Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Instalatie electrica la casa noua

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Sunt Ing.electro,autorizat ANRE.
  Da tu un link catre legislatia din Romania unde se mentioneaza ca tubul respectiv este interzis.

  Comentariu


  • I7. Atat. Punct.

   Comentariu


   • PS. Ca inginer, nu ar fi trebuit sa stiti ca I7 din 2002 este in continuare valabil si ca cel la care faceti dvs referire este doar un proiect? Intreb si eu....

    Comentariu


    • Termina cu ironiile!
     Inca astept acel link...

     Comentariu


     • Unde vezi tu ironie ? Vrei sa iti argumentezi ceea ce propui arata si de ce o faci. Cat despre linkul catre partea in care e interzisa folosirea copexului (fie el produs de y, w, o) mai clar decat I7 nu am cum sa-ti explic. Este trecut in I7? NU deci...nu e corect. Si gata. Fara cotite fara nimic. Aici aratam cum se fac instalatiile electrice corect si conform normativelor in vigoare. Fara sa para ca noi am inventat asta si fara sa fim partinitori. Acuma nu stiu unde ai gasit tu in i7 ca e corect sa folosesti asa ceva in instalatii. Apoi, daca aia in Italia folosesc asa ceva nu inseamna ca e bine dar nici ca e rau. Normativul lor si ultimul din ele adica 37 din 22 ianuarie 2008 prevede asta. La noi nu. Poate I7 din 2011. Poate.
      LE. Nu am nimic personal cu tine dar mi se pare nociva ideea de a face si noi ca aia, ca aia faca asa si e bine. Intradevar unele din lucrurile pe care le folosesc cei de afara ar fi binevenite si in normativele noastre deoarece tehnica a evoluat. Dar pana atunci executam dupa ce avem. Stima!

      Comentariu


      • Eu dau garantie scrisa asupra lucrarii. Orice se intampla cu instalatia electrica(exploatata corescpunzator) atunci ma oblig sa repar.
       Nu ma cunoasteti si nu stiti cum lucrez asa ca mai abtineti-va la comentarii de genul calitate. Punct.
       Cat despre clientul la care nu mai functiona diferentiala, tind sa cred ca nu a facut testul lunar care este scris pe fiecare siguranta. Si sincer cred ca NU A FOST INFORMAT.
       Imi place lumina!

       Comentariu


       • Paulorossi:

        " Sunt Ing.electro,autorizat ANRE.
        Da tu un link catre legislatia din Romania unde se mentioneaza ca tubul respectiv este interzis "

        De-a lungul timpului am vazut multe memorii tehnice. La caietul de sarcini , subcapitolul "Tuburi de protectie" nu era trecut la niciunul copex. Sau tub de protectie flexibil de plastic. Sau cum vrei sa-i spui. Peste tot, exceptand instalatiile executate pe lemn era trecut tub Bergman (IPEY). Toti acei proiectanti si toti controlorii de proiect care avizasera acele proiecte nu au adaugat macar un rand despre acel "tub de protectie flexibil din plastic". Toti faceau referire la I7 / 2002. Acuma poate o sa ti se para ciudat dar nu ti se pare o mica nepotrivire aici? Le ceri tuturor sa posteze un link catre acea parte din I7 care interzice folosirea acelui material. De ce nu postezi tu un link catre partea care spune ca e bine sa folosim asa ceva? Dupa mine, daca nu exista in I7 atunci nu este legal. Si nu numai eu gandesc asa. Orice verificator de proiecte care v-ar controla o asemenea instalatie executata cu asa ceva v-ar refuza receptia.
        Revenind la initiativa dvs continuati cu ceea ce ati inceput si o sa vedeti ca nimeni nu are nimica cu dvs daca va mentineti in cadrul legal. Va doresc sanatate!
        Sanatate maxima si efort minim!

        Comentariu


        • Prietene,ma amuzi...
         Tocmai ca a facut testul,asa am fost sesizt asupra functionarii necorespunzatoare,probabil tu in aceasta situatie iti asumai raspunderea si mergeai si ii cumparai alta noua in loc sa ceri producatorului explicatii,sunt sigur ca nu ai certificat de conformitate pentru aparatele pe care le montezi.
         D-le bassu,imi place sa cred ca ma simpatizati...
         Te rog sa mentionezi ce tub flexibil e agreat de normativ.Daca vei citi acolo vei vedea ca respectivul tub trebuie sa satisfaca anumite conditii referitoare la clasa de inflamabilitate si la mediul in care sunt expuse.

         Comentariu


         • pana la urma cu ce dauneaza acest copex ignifug curentului electric? In afara de faptul ca e total ilegal de folosit in romania?

          Comentariu


          • Pai asta e toata treaba. El nu este mentionat in normativele romanesti dar electricienii nostri il folosesc deoarece este mai usor de montat. Apoi, a mai venit ideea ca aia in Italia folosesc asa ceva si nimeni nu s-a plans. Si de aici a fost un pas mic pana a inceput sa fie folosit in masa. In rest, fiecare raspunde pentru ceea ce face. Poate in I7 din 2011 o sa fie trecut. altfel, nu este dupa normativ deci nu este legal.
           Liviu2004: daca in instalatiile controlate gaseati ceva ce nu era trecut in normative recomandati remedierea acelei parti? Sau treceati cu vederea?
           Sanatate maxima si efort minim!

           Comentariu


           • Domnule paolorosi, hai sa nu facem presupuneri daca nu ma cunoasteti. Eu am incheiat caci vad ca sunteti cam pe afara. Stima.
            Imi place lumina!

            Comentariu


            • Revin, cu ce dauneaza acest copex curentului electric?
             Apoi, de ce un normativ trebuie sa limiteze inovatiile, inventiile etc atata timp cat nu este marit riscul?
             De fapt, care este riscul marit fata de o solutie clasica?

             De ce trebuie ca orice folosit in instalatii sa fie trecut intr-un normativ?
             Cate mii de produse, tipuri, modele ar trebui scrise?
             Devine acest lucru o limitare a concurentei?

             Comentariu


             • Postat în original de liviu2004
              De ce trebuie ca orice folosit in instalatii sa fie trecut intr-un normativ?
              Cate mii de produse, tipuri, modele ar trebui scrise?
              Devine acest lucru o limitare a concurentei?
              1. Pentru siguranta in exploatare. Pentru siguranta celor care vin incontact cu acea instalatie.
              2. Majoritatea din ele sunt trecute, doar ca sunt "generice".
              3. Nu, nu devine o limitare.
              Sanatate maxima si efort minim!

              Comentariu


              • Acestea fiind lamurite ma lamureste cineva de ce nu e bun copex ignifug din punct de vedere tehnic? Arde, electrocuteaza, izoleaza termic, se rupe, reactie acida? Multumesc.

               Comentariu


               • Postat în original de liviu2004
                Acestea fiind lamurite ma lamureste cineva de ce nu e bun copex ignifug din punct de vedere tehnic? Arde, electrocuteaza, izoleaza termic, se rupe, reactie acida? Multumesc.
                Rezistenta mecanica scazuta,se poate strangula sub tencuiala,sa nu mai spun ca nu.l poti ingropa sub sapa pardoselii.Asta cred ca ar putea fi unul din principalele motive.
                PERMANENT AM CEVA DE INVATAT.

                Comentariu

                Procesare...
                X