuri si 3 butoane?
Lasă un comentariu:
-
Da, cablajul, adica circuitele folosesc mai putine conductoare. Veti avea nevoie de butoane specifice pentru aceste circuite, nu de intreruptoare.
Lasă un comentariu:
-
Buna ziua,
Daca am de aprins 3 becuri din 3 intrerupatoare (modular as vrea sa folosesc), imi comvine sa folosesc un releu pas cu pas sau teleruptoar in locul intrerupatoarelor cap scara, cap cruce?
Din ce am vazut eu pare mult mai simplu, mai putine conexiuni intre intrerupatoare..
Lasă un comentariu:
-
Răspuns la: Re: Instalatie electrica la casa noua
Postat în original de Galaxy Vezi postAm inteles, mersi
Revin cu o completare: cand am confectionat eu acele dispozitive era prin 2009 si in magazinele de profil (cel putin la cele din zona mea) nu aparusera inca becurile LED. In prezent sunt pline rafturile de ele si se poate folosi pentru verificarea protectiei diferentiale de 30 mA un bec LED cu puterea de 7 W, care nu mai prezinta riscul spargerii.
Lasă un comentariu:
Lasă un comentariu: